Afla cum se aplica tencuiala peste tencuiala

13 februarie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca ati realizat o tencuiala decorativa intr-un moment de slaba inspiratie cromatica, sau rezultatul este unul de calitate indoielnica din cauza nerespectarii etapelor de executie, nu este cazul sa disperati. Misiunea Casa pregatit pentru dumneavoastra  noi sfaturi practice.

Razuirea stratului de tencuiala pana la ultimul fir de praf este un efort exagerat - sunt suficiente indepartarea sumara a particulelor cu stabilitate redusa si amorsarea cu un produs specific, capabil sa fixeze granulele. Mai departe, insa, aveti de ales intre aplicarea unui nou strat de tencuiala si reconditionarea integrala a suprafetei vizate. Prima varianta poate avea rezultate neprevazute, deoarece granulatiile celor doua straturi pot diferi in asa masura incat acoperirea sa nu fie uniforma (culoarea de dedesubt va ramane vizibila din loc in loc, iar consumul de material va spori). Dar iata si metoda preferata de noi: in aceste pagini, puteti urmari etapele de executie ale refacerii stratului suport si tencuirii conform standardelor acceptate de producatori. Amorsarea vechii tencuieli si acoperirea cu un nou strat de mortar adeziv (utilizat si in cazul termoizolarii cu polistiren) vor constitui baza tencuirii finale, in culoarea si textura preferate. Proprietatile unui mortar adeziv de buna calitate vor asigura priza corespunzatoare, iar plasa din fibra de sticla va prelua solicitarile mecanice provocate de greutate si de diferentele de temperatura de peste an. Este metoda recomandata pentru orice tip de suprafata care necesita tencuiala decorativa, cu sau fara material termoizolant inclus. Concluziile demonstratiei efectuate de Misiunea Casa pot fi extrapolate si utilizate astfel in orice lucrare de finisaj exterior. Bineinteles, va sfatuim sa nu efectuati aceste operatiuni decat daca aveti un minimum de dexteritate in mestesugul amenajarilor si daca sunteti pasionati cu adevarat de acest domeniu.

  1. In afara de materialele de constructie necesare (mortar adeziv pentru lipirea si spacluirea placilor de polistiren, tencuiala decorativa si plasa), ne-am inarmat cu o mistrie si o gletiera (prevazuta partial cu dinti).
  2. Peste vechea tencuiala, specialistul nostru a depus un strat de amorsa si unul de adeziv, folosind gletiera cu dinti de 8 mm.
  3. Dintii gletierei care dozeaza cantitatea de material pot fi mai mari sau mai mici, in functie de amplitudinea denivelarilor stratului suport.
  4. S-a aplicat si plasa din fibra de sticla, pentru ca stratul sa devina mai unitar si mai rezistent la dilatare/contractie.
  5. Inglobarea se executa tot cu partea dintata a gletierei, avand grija ca marginile taioase ale acesteia sa nu afecteze plasa.
  6. Abia acum se poate folosi partea dreapta, cand se realizeaza lisarea, cu eliminarea denivelarilor.
  7. Fiind vorba de o spacluire in lipsa placarii cu polistiren, consumul de material poate fi mai mare decat cel mentionat de producator.
  8. Dupa uscare, a venit momentul ca meseriasul sa intervina si cu un strat de vopsea grund, ca metoda de impermeabilizare, sporire a aderentei si obtinerea unui alb care sa nu influenteze culoarea ulterioara a tencuielii.
  9. Astfel, stratul final va avea exact culoarea din catalog, lucru greu de obtinut pe un suport de culoare gri, asa cum este mortarul adeziv uscat.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Proiecte DIY simple pentru casa Proiecte DIY simple pentru casa
Bricolajul, un concept mondial Bricolajul, un concept mondial
Lampadare de gradina - bricolaj Lampadare de gradina - bricolaj
Cum vopsim un calorifer? Cum vopsim un calorifer?
Adapost pentru pasari Adapost pentru pasari
Buchete de mireasa – Care sunt cele mai fermecatoare flori? Buchete de mireasa – Care sunt cele mai fermecatoare flori?

Vezi mai multe articole