Baia

Ce fel de chiuveta sa alegi? Sau ce fel de baterie pentru chiuveta sau dus? Sa amplasezi o cada de baie sau o cabina de dus? Dar care este cel mai bun adeziv pentru placarile cu gresie si faianta? Dar cel mai bun chit de rosturi. Iata o groaza de intrebari la care poti gasi raspuns in sectiunea “baia” de pe site-ul numaurl 1 in amenajari interioare.

Chiuveta din sticla pentru baie

Chiuveta pentru baie

16 aprilie, 2014

Dincolo de faptul ca este un spatiu functional, baia poate deveni si un loc in care sa iti faca placere sa stai. Pentru asta trebuie sa alegi cu grija elementele care compun ansamblul estetic al acestui spatiu. O atentie sporita merita, asadar, si chiuveta. Disponibila intr-o gama variata de culori, clasica, in forma de bol sau patrata, din sticla transparenta, inox sau materiale compozite, acest obiect sanitar poate reprezenta un punct de echilibru decisiv in estetica generala a baii. Este important insa ca acest obiect sa fie integrat armonios. De exemplu, daca ai o baie mica nu te gandi sa iti iei un lavoar impunator, ci mai degraba o chiuveta cu picior. Iar daca ai nevoie de spatiu de depozitare alege o chiuveta cu dulap. Evident trebuie sa iei in calcul si bugetul pe care il ai la dispozitie.…

mai mult >
Perete mucegait

Cum prevenim aparitia mucegaiului in baie

19 februarie, 2014

Mucegaiul este o problema imensa in orice baie, aceasta putand duce la probleme respiratorii severe. La aceasta se adauga acel miros neplacut, aspectul vizual negativ si posibilele alergii. Un lucru valabil peste tot in lume se aplica si aici: este mai bine sa previi, decat sa tratezi. Sa vedem cum. 1. Reparati conductele neetanse si verificati sistemul sanitar Orice defectiune a sistemului sanitar, de la un robinet care picura pana la o conducta fisurata, poate duce la cresterea umiditatii in baie si implicit, la formarea mucegaiului. Reparati defectiunile in termen de 24 de ore. 2. Aerisirea baii este esentiala Exista foarte multe bai fara fereastra sau gura de aerisire, acestea fiind extrem de predispuse la mucegai din cauza imposibilitatii de reducere a umezelii in timp util. Valoarea…

mai mult >
Baie spa

Spa-ul la tine acasa

29 octombrie, 2013

Arhitectii si designerii cred ca baia nu ar trebui sa fie privita doar ca simplu spatiu utilitar pe care il folosesti pentru a te spala pe dinti si a face un dus rapid seara. In schimb, baia principala a casei ar trebui sa fie integrata in dormitor pentru a crea o oaza completa de odihna, relaxare, rasfat si romantism. Din ce in ce mai multi proprietari sunt interesati de includerea facilitatilor de tip spa in propria baie, care devine astfel mai luxoasa. Pentru a transforma baia intr-un refugiu primitor e nevoie ca intreg spatiul sa fie placut, atat din punct de vedere al temperaturii, cat si al aspectului, dar mai ales din punct de vedere al rasfatului de care poti beneficia. Inainte sa incepi, stabileste un buget, avand in vedere ca oferta de facilitati si accesorii de lux nu cunoaste limite…

mai mult >
Toaleta care dispare

Toaletele viitorului

24 septembrie, 2013

Daca pana acum te-ai gandit la vasul de toaleta ca fiind doar un obiect utilitar simplu, avem o surpriza pentru tine. Designerii si producatorii s-au gandit la versiuni ale vasului de toaleta care sa aduca un plus de confort sau de amuzament experientei de a folosi toaleta. Toaleta care dispare Si daca tot vorbim de toalete publice, absolut necesare in orice oras civilizat, iti prezentam toaleta care apare doar atunci cand ai nevoie de ea. Nu este vorba despre un numar de magie, ci despre un sistem ingenios prin care toaleta iese deasupra solului doar atunci cand comanda de folosire este activata printr-un buton. Toaleta muzicala Nu mai e nevoie sa dai volumul mai tare la boxe ca sa auzi muzica atunci cand te duci in baie. Cu toaleta muzicala poti sa asculti melodiile preferate chiar la fata…

mai mult >
Baie nuante albastru

Ceresit – partenerul tau pentru lucrari de calitate

01 august, 2013

Dincolo de caliatea sa de element esential al vietii, apa este elementul natural ce are o influenta negativa asupra elementelor de constructii si asupra cladirii in ansamblul ei, fie ca discutam despre actiuni asupra structurilor constructiei, fie despre calitatea aerului din interiorul acestora. Intr-o perioada de timp mai mare sau mai mica, apa va deteriora structurile, iar ultimul pas va fi degradarea totala a constructiei. Apa si umiditatea de infiltratie sunt agenti agresivi importanti, iar infiltrarea apei in elementele constructiei conduce la aparitia unor efecte negative majore, din care putem enumera: coroziunea armaturilor si a pieselor metalice inglobate in beton, degradari datorita ciclurilor de inghet-dezghet, modificari ale caracteristicilor fizico-mecanice ale materialelor,…

mai mult >