Lifestyle

on

Mananca Sanatos | Vasele de gatit influenteaza calitatea mancarii

10 mai, 2020

De cele mai multe ori, atunci cand gatim ne indreptam atentia spre ingredientele pe care le folosim, cautand sa cumparam legume si fructe proaspete, carne si oua din surse sigure si asa mai departe, si punem mai putin accent pe vasele in care vom prepara mancarea. Alegerea ingredientelor reprezinta insa numai unul dintre aspectele gatitului sanatos. Tehnicile pe care le folosim atunci cand gatim, dar si vasele in care preparam mancarea sunt alte aspecte importante pe care trebuie sa le avem in vedere. Pentru ca este important sa mancam sanatos, mai ales in aceasta perioada cand cea mai mare parte a timpului o petrecem acasa, fara a face prea multa miscare - am discutat cu doamna Vera Daghie, doctor nutritionist. Te invitam sa citesti mai departe si sa descoperi ce vase trebuie sa folosesti…

mai mult >
on

Praful pe santier si calitatea mastilor de protectie

28 aprilie, 2020

Dupa data de 15 mai decretul privind prelungirea de urgenta expira si este posibil ca restrictiile de circulatie sa fie ridicate, cu toate acestea in spatiile inchise si in transportul in comun, toti romanii vor fi nevoiti sa poarte masca de protectie. Avand in vedere ca purtarea unei masti de protectie va fi obligatorie, iar virusul COVID-19 reprezinta inca o amenintare pentru noi este important sa fim atenti la produsul pe care il achizitionam. “Chiar daca trecem printr-o perioada mai dificila trebuie sa fim atenti de unde, ce si cum cumparam. Daca nu suntem atenti la informatiile de pe eticheta, uneori produsele achizitionate ne pot pune in pericol sanatatea! Cititi informatiile de pe eticheta, termenul de valabilitate, modalitatea de depozitare, modul de utilizare, grupele de varsta…

mai mult >
on

Traditii, obiceiuri si superstitii de Revelion

31 decembrie, 2019

Anul nou reprezinta un nou inceput pentru multi dintre noi. Este momentul in care trebuie sa dam uitare greutatilor din anul precedent, sa ne amintim cu drag toate momentele frumoase si sa privim cu optimism spre viitor! Trecerea dintre ani este una din cele mai vechi sarbatori din lume, marcata inca de acum 6 mii de ani de catre babilonieni. Anul nou, sarbatorit in noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie, este intampinat cu urari de bine, distractie si multa voie buna. Ce este bine sa facem ca sa ne mearga bine tot anul care vine, dar mai ales ce nu este bine sa facem, ca sa nu avem ghinion restul anului? Iata cateva traditii, obiceiuri si superstitii de Revelion si 1 ianuarie care sa ne aduca noroc, sanatate si prosperitate - Traditia spune ca in noaptea de Anul Nou trebuie sa facem cat…

mai mult >
on

Bradul in ghiveci – Sfaturi de intretinere si plantare

13 decembrie, 2019

De Craciun ne dorim sa simtim miros de brad in casa, sa ne bucuram de magia sarbatorilor de iarna impodobind un brad natural, dar numai in Europa, in fiecare an sunt taiati aproximativ 60 milioane de brazi. Pentru a ajunge la dimensiunea necesara pentru a fi taiat si impodobit de Craciun, un bradut are nevoie de minim 7/8 ani. Iar daca ne dorim un brad mai mare, care sa depaseasca 1.8 metri, acesta are nevoie de minim 12 ani pentru a se dezvolta. Daca iubesti natura, dar in acelasi timp iti doresti sa te bucuri de aspectul si mirosul unui brad natural, poti achizitiona un brad in ghiveci. Principalul avantaj al brazilor in ghiveci este acela ca pot fi replantati la inceputul primaverii. Dar pentru a rezista o perioada cat mai lunga de timp si pentru a putea fi plantat bradutul din ghiveci…

mai mult >
on

Solutii legislative pentru reducerea si prevenirea poluarii aerului in Romania

15 noiembrie, 2019

Marti, 19 noiembrie 2019, la Bucuresti, va avea loc conferinta "Politici publice alternative cu privire la masurarea si pastrarea calitatii aerului in parametri standard". Evenimentul va avea loc la Hotel Ibis (Palatul Parlamentului), incepand cu ora 10.00. In cadrul conferintei vor fi prezentate principalele directii ale Politicii Publice Alternative in Domeniul Calitatii Aerului, un document elaborat de o echipa multidisciplinara de experti, care si-a propus sa ofere solutii concrete pentru o legislatie de mediu aliniata standardelor europene. Studiile recente estimeaza ca in fiecare an in Romania, in medie, 27.000 de persoane mor prematur din cauza unor boli generate sau agravate de aerul poluat, precum cancer pulmonar, astm, boli pulmonare obstructive cronice (BPOC), tulburari cardiovasculare,…

mai mult >