Bucataria

Afla ponturi despre amenajarea si utilarea isteata a unei bucatarii de vis. Afla cum sa utilizezi cat mai eficient intregul spatiu pe care il ai la dispozitie, ce electrocasnice sa cumperi si care este amplasarea ideala a acestora. In plus, in aceasta sectiune poti gasi idei despre amenajarea bucatariei pe diverse stiluri: futurist, rustic, oriental, interbelic si multe altele.

Piatra minerala - natura in bucataria ta

Piatra minerala - natura in bucataria ta

26 august, 2012

Avand atat potential decorativ cat si o utilizare practica, piatra minerala transforma o bucatarie banala intr-un spatiu plin de rafinament. Fie ca este vorba despre travertin, onyx, granit, marmura sau oricare alta piatra naturala, calitatea si frumusetea acestor materiale determina multi designeri sa recomande inlocuirea MDF-ului, PVC-ului, a placilor ceramice cu aceste minerale. Avantajele montarii unui blat din granit sau din marmura in bucataria dumneavoastra nu sunt numai de ordin estetic, surclasand traditionalul pal sau chiar lemnul, pietrele minerale au o duritate mult mai crescuta si implicit sunt mai durabile. In ceea ce priveste pardoseala, travertinul impune respect oricaruia il calca: culorile pastelate, liniile fine si suprafata neteda vor infrumuseta bucataria. Travertinul…

mai mult >
Bucataria futurista

Bucataria futurista

27 aprilie, 2012

Cautam tot timpul noutatea. Vrem sa iesim din banal si comun, sa ne diferentiem, sa experimentam. Uneori nu ne mai multumeste sa fim in trend cu moda si stilul pe care-l adopta ceilalti, nu mai este suficient sa fim in pas cu timpurile pe care le traim ci vrem sa fim avangardisti, sa fim noi cei care dam tonul. De ce sa fim contemporani cand putem fi futuristi. In randurile urmatoare vorbim despre bucataria futurista. Sa o spunem din capul locului, daca bucataria ta are o suprafata de 10 m2 nu prea ai cum sa o amenajezi intr-un stil futurist. Pentru asta ai nevoie in primul rand de mult spatiu. Apoi, uita de frigiderul, aragazul si cuptorul cu microunde, toate pe clasicul alb, de mobila de bucatarie pe alb sau maro deschis. Esti liber sa te joci cu culorile dupa bunul plac. Lasa un perete…

mai mult >
Cum sa-ti amenajezi bucataria cu bani putini. Foarte putini

Cum sa-ti amenajezi bucataria cu bani putini. Foarte putini

27 martie, 2012

Bugetul reprezinta o problema? Nu il lasa sa stea in calea planurilor tale. Exista solutii. Solutii la preturi extrem de mici. Cu putina ingeniozitate poti sa pui pe picioare o bucatarie complet functionala cu o suma minima de bani. Sarea si piperul stau in culoare si stil Cand elementele de mobilier se potrivesc armonios si-ti incanta privirea, ai numai de castigat ...si cand costa si putin...atunci poti considera ca ai facut cu adevarat cea mai buna alegere! Vrei sa-ti exersezi talentul de decorator? Un mobilier simplu si modulabil de bucatarie, de culoare deschisa, lasa loc considerabil pentru modificari ulterioare. Poti sa il vopsesti sau sa-i aplici imprimeuri in diferite stiluri, folosind metode extrem de diverse. Internetul este plin de tutoriale foarte bine documentate care iti explica…

mai mult >
Vesela de bucatarie si tacamuri

Vesela de bucatarie si tacamuri

13 noiembrie, 2011

De cate linguri, farfurii, tigai si oale ai cu adevarat nevoie? Daca nu esti o persoana simandicoasa, nu dai mese fastuoase la tine acasa si nu tii la aranjarea mesei cu mai mult de trei tacamuri, atunci misiunea este simpla si scapi ieftin si la bani. Nu ai de ce sa-ti umpli dulapurile si sertarele bucatariei cu celebrele seturi de 12. Regula lui sase este suficienta pentru o persoana singura sau un cuplu care obisnuieste sa pregateasca o masa acasa, impreuna cu inca doi-patru prieteni. Ai nevoie de clasicele furculite, linguri, lingurite si cutite. Fii cu bagare de seama, alege cutite care stiu sa taie o bucata de friptura. Apoi, farfurii adanci pentru supa, farfurii intinse pentru felul doi. Daca esti stramtorat la buget, te poti lipsi de farfuriile pentru desert. In locul lor, pentru servirea…

mai mult >
Bucataria ergonomica

Bucataria ergonomica

04 noiembrie, 2011

Bucataria este incaperea in care faci cele mai multe lucruri: speli, gatesti, mananci, iti bei cafeaua dimineata. Din acest motiv, exista sanse mari ca, fara organizare, sa arate ca un camp de razboi. Secretul unei bucatarii ordonate este ergonomia. Desi multi nu stiu sa traduca termenul grecesc, stiu exact ce asteptari sa aiba de la un obiect ergonomic: design placut si, mai ales, confort! Daca respecti cateva sugestii simple, iti poti transforma chiar si tu bucataria intr-un spatiu ergonomic, prietenos, in care sa gasesti, cat ai clipi, tot ce iti trebuie. In primul rand, trebuie ca zonele de lucru sa fie foarte clar delimitate: provizii, depozitare, spalat, preparare si gatit. Daca incurci borcanele intre ele chiar si in cazul a numai doua zone ai, deja, toate sansele sa te pierzi in propria…

mai mult >