Bucataria

Afla ponturi despre amenajarea si utilarea isteata a unei bucatarii de vis. Afla cum sa utilizezi cat mai eficient intregul spatiu pe care il ai la dispozitie, ce electrocasnice sa cumperi si care este amplasarea ideala a acestora. In plus, in aceasta sectiune poti gasi idei despre amenajarea bucatariei pe diverse stiluri: futurist, rustic, oriental, interbelic si multe altele.

on

De ce sa alegi un blat de bucatarie din lemn masiv

04 aprilie, 2019

Cand vorbim despre selectia ununui blat de bucatarie trebuie sa luam in considerare mai multe criterii. Cele mai importante sunt: rezistenta, functionalitatea, utilitatea, dar si design-ul. Un blat de bucatarie din lemn masiv va innobila incaperea prin unicitatea si prin texturile sale si va asigura un aer cald si primitor. Calitatea materialului ales, a finisajului si a prelucrarii vor influenta durata de viata a blatului de bucatarie. Inca din cele mai vechi timpuri, lemnul este unul dintre cele mai folosite materiale datorita proprietati uimitoare pe care le are (rezilienta, rezistenta la tractiune si comprimare, durabilitate, izolare). Lemnul masiv este un element natural cu calitati extinse in design, de la stiluri traditionale si rustice, pana la cele moderne si minimaliste. Acesta are…

mai mult >
on

Cum sa-ti amenajezi bucataria

20 septembrie, 2018

Bucataria este sufletul oricarei case, deoarece este una din cele mai folosite camere din locuinta. E placut sa iti incepi ziua cu o cafea nici prea tare, nici prea dulce, ci fix asa cum iti place tie. Este minunat sa va adunati cu totii in jurul mesei pentru a savura o cina delicioasa sau sa va furisati in toiul noptii pentru o gustare vinovata. Din aceste motive, consideram ca este foarte important sa te simti cat mai bine in aceasta incapere. Bucataria casei tale trebuie sa fie in primul rand practica, confortabila si realizata din materiale de calitate. Durata de viata a unei bucatarii este de minim 15 ani, deci este foarte important ca atunci cand amenajezi acest spatiu sa alegi materiale si produse de calitate. Sfaturi de amenajare a unei bucatarii Atunci cand gatim trebuie sa avem cat…

mai mult >
on

Cum sa castigi mai mult spatiu in bucatarie

20 august, 2018

Bucatarie mica, probleme mari. Intr-o bucatarie, indiferent de dimensiunile acesteia, spatiul de depozitare este esential. Trebuie sa organizam toate lucrurile in asa fel incat toate ustensilele sa ne fie la indemana. Dar atunci cand nu ne putem bucura de o bucatarie spatioasa, trebuie sa gasim solutii ingenioase pentru a mentine toate lucrurile in ordine. Asa ca, astazi, iti prezentam cateva idei creative pentru o buna organizare si pentru crearea unor spatii extra de depozitare. 1. Monteaza unul sau mai multe rafturi deasupra blatului 2. Creaza un spatiu special pentru tigai 3. Foloseste lateralele si usile dulapurilor 4. Nu irosi nici un spatiu, indiferent de dimensiunile acestuia 5. Prea multe cani? Aceste sisteme iti pot fi de ajutor 6. Profita de fiecare loc 7. Chiar si de locul gol…

mai mult >
on

Amenajarea bucatariei: sfaturi de montare a faiantei pe spatiul de lucru

19 aprilie, 2018

In timpul amenajarii unei bucatarii, rezistenta este cuvantul de ordine in ceea ce priveste materialele folosite. Tocmai de aceea, in ultimii ani au aparut tot mai multe alternative in domeniu, care respecta anumite standarde si care permit o exploatare durabila. In acest articol, insa, vom vorbi despre un tip de amenajare rustica pentru bucatarie, in care vedeta este faianta. Mai precis, iti vom arata cum poate fi aranjata astfel zona din jurul aragazului, recunoscuta pentru usurinta cu care se murdareste in timpul gatitului. In primul rand, este de preferat ca placile ceramice alese sa fie termorezistente, cautare care nu ar trebui sa dureze foarte mult. In al doilea rand, este necesara asigurarea ca placile pot rezista greutatii unor vase sau alte obiecte de uz casnic. Odata stabiliti acesti…

mai mult >
on

Amenajarea bucatariei: reteta pentru crearea unui spatiu ideal

11 decembrie, 2017

Amenajarea bucatariei intr-o locuinta noua reprezinta o etapa mai mult decat importanta si care necesita o atentie sporita la detaliile care tin de execuţia lucrarilor la instalatia electrica, instalatia de alimentare cu apa rece si calda, instalatia de canalizare, dimensionarea mobilierului si organizarea acestuia, electrocasnicele utilizate etc. Tocmai de aceea, trebuie avute in vedere aspecte care tin de fiecare tip de lucrare dintre cele enumerate mai sus, iar executia sa fie cat mai aproape de solutia optima. Instalatiile sanitare si electrice Asadar, pentru realizarea corecta a instalatiilor sanitare si electrice, se tine cont de dotarea bucatariei, de pozitionarea acestor dotari si de caracteristicile lor, care influenteaza instalatiile sanitare si electrice din punct de vedere al…

mai mult >