Lifestyle

on

Traditii, obiceiuri si superstitii de Revelion

31 decembrie, 2019

Anul nou reprezinta un nou inceput pentru multi dintre noi. Este momentul in care trebuie sa dam uitare greutatilor din anul precedent, sa ne amintim cu drag toate momentele frumoase si sa privim cu optimism spre viitor! Trecerea dintre ani este una din cele mai vechi sarbatori din lume, marcata inca de acum 6 mii de ani de catre babilonieni. Anul nou, sarbatorit in noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie, este intampinat cu urari de bine, distractie si multa voie buna. Ce este bine sa facem ca sa ne mearga bine tot anul care vine, dar mai ales ce nu este bine sa facem, ca sa nu avem ghinion restul anului? Iata cateva traditii, obiceiuri si superstitii de Revelion si 1 ianuarie care sa ne aduca noroc, sanatate si prosperitate - Traditia spune ca in noaptea de Anul Nou trebuie sa facem cat…

mai mult >
on

Bradul in ghiveci – Sfaturi de intretinere si plantare

13 decembrie, 2019

De Craciun ne dorim sa simtim miros de brad in casa, sa ne bucuram de magia sarbatorilor de iarna impodobind un brad natural, dar numai in Europa, in fiecare an sunt taiati aproximativ 60 milioane de brazi. Pentru a ajunge la dimensiunea necesara pentru a fi taiat si impodobit de Craciun, un bradut are nevoie de minim 7/8 ani. Iar daca ne dorim un brad mai mare, care sa depaseasca 1.8 metri, acesta are nevoie de minim 12 ani pentru a se dezvolta. Daca iubesti natura, dar in acelasi timp iti doresti sa te bucuri de aspectul si mirosul unui brad natural, poti achizitiona un brad in ghiveci. Principalul avantaj al brazilor in ghiveci este acela ca pot fi replantati la inceputul primaverii. Dar pentru a rezista o perioada cat mai lunga de timp si pentru a putea fi plantat bradutul din ghiveci…

mai mult >
on

Solutii legislative pentru reducerea si prevenirea poluarii aerului in Romania

15 noiembrie, 2019

Marti, 19 noiembrie 2019, la Bucuresti, va avea loc conferinta "Politici publice alternative cu privire la masurarea si pastrarea calitatii aerului in parametri standard". Evenimentul va avea loc la Hotel Ibis (Palatul Parlamentului), incepand cu ora 10.00. In cadrul conferintei vor fi prezentate principalele directii ale Politicii Publice Alternative in Domeniul Calitatii Aerului, un document elaborat de o echipa multidisciplinara de experti, care si-a propus sa ofere solutii concrete pentru o legislatie de mediu aliniata standardelor europene. Studiile recente estimeaza ca in fiecare an in Romania, in medie, 27.000 de persoane mor prematur din cauza unor boli generate sau agravate de aerul poluat, precum cancer pulmonar, astm, boli pulmonare obstructive cronice (BPOC), tulburari cardiovasculare,…

mai mult >
on

Curiozitati despre alimente

07 noiembrie, 2019

Te-ai intrebat vreodata cat timp poti supravietui fara apa, mancare sau aer? Ei bine, specialistii in tehnici de supravietuire sustin ca un om poate rezista 3 minute fara aer, 3 zile fara apa si 3 saptamani fara mancare. Durata de supravietuire fara hrana este influentata de mai multi factori, precum greutatea, starea de sanatate, variatiile genetice, dar si de prezenta sau absenta deshidratarii. Unul din cele mai cunoscute cazuri este cel al lui Mahatma Gandi - care in timpul unui manifest civic din 1940 a supravietui 21 de zile fara mancare, luand doar cateva inghitituri de apa. Se spune ca un om consuma pe durata vietii aproximativ 50 de tone de alimente si petrece cam 12 ani la masa. Cu toate acestea sunt foarte multe lucruri pe care nu le stim despre alimente, iata cateva dintre ele.…

mai mult >
on

Cum sa ai grija de hainele tale preferate

06 noiembrie, 2019

Fie ca e vorba de bluza ta preferata, de blugii norocosi sau de rochia cea noua, toate hainele tale au nevoie de o atentie ceva mai deosebita, astfel incat sa le poti pastra si utiliza o perioada cat mai mare de timp. Oricat de avansata ar fi din punct de vedere tehnologic o masina de spalat, aceasta nu isi poate adapta singura ciclul de spalare la toate tipurile de tesatura introduse in cuva. Din acest motiv este necesar sa pastrezi etichetele hainelor, sa le citesti si mai ales, sa respecti indicatiile producatorului. Eticheta iti va oferi toate indiciile necesare, de la temperatura maxima, pana la programul de calcat. Dar sa o luam pe rand. :) Spalarea hainelor Inainte de a porni masina de spalat trebuie sa te asiguri ca hainele au fost sortate corect. Pentru a sti care este cel mai potrivit…

mai mult >