Piscine gonflabile pentru gradini mici

30 iunie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dimensiunea gradinii este o problema a caselor construite in ultimii ani pe suprafete mici de teren astfel incat pretul de vanzare sa fie cat mai accesibil. Dar, chiar si in aceste conditii exista o solutie pentru montarea unei piscine, care sa ofere pentru
 
piscina gonflabila
toata familia un bun prilej de relaxare.
 
Cele mai ieftine sunt piscinele gonflabile, iar oferta este extrem de variata si generoasa, atat in ceea ce priveste capacitatea, designul sau dotarea, cat si costurile de montaj plus intretinere. O piscina, indiferent de tipul pe care il alegeti, nu este doar un bazin umplut cu apa. Produsul numit piscina are intotdeauna echipamente specifice (sisteme de pompare si filtrare). Pentru a asigura prospetimea apei, filtrarea este indispensabila. Apa trebuie tratata cu substante chimice, iar sistemele de filtrare ajuta la curatarea particulelor si impuritatilor.
 
Acesta este un motiv intemeiat pentru a lua in calcul pozitionarea unei surse de apa, care ar trebui sa fie apropiata, ieftina si de buna calitate, dar in acelasi timp legata cu modalitatea si traseul de golire. Un alt aspect important atunci cand alegeti modelul de piscina este efectuarea unui calcul legat de numarul de persoane care o vor folosi, cate luni pe an, cate zile pe saptamana si cate ore pe zi. De aici veti putea deduce atat costurile estimative pentru curatarea si purificarea apei, cheltuielile legate de umplerea, golirea si reumplerea piscinei, capacitatea, forma si dimensiunile piscinei.
Nu sunt de neglijat costurile pentru consumul de energie, pentru ca majoritatea modelelor de piscine au incorporate si echipamente electrice.
 
La achizitionarea unei piscine gonflabile, setul de baza ar trebui sa contina sistemul de filtrare - pompa de filtrare/recirculare si filtru cartus, la care se adauga scara, folia de protectie, prelata, accesoriile pentru curatare, skimere si DVD-ul cu instructiunile de instalare. Dimensiunile, volumul de apa si greutatea variaza in functie de modelul de piscina ales. Asamblarea se efectueaza de catre minim 2 persoane si dureaza aproximativ 10 min­ute. Bazinul trebuie amplasat pe o suprafata solida si plana pentru a preveni prabusirea lui sau vreo inundatie, cauzand accidente personale sau distrugeri de bunuri. In plus, amplasarea pe un teren impropriu anuleaza garantia produsului. Orice tip de piscina supraterana ati alege ar trebui sa primiti si un manual de instalare / utilizare in limba romana astfel incat sa aveti la dispozitie toate informatiile.
 
Important de stiut:
- nu amplasati bazinul sub linii de curent electric, ori deasupra unor tevi, cabluri ori a altor linii utilitare.
- nu folositi nisip pentru a nivela terenul de sub bazin, mai sigur sapati in pamant.
- nu amplasati bazinul pe acoperis, platforme sau asfalt.
- terenul trebuie curatat de orice resturi, inclusiv pietre, ramuri,  buruieni sau alte    plante agresive care ar putea strapunge materialul bazinului.
- iarba de sub bazin se va distruge si va cauza miros neplacut, de aceea este recomandat sa o indepartati inainte de amplasarea piscinei
- dupa scoaterea din ambalajul original, intindeti bazinul pe pamant si lasati-l expus la soare timp de cel putin o ora pentru a deveni mai flexibil.
- daca este prevazut cu pompa, aceasta se monteaza dupa asamblarea completa a bazinului, dar nu inainte de a amplasa ventilele de admisie si refulare spre priza de curent.
- amplasarea bazinului se face astfel incat sa aiba acces la o priza de curent alternativ de 220V cu impamantare.
- contactati distribuitorul local pentru indicatii privitoare la chimicale si kiturile de PH. Unul dintre cei mai importanti factori pentru a prelungi durata de viata a bazinului este apa curata si igienica.
- siguranta copiilor este in sarcina dumneavoastra! Nu-i lasati niciodata sa intre sau sa ramana in bazin nesupravegheati!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sanatatea piscinei: Cum mentinem calitatea apei [Partea I] Sanatatea piscinei: Cum mentinem calitatea apei [Partea I]
Dezumidificarea piscinelor Dezumidificarea piscinelor
Pregatiri pentru vara – Constructia si intretinerea unei piscine (II) Pregatiri pentru vara – Constructia si intretinerea unei piscine (II)
Sanatatea piscinei: Controlul infectiilor - Partea I Sanatatea piscinei: Controlul infectiilor - Partea I
Sfaturi pentru intretinerea piscinei si curatarea apei Sfaturi pentru intretinerea piscinei si curatarea apei
Cat costa constructia unei piscine subterane pe piata din Romania Cat costa constructia unei piscine subterane pe piata din Romania

Vezi mai multe articole