Castigatorul regional al competitiei PowerUp!

25 octombrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

În timpul finalei regionale a PowerUp!, prin concursul InnoEnergy, juriul a selectat cel mai bun proiect de start-up din domeniul inovațiilor legate de energie. Câștigătorul competiției regionale este inovația HOMEPOD (www.homepod.ro), proiect prezentat în cadrul competiției de către Andrei Toma, fondatorul acestei tehnologii.

HOMEPOD a creat un sistem endotermic pentru eficiența energetică în clădiri (VERDI) care ajută la reducerea umezelii și poate opri orice formă de creștere a mucegaiului dar care poate produce energie în acelaș timp. Acest termosistem smart este conectat la echipamentele electrice și de încălzire și se auto-reglează în funcție de temperatura de afară putând să prezică consumul de energie folosind date din vreme. Clienții câștigă cu 30% mai mult, reducând costul cu energia și pretejând casele de mucegai.

”Start-up-urile înscrise în această competiție au prezentat diferite soluții, însă tendința ”inteligentă” este vizibilă, concentrându-se asupra economiilor și optimizării consumului de energie”, spune președintele juriului, Tomasz Jastrzebski, Business Creation Manager InnoEnergy.

Aproape 160 de start-up-uri din 23 de țări din Europa Centrală au participat la cea de-a treia ediție a concursului organizat de InnoEnergy - cel mai mare accelerator european din industria cleantech.

Finala regională desfășurată la București a fost precedată de antrenamente intense, care au fost găzduite de trainerii Cristian Dascălu și Vlad Suteu de la SprintPoint Innovation Studio. Alături de aceștia, participanții au avut ocazia de a verifica modelele de afaceri și de a-și îmbunătăți abilitățile de prezentare.

În timpul finalei regionale, cele mai bune șapte start-up-uri au prezentat soluțiile lor inovatoare juriului, investitorilor și reprezentanților mass-media.

”Participarea la această competiție este o oportunitate unică în ceea ce privește feedback-ul primit de la experți în domeniu la nivel de tehnologie dar și tips-n-tricks de la investitori. Consider că această experiență îți oferă resursele necesare ca să îți marketezi cu success afacerea atunci când vrei să scalezi spre un alt nivel”, menționează Andrei Toma, câștigătorul finalei regionale din România.

Participanții au fost evaluați nu numai în ceea ce privește conținutul profesional, ci și în contextul conștientizării afacerilor și al potențialului echipei și al produsului. Audiența a avut, de asemenea, ocazia de a-l asculta pe Frank Pietrucha, autorul cărții Supercommunicator și colaborator al NASA, în calitate de speaker principal, care a vorbit despre analogii în realizarea succesului în sport și afaceri.

Juriul a fost compus din: Tomasz Jastrzebski - Business Creation Manager InnoEnergy, Cristian Dascalu – Managing Partner SprintPoint Innovation Studio, Matei Dumitrescu – Reprezentant Investment Ready, Ciprian Negura – Senior Manager KPMG, Inti Paolucci – Managing Partner AI Ventures, Alexandru Ruff – Consultant RICAP Accelerator, Stephane Demicheli – Marketing Innovation Manager BRD - Societte General.

Zsolt Winkler (șeful Centrului Open Innovation, Grupul MOL - partenerul global al concursului) spune:

"Grupul MOL, în calitate de companie internațională de petrol și gaze, consideră că progresele înregistrate în tehnologie și noile obiceiuri de consum au schimbat fundamental întreaga industrie. Pentru a ține pasul cu tendințele globale și provocările externe, MOL dorește să facă parte dintr-un ecosistem de inovare prin colaborare, deoarece vedem inovația ca fiind una dintre modalitățile de a răspunde rapid nevoilor clienților în schimbare. Prin urmare, Grupul MOL intenționează să aibă o mai mare deschidere pentru noi afaceri și caută noi parteneriate. Prin atingerea comunității de pornire, MOL dorește să găsească soluții care să o ajute să devină prima alegere a clienților în mișcare. Credem că PowerUP! va sprijini cu fermitate inițiativa MOL de a identifica și de a colabora cu cele mai inovatoare întreprinderi de înființare din regiunea ECE."

Pe 22 noiembrie, Andrei Toma se va confrunta cu câștigătorii altor ediții regionale ale concursului la RaM Colosseum din Budapesta, unde va concura pentru premii financiare (20.000 de euro pentru câștigarea primului loc), precum și pentru participarea la prestigiosul accelerator Highway®, care ajută la transformarea start-up-urilor într-o etapă de dezvoltare timpurie în afaceri de succes.

Competiția regională a proiectului PowerUp! By InnoEnergy în România a fost susținută de: 2activePR, Tech Hub Bucharest, www.ricap.ro, www.sprintpoint.co

Detalii media: contact@sprintpoint.co

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

In ultimii cinci ani, preturile caselor si terenurilor au crescut cu 600% In ultimii cinci ani, preturile caselor si terenurilor au crescut cu 600%
Subventiile la casele ridicate prin ANL, la mana primariilor Subventiile la casele ridicate prin ANL, la mana primariilor
Praktiker Romania continuă campania educaţională - ORA DE CREAȚIE și ajunge în Ploiești Praktiker Romania continuă campania educaţională - ORA DE CREAȚIE și ajunge în Ploiești
Pagubitii ANL Pagubitii ANL
Mansarda de pe blocurile vechi, cea mai ieftina locuinta de pe piata Mansarda de pe blocurile vechi, cea mai ieftina locuinta de pe piata
Gestiunea asociatiei poate fi verificata de Comisia de cenzori Gestiunea asociatiei poate fi verificata de Comisia de cenzori

Vezi mai multe articole