Acte si autorizatii

Ai o lista intreaga de probleme de rezolvat si nu vrei sa pierzi mai mult timp decat e nevoie alergand dupa actele necesare pentru construirea casei. Informeaza-te si vei stii cum sa fii eficient.

Construirea casei in regim propriu

Construirea casei in regim propriu

23 ianuarie, 2006

Ganditi-va de doua ori inainte! Asa cum spuneam in editorialul anterior, daca doriti sa va construiti o casa trebuie sa urmati niste etape. In articolul respectiv va prezentam planul pe care e bine sa-l respectati pentru indeplinirea acestui vis. Atunci am impartit acest plan in trei mari etape principale, formate fiecare din mai multi pasi. In editorialul de saptamana aceasta ne ocupam de detalierea primeia dintre ele, care consta in analizarea foarte atenta a bugetului personal, a casei pe care o doriti si a implicarii dumneavoastra in proiect. Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa analizati foarte bine bugetul de care dispuneti si sa stabiliti ce suma puteti aloca acestei investitii. In functie de aceste posibilitati financiare veti putea hotari in ce zona puteti cumpara terenul,…

mai mult >
Cadastru si intabulare

Cadastru si intabulare

23 ianuarie, 2006

Mutati-va linistiti! In acest editorial va prezentam, in sfarsit, ultimul capitol din planul pe care trebuie sa-l urmariti cand va construiti o casa: Cadastrul si intabularea. Dupa ce v-ati gandit la tot ce aveti nevoie si trebuie sa tineti cont, dupa ce ati cumparat un teren si v-ati apucat de constructia propriu-zisa a locuintei, este momentul sa finalizati... si chiar sava mutati!!! Firma de constructii sau echipa de muncitori angajati de dumneavoastra au incheiat lucrarile. Locuinta este gata! Acum este momentul sa faceti receptia casei impreuna cu inspectorul de santier. Aceasta este etapa in care trebuie sa verificati respectarea planului realizat de arhitect si buna lui executie. In constructie trebuie sa se regaseasca toate specificatiile si materialele stabilite in proiectul de executie.…

mai mult >
Actele necesare achizitionarii unui teren

Actele necesare achizitionarii unui teren

23 ianuarie, 2006

Unii dintre dumneavoastra doresc sa achizitioneze un teren si sa isi construiasca o casa. Felicitari si mult succes! Insa, va recomandam sa luati in considerare si aspectele juridice ale acestui demers. In acest editorial va informam despre actele necesare achizitionarii unui teren pentru a realiza o locuinta si care sunt aspectele carora trebuie sa le acordati o atentie sporita. Inainte sa incheiati contractul de vanzare-cumparare, solicitati notarului sa va puna la dispozitie o copie legalizata a dosarului cadastral al terenului respectiv. Acest dosar trebuie sa contina coordonatele si punctele de contur ale suprafetei. Un alt act important este extrasul de carte funciara. Va recomandam sa solicitati notarului o copie a acestuia si o copie (eventual legalizata) a titlului de proprietate.…

mai mult >
Dreptul de proprietate

Dreptul de proprietate

23 ianuarie, 2006

Dreptul de proprietate in achizitionarea terenurilor si constructia locuintelor. Intabularea. Atentie mare la dreptul de proprietate! Ultimul episod din acest serial despre aspectele juridice in achizitionarea terenurilor si constructia locuintelor se incheie astazi. Am incercat sa va familiarizam cu domeniul si sa va atragem atentia asupra acestor aspecte. Daca nu aveti grija de ele, este foarte posibil sa intampinati dificultati mai tarziu pe care sa nu le puteti rezolva. Astazi discutam despre dreptul de proprietate asupra locuintei. Receptia Lucrarile de constructie autorizate sunt considerate finalizate daca au fost realizate toate elementele prevazute in autorizatie si daca s-a efectuat receptia la terminarea lucrarilor. Dupa ce finalizati lucarile de constructie, este obligatorie efectuarea…

mai mult >
Proiectul casei

Proiectul casei

23 ianuarie, 2006

...sa traiticonfortabil ! Vreti sa va construiti o casa? Proiect nici foarte simplu, dar nici imposibil ! Daca analizam pasii pe care trebuie sa-i faceti pentru a va indeplini acest vis, veti vedea ca nu este chiar atat de greu, cel putin teoretic. Iata un plan cu trei etape principale pe care ar fi indicat sa le urmariti: Motor! Stabiliti ce suma puteti aloca pentru aceasta investitie. Alegeti zona in care doriti sa construiti. Hotarati-va cat de mare doriti sa fie casa. Ganditi felul in care doriti sa va organizati spatiul din viitoarea locuinta. Cat timp anticipati ca veti locui acolo? Care va fi gradul de implicare personala in acest proiect si timpul pe care il puteti acorda? Actiune! Cumparati un teren. Angajati un arhitect care sa va realizeze planul de constructie si care sa va obtina…

mai mult >