Balcon si terasa

De importanta balconului si a terasei iti dai seama abia in momentul in care realizezi ca timpul petrecut in acestea este mult mai valoros decat cel petrecut in casa.

on

“Placa de gipscarton cu faianta se desprinde de pe perete. Cum fac sa nu reiau lucrarea de la zero?”

22 martie, 2018

Probabil cei mai multi dintre noi au auzit macar o data in viata un prieten sau o cunostinta care sa reclame o lucrare prost executata de catre meseriasii angajati sa renoveze sau sa construiasca o locuinta. Iar cine nu a auzit inca, este momentul sa viziteze forumul nostru, unde cititorii vin sa rezolve tocmai astfel de situatii. Una dintre acestea este si cea a utilizatorului care posteaza sub numele de Jaxos. Acesta ne-a trimis cateva imagini ale unei placari cu faianta pe gipscarton, care a inceput sa se desprinda de pe peretele-suport. “Nu stiu ce sa fac, deoarece "meseriasii lui peste" au pus placa de rigips pe balcon si peste ea faianta, iar acum s-a dezlipit de perete. Nu stiu exact daca au prins-o cu dibluri sau doar au lipit-o. Cand imping in placa, se misca. Nu vreau sa dau totul…

mai mult >
on

Pentru o terasa exterioara, granit sau ardezie?

30 iunie, 2017

Granitul si ardezia sunt doua dintre cele mai populare pietre naturale folosite la realizarea unei terase exterioare. Detaliile care se iau in considerare la pardoseala unei terase neacoperite sunt urmatoarele: rezistenta si gradul de aderenta, avandu-se in vedere ca locul este expus diferitelor procese meteorologice (ploi, ninsori, inghet-dezghet). Aderenta unei pietre naturale rezulta din felul in care este prelucrata suprafata acesteia: mata, periata, buciardata sau fiamata. Rezistenta este data de grosime pietrei, dar si de structura interna a rocii din care provine placa. Bineinteles, cand alegem materialele pentru orice amenajare, vom lua in calcul si pretul investitie si, nu in ultimul rand, conditionarile estetice, despre care vom vorbi la sfarsit. Daca majoritatea romanilor sunt de…

mai mult >
on

Sfaturi DIY de montare a plasei impotriva insectelor

14 aprilie, 2017

Asa cum ne-am obisnuit in fiecare primavara, odata cu venirea caldurii ne activam si incepem sa petrecem tot mai mult timp in aer liber. Insa, in acelasi timp cu noi, se activeaza si insectele, unele dintre ele recunoscute pentru disconfortul pe care il creeaza. De aceea, daca planuiesti sa iti petreci timpul pe terasa acoperita fara perturbari cauzate de micile vietati, atunci este cazul sa iti montezi o plasa impotriva acestora. In acest articol ne-am propus sa iti prezentam cum poti realiza chiar tu o astfel de protectie. Pasul 1 Pentru inceput, masoara dimensiunea terasei. Apoi, cand achizitionezi plasa, trebuie sa ai in vedere ca aceasta sa fie suficient de lata cat sa acopere intreaga suprafata, dar si sa poata fi prinsa de acoperis. Poti opta pentru plasa, pur si simplu, sau, in cazul…

mai mult >
on

Transforma balconul intr-un sanctuar al relaxarii

07 aprilie, 2017

Inevitabil, incalzirea vremii ne face mereu sa ne dorim sa petrecem cat mai mult timp in aer liber. Pentru posesorii de curti, acest lucru este foarte la indemana. Insa asta nu inseamna ca posesorii de apartamente nu se pot bucura si ei de experiente similare. Un balcon poate deveni, aproape la fel de bine ca o curte, oaza de liniste si relaxare pentru locuitorii unui apartament. Exista, desigur, mai multe stiluri in care acesta poate fi amenajat. De aceea, o sa-ti prezentam cateva modele culese de pe Pinterest, cu ajutorul carora ai putea sa iti gasesti inspiratia. 1. Cuibusorul romantic In apartamentele locuite de cupluri, inclusiv balconul ar trebui sa te lase sa intelegi faptul ca aici este un cuib de indragostiti. Partea frumoasa este ca nici nu este nevoie de prea mult efort. O masuta…

mai mult >
on

Orientarea balconului si plantele in ghiveci

26 iunie, 2015

Daca esti un iubitor al plantelor de apartament, atunci stii ca, pe perioada verii, este bine sa tii plantele pe balcon, pentru a se putea bucura de cat mai mult soare si aer. Totusi, atunci cand muti plantele pe balcon, este bine sa tii cont si de orientarea balconului in functie de punctele cardinale. Balconul orientat catre sud ofera plantelor tale foarte multa lumina si caldura. Aceasta inseamna ca va trebui sa le uzi cu regularitate, de preferinta o data la doua zi, pentru ca razele soarelui vor usca repede pamantul. Mai mult, este indicat sa folosesti ghivece cat mai mari. Daca planta se afla intr-un ghiveci foarte mic, pamantul se va usca repede si ea nu va avea suficienta apa. La polul opus se afla balconul orientat catre nord. Nu este recomandat ca plantele care prefera soarele sa…

mai mult >