Acte si autorizatii

Ai o lista intreaga de probleme de rezolvat si nu vrei sa pierzi mai mult timp decat e nevoie alergand dupa actele necesare pentru construirea casei. Informeaza-te si vei stii cum sa fii eficient.

Autorizatia de constructie in 80 de zile

Autorizatia de constructie in 80 de zile

03 ianuarie, 2006

Jurnalul de santier va va prezenta peripetiile personajului nostru in incercarea sa de a-si consolida/renova casa si de a-si construi un garaj. Omul nostru va povesteste etapele demersului sau, actele necesare si felul in care colaboreaza cu specialistii. Ziua 1 Decizia e luata Casa mea nu mai arata ca in fotografiile din album facute in urma cu 30 de ani. I-a cazut tencuiala pe ici-pe colo, au aparut crapaturi pe la colturi, tigla sta sa cada dar asteapta o victima... M-am decis! Trebuie luate masuri: o consolidez, o renovez si o fac frumoasa. Printre altele, mi-as construi si un garaj. Cu ce-mi dau parintii si cu ce scot de la banca, fac un credit si ma apuc de treaba. Stiu ca am nevoie de autorizatie pentru orice fel de lucrare, indiferent daca este vorba de constructii, consolidari sau…

mai mult >
Contractul de constructie

Contractul de constructie

01 septembrie, 2003

Autorizatia de construire. Continuam periplul nostru prin lumea aspectelor juridice implicate in domeniul constructiilor. Daca data trecuta vorbeam de achizitionarea unui teren, acum vom analiza ce anume va trebuie, din punct de vedere juridic, pentru constructia unei locuinte. Realizarea lucrarilor de constructii poate fi facuta numai dupa ce ati obtinut autorizatia de construire. Aceasta este emisa pe baza proiectului tehnic si a detaliilor de executie si este valabila cel mult 12 luni de la data emiterii, interval in care solicitantul este obligat sa inceapa lucrarile. Daca incheiati un contract de antrepriza, lucrarile de constructii pot fi realizate numai de persoane fizice sau juridice autorizate. Contractul trebuie sa fie incheiat in forma scrisa si este util ca aici sa fie prevazut…

mai mult >
Arhitectul e necesar?

Arhitectul e necesar?

01 septembrie, 2003

Alegerea arhitectului /Firmei de arhitectura Probabil ca aveti si dumneavoastra raspunsuri pentru aceasta intrebare. Totusi, ne-am gandit sa va dam si noi cateva. Pentru inceput ar trebui spus ca arhitectul este acelajutor care va poate indruma prin “labirintul” de optiuni de design, reguli si norme de constructie, legi specifice, acte si aprobari necesare, contractori etc. El este profesionistul care are pregatirea, experienta si viziunea de ansamblu,astfel incat sava poata calauzi prin intregul proces de constructie si proiectare. Timp si bani mai putini Serviciile unui arhitect reprezinta o investitie buna, deoarece numai el poate concepe un proiect foarte bine pus la punct, care va va ajuta sa economisiti bani si timp. Arhitectii evita pe cat posibil sa realizeze proiecte de locuinte…

mai mult >