Lifestyle

on

Super-peste pentru super-sanatate

20 mai, 2019

Cand vrei sa mananci peste si nu mai stii ce sa alegi, ia in calcul sardinele. Desi de dimensiuni reduse, sardinele joaca un rol urias in ecosistemele marine. Ele sunt hrana gigantilor oceanelor - balene, foci, rechini - si, totodata, o sursa vitala de proteine sanatoase pentru oameni. Daca inca nu ti-ai delectat papilele gustative cu acest pestisor, da-i o sansa, iar daca l-ai incercat deja, lasa-ne sa iti mai dam cateva motive pentru care ar trebui sa il consumi cu regularitate. Putina istorie Nu se stie originea exacta a sardinelor, dar se spune ca au existat in numar impresionant in jurul insulei Sardinia - de unde le vine si numele. Sardinele au fost apreciate dintotdeauna de locuitorii din apropierea marilor, insa Napoleon Bonaparte le-a dat un plus de popularitate. Cum? A venit cu ideea…

mai mult >
on

Beneficiile uleiurilor vegetale presate la rece

10 mai, 2019

Auzim constant faptul ca trebuie sa evitam o lista lunga de alimente si sa optam pentru variante culinare cat mai putin procesate termic. Chiar daca aceste lucruri sunt adevarate, mancarea nu trebuie transformata intr-un dusman, ci trebuie sa ne imprietenim cu ea si sa o diversificam. In momentul in care optam doar pentru alimente sau retete despre care se presupune ca sunt sanatoase, dar care ne displac, corpul se intoarce impotriva noastra si riscam sa obtinem efecte opuse celor dorite. Cheia pentru o dieta echilibrata este sa mancam cate putin din ceea ce ne place, fara sa facem abuz. De exemplu uleiul vegetal consumat cu masura reprezinta o sursa importanta de substante nutritive, care ajuta organismul sa functioneze in parametri normali. Presat la rece pastreaza si mai bine nutrientii,…

mai mult >