Tutoriale bricolaj / Do it yourself

De ce sa chemi un mester pentru fiecare lucru pe care vrei sa il repari sau sa il construiesti, cand te poti descurca si singur. Trebuie doar putin timp si cateva indrumari pe care le poti obtine de aici.

Baitul - aspectul firesc al lemnului

Baitul - aspectul firesc al lemnului

18 iunie, 2010

Baituirea este o modalitate de a schimba infatisarea lemnului, dar si de a-l proteja. Mentionam ca puncte de referinta baiturile clasice, solutii de colorare in mediu apos destinate finisarii diferitelor esente de lemn. Avand la baza rasini diluabile in apa, sunt produse ecologice si nevolatile, care insa vor fi folosite de preferat pentru acoperirea suprafetelor de lemn pastrate in interiorul locuintei. Se gasesc intr-o mare varietate de culori, de la culori naturale ale lemnului la nuante de rosu sau verde. Aplicate pe suprafete curate, confera o textura mata sau matasoasa si un tuseu placut, mentinand aspectul natural al lemnului. Se pot aplica prin pulverizare sau imersie, pentru suprafete mari, dar si cu pensula sau buretele. Tot in categoria baiturilor ecologice se incadreaza si baiturile…

mai mult >
Mobilierul cu aspect patinat

Mobilierul cu aspect patinat

23 ianuarie, 2010

Aspectul patinat al mobilierului este o tendinta indiscutabila a momentului, parca dorindu-se echilibrarea excesului de minimalism. Iar tendinta nu e de azi, de ieri- sunt ani buni de cand au aparut primele piese de mobilier cu finisaj antichizat, mai intai prin casele excentricilor cu bani si la targurile de profil. Ca sa nu existe indoieli: ne referim la piese noi cu aspect patinat, nu la reconditionari. Experienta primei intalniri cu acest tip de abordare a designului de mobilier poate fi de neuitat; multi l-au considerat butaforie de showroom, neluandu-l in seama ca pe ceva care o sa dureze ca stil in sine. Partea interesanta este ca procedeul de antichizare nu se aplica unui stil anume, in sensul traditional. Patina acopera atat o garnitura rococo, la fel ca si una biedermeier. Bineinteles,…

mai mult >
Bricolajul, un concept mondial

Bricolajul, un concept mondial

25 septembrie, 2009

Bricolajul a patruns abia in ultimii ani in Romania, dar in strainatate, si mai cu seama in America, conceptul bricolaj, numit do it yourself,are o lunga istorie in spate. Bricolajul se refera la capacitatea oamenilor de a crea sau repara diverse obiecte fara a apela la ajutor specializat. Prima referire la DIY apare intr-o istorie a artei care se refera la lucrurile realizate manual la sfarsitul secolului al XIX-lea. Subculturile moderne au preluat apoi acest sistem ca pe o revolta impotriva globalizarii si industrializarii. Exprimarea Do it yourself a fost folosita pentru prima oara in 1950 si promova exact conceptul cunoscut astazi, posibilitatea ca oamenii sa apeleze la prefabricate pe care apoi sa le foloseasca in locuinta in diverse scopuri, in locul obiectelor si articolelor furnizate…

mai mult >
Panta de scurgere

Panta de scurgere

20 martie, 2009

Seria articoleleor ce va ofera ponturi, sfaturi si idei utile privind mici operatiuni sau reparatii pe care le puteti realiza si singuri in locuinta personala continua cu descrierea pasilor de realizare a unei pante de scurgere. Fie ca e vorba de o cada de dus construita, o terasa sau un balcon este nevoie de o panta de scurgere pentru a impiedica acumularea apei! Am ales sa va prezentam pasii pe care trebuie sa-i urmati pentru a realiza o panta de scurgere. O panta de scurgere se realizeaza extrem de simplu. De exemplu, in cazul unei cadite de dus care are dimensiunea de 90/90cm, iar placile de gresie 30/30cm, acestea vor fi taiate pe diagonala pentru a realiza corect panta de scurgere a apei. Liniile de taiere sunt drepte, deci se poate folosi o unealta manuala. Dupa taierea placii pe diagonala,…

mai mult >
Raft zig-zag

Raft zig-zag

06 martie, 2009

Va confruntati cu lipsa spatiului de depozitare si doriti sa beneficiati de spatii libere, aerisite in locuinta dumneavoastra? Va propunem sa incercati sa va construiti un raft cu un design de efect. Seamana cu un cric supra-dimensionat ... dar va fi totusi un raft ergonomic, in zig-zag! Pentru confectionarea lui aveti nevoie de blat de lemn, stinghii de lemn, cuie si holdsuruburi, smirghel, lacuri sau vopsea si cateva unelte pe care cu siguranta le aveti deja in casa. Dupa taierea lemnului, acesta se finiseaza prin slefuire. Stabiliti dimensiunea raftului(latimea si lungimea etajerelor, precum si numarul etajerelor) in functie de spatiul in care doriti sa-l amplasati. Pentru mai multe detalii puteti urmari indicatiile din fotografiile alaturate. Dupa ce ati debitat fiecare componenta a raftului,…

mai mult >