Tutoriale bricolaj / Do it yourself

De ce sa chemi un mester pentru fiecare lucru pe care vrei sa il repari sau sa il construiesti, cand te poti descurca si singur. Trebuie doar putin timp si cateva indrumari pe care le poti obtine de aici.

scara pe post de raft pentru carti - proiect DIY

DIY - Lucruri dragute din obiecte vechi

08 februarie, 2013

In casele noastre se strang periodic multe lucruri pe care nu le mai folosim si le aruncam la gunoi sau le donam unor persoane care au nevoie de ele (donarea lucrurilor vechi catre nevoiasi nu-i tocmai o practica raspandita in Romania). Dar, de multe ori, cu putina indemanare si imaginatie, multe dintre lucrurile vechi pot fi reconditionate sau transformate in alte obiecte senzationale. Iata cateva exemple: Ai un geamantan vechi, prafuit, de pe vremea bunicii, geamantan ce a asistat la inaugurarea metroului din Bucuresti? Ei bine, l-ai putea transforma intr-un... scaun. Ai nevoie doar de 4 picioare din lemn si o pilota pe care sa o folosesti drept captuseala, tapiterie. Vrei sa-ti amenajezi un dulap si n-ai bani pentru asta, dar in schimb ai cateva scaune pliabile care nu-ti mai folosesc?…

mai mult >
montarea unui intrerupator

Cum sa montezi singur un intrerupator in cativa pasi simpli - DIY

16 ianuarie, 2013

Uneori de voie, alteori de nevoie, facem singuri diverse lucrari prin casa. De la banalul schimbat al unui bec pana la lucrari ce necesita un grad redus de specializare, indemanare, cunostinte, cum ar fi schimbatul bateriei de la chiuveta, al unei prize sau al unui intrerupator. Doar n-o sa chemam electricianul pentru lucruri banale. Iar daca n-ai montat niciodata un intrerupator, iata cum poti face aceasta operatiune chiar de unul singur. Pasul 1. Asigura-te ca ai cele necesare, adica intrerupatorul nou, functional, surubelnita izolata, creion de tensiune. Pasul 2. Aprinde becul in camera in care vei schimba intrerupatorul. Scoate sigurantele / ridica clapetele de la tabloul electric. Cand se stinge becul inseamna ca nu mai este tensiune in intrerupator. Pasul 3. Scoate masca intrerupatorului.…

mai mult >
antichizare mobilier lemn

Antichizarea mobilierului din lemn

14 decembrie, 2012

Mobilierul vechi este apreciat pentru ca a capatat deja in timp o poveste si o personalitate ce ii sporesc valoarea. Totusi, daca nu intentionezi sa cheltuiesti sume mari pentru a achizitiona o piesa de mobilier cu patina autentica, dar apreciezi stilul, poti, destul de usor si cu un buget redus sa “falsifici” varsta mobilierului tau mai nou. De la dulapuri, pana la mese, scaune, rame foto sau rame de oglinda, lemnul poate fi reconditionat pentru a capata acel aspect patinat care poate da caminului tau impresia de caldura si sofisticare. Procesul de antichizare a lemnului implica slefuirea, vopsirea si lacuirea lui. Culoarea sau culorile pe care le folosesti depind the stilul sau perioada din care te inspiri atunci cand reconditionezi. Fie ca iti indrepti atentia spre o paleta mai deschisa,…

mai mult >
reconditionare mobila veche

Cum sa protejezi si sa reconditionezi mobila veche

23 noiembrie, 2012

Mobila poate sa fie ca vinul. Cu cat este mai veche cu atat poate sa arate mai bine si sa fie mai valoroasa. Insa, spre deosebire de vin, daca vrei sa te bucuri de mobila veche trebuie, de cele mai multe ori, sa ai mai multa rabdare si sa depui ceva mai mult efort. Cu alte cuvinte trebuie sa te apuci sa o reconditionezi. Curata atent suprafata lemnului Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa cureti suprafata mobilei. Pentru asta ai nevoie de 3 litri de apa calduta, 2 linguri de terebentina si 2 linguri de ulei de in. O alta modalitate de a curata lemnul este sa speli suprafata cu o solutie compusa din 80 la suta apa si 20 la suta amoniac. In functie de esenta lemnului mobila se poate deschide sau inchide la culoare. Daca mobila nu este foarte zgariata aceste proceduri de curatare superficiala…

mai mult >
zugravit pereti

ZUGRAVITUL – pasii pe care sa-i urmezi

20 noiembrie, 2012

Nu de putine ori, atunci cand doresti schimbarea aspectului unei camere a caminului tau, din motive financiare sau pur si simplu, incerci sa faci singur intreaga activitate, fara sa apelezi la persoanele calificate in acest domeniu. Ne vom opri in acest articol la pasii pe care trebuie sa-i parcurgi, pentru a zugravi peretii unei camere. Dupa ce ai procurat materialele si uneltele necesare, in afara de sfaturile pe care le-ai obtinut in magazinul de specialitate trebuie sa ai in vedere urmatoarele: Ca prim pas – incearca sa scoti toate articolele de mobilier si nu munai, care-ti populeaza incaperea. Daca o parte a mobilierului este “de neclintit”, inceara sa acoperi totul, pentru a proteja de stropi de vopsea sau pete nedorite. Pentru aceasta poti folosi folie de celofan, hartie sau…

mai mult >