Lifestyle

on

Curiozitati despre alimente

07 noiembrie, 2019

Te-ai intrebat vreodata cat timp poti supravietui fara apa, mancare sau aer? Ei bine, specialistii in tehnici de supravietuire sustin ca un om poate rezista 3 minute fara aer, 3 zile fara apa si 3 saptamani fara mancare. Durata de supravietuire fara hrana este influentata de mai multi factori, precum greutatea, starea de sanatate, variatiile genetice, dar si de prezenta sau absenta deshidratarii. Unul din cele mai cunoscute cazuri este cel al lui Mahatma Gandi - care in timpul unui manifest civic din 1940 a supravietui 21 de zile fara mancare, luand doar cateva inghitituri de apa. Se spune ca un om consuma pe durata vietii aproximativ 50 de tone de alimente si petrece cam 12 ani la masa. Cu toate acestea sunt foarte multe lucruri pe care nu le stim despre alimente, iata cateva dintre ele.…

mai mult >
on

Cum sa ai grija de hainele tale preferate

06 noiembrie, 2019

Fie ca e vorba de bluza ta preferata, de blugii norocosi sau de rochia cea noua, toate hainele tale au nevoie de o atentie ceva mai deosebita, astfel incat sa le poti pastra si utiliza o perioada cat mai mare de timp. Oricat de avansata ar fi din punct de vedere tehnologic o masina de spalat, aceasta nu isi poate adapta singura ciclul de spalare la toate tipurile de tesatura introduse in cuva. Din acest motiv este necesar sa pastrezi etichetele hainelor, sa le citesti si mai ales, sa respecti indicatiile producatorului. Eticheta iti va oferi toate indiciile necesare, de la temperatura maxima, pana la programul de calcat. Dar sa o luam pe rand. :) Spalarea hainelor Inainte de a porni masina de spalat trebuie sa te asiguri ca hainele au fost sortate corect. Pentru a sti care este cel mai potrivit…

mai mult >
on

Beneficiile pepenelui rosu

21 august, 2019

Pepenele rosul este unul din cele mai iubite fructe de vara, acesta ne potoleste setea si ne incanta atat cu mirosul, cat si cu gustul lui. Pepenele rosu are efecte pozitive si asupra organismului nostru, fiind bogat in vitamine, minerale si antioxidanti. Pepenele rosu contine din plin vitamina A si vitamina C, vitamine care asigura o hidratare optima a pielii si imbunatatesc sanatatea parului. Iar numeroase studii au demonstrat ca un consum bogat de pepene rosu ajuta de reducerea riscului de obezitate, diabet si boli cardiovasculare. Continutul de citrulina din pepenele rosu reduce acumularea de grasimi. Mai mult decat atat, continutul generos de antioxidanti (licopenul, beta-carotenul, luteina, zeaxantina si criptoxantina) ajuta la combaterea radicalilor liberi care pot cauza diverse forme…

mai mult >
on

Rutina post-alergare: echilibru intre aportul si pierderile de lichide, consum de carbohidrati si proteine

12 iulie, 2019

Alergatul este o activitate benefica organismului uman si, totodata, printre cele mai accesibile tipuri de activitate fizica, alaturi de mersul pe jos. Beneficiile alergatului (jogging) sunt bine cunoscute atat pentru starea generala de sanatate, cat si pentru mentinerea unei bune conditii fizice. De regula, pentru a ne asigura un tonus corespunzator, pentru un echilibru muscular bun, dar si pentru reducerea riscului de aparitie a unor afectiuni, mai ales a celor cardiovasculare, medicii recomanda 30 - 45 de minute de miscare sau alergare usoara pe zi, cel putin trei zile pe saptamana. Pentru a transforma in beneficii tangibile efectele pe care alergatul le aduce starii noastre de sanatate, un aspect foarte important de care trebuie sa tinem cont este momentul post-efort si recuperarea dupa…

mai mult >
on

Vrei un mediu mai sanatos? Recicleaza!

24 iunie, 2019

Vara si-a intrat complet in drepturi, iar temperaturile ridicate impreuna cu poluarea fac aerul de nerespirat. In alte zone, vremea devine brusc instabila, cu vijelii puternice care doboara copaci, cu ploi puternice insotire de grindina care in cateva minute produc ravagii importante din cauza cantitatilor mari de apa cazute intr-un timp scurt. Toate aceste fenomene meteo extreme au legatura si cu poluarea pe care o producem prin actiunile noastre. Lumea fizica nu produce resturi, deseuri sau gunoaie; nici lumea organica. Gunoiul apare si se naste odata cu omul; suntem incapabili sa reintegram in natura resturile ramase neconsumate sau excedentul de productie. Omul modern este dependent de industrializare si de produsele acesteia, iar in ultimii zeci de ani cantitatile de deseuri produse au…

mai mult >