Cum sa ascunzi elementele inestetice din locuinta

30 mai, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cablurile, prizele, aparatele de aer conditionat, routerul si chiar o mare parte dintre electrocasnice apar deseori ca elemente disturbatoare, care strica armonia unui interior gandit la dunga. Iata cateva metode prin care le poti ascunde sau deghiza:

 

Cablurile care atarna inestetic in spatele biroului, pot fi ascunse cel mai usor cu o panza montata ca o cortina pe muchia din spate a mesei. Poti, de asemenea, sa le prinzi cu tot cu prelungitor, router si alte device-uri sub tablia biroului. Pentru telefoanele puse la incarcat poti dedica un sertar special in care asezi un prelungitor sau poti improviza o cutie eleganta de cadouri. Pentru un accent vintage, routerul incape perfect  si in coperta cartonata a unei carti groase. 

Ecranul televizorului poate fi un element de mandrie pentru unii, dar devine un element disturbator intr-o locuinta decorata clasic sau rustic. Il poti armoniza cu restul decoratiunilor de perete punandu-i o rama sau il poti ascunde de tot sub un tablou glisant sau intr-un cabinet cu usi.

Daca ai vreun sertar mai adanc, il poti folosi ca sa ascunzi in el cosurile cu rufe murdare. Nimeni nu vrea sa-ti vada sosetele iesind dintr-un astfel de cos, nici macar la baie.

Poti acoperi sistemul de aerisire incastrat in perete cu un grilaj de fier forjat sau cu o plasa de sarma inramata si vopsita in culori armonizate cu locuinta.

Daca ai o alarma montata pe perete, sau orice alt element electronic, le poti ascunde foarte usor sub un tablou. La fel, un intrerupator sau o priza care, din nu se stie ce motiv, au fost montate fix in mijlocul peretelui de pe hol pot fi integrate intr-o colectie de tablouri sau fotografii.

Pentru electrocasnicele din bucatarie exista deja sisteme de mobilier care le intergreaza foarte armonios. Daca nu ai investit intr-o astfel de mobila, poti incerca, de exemplu, sa vopsesti frigiderul cu vopsea care imita tabla si sa-ti scrii listele de cumparaturi direct pe el.

Daca te gandesti ca nu merita sa faci un efort ca sa ascunzi niste elemente utile care oricum se regasesc in fiecare casa, fa un pas inapoi si gandeste-te la importanta detaliilor in fiecare ansamblu. S-ar putea ca un gest mic sa schimbe multe in caminul tau. 

sursa foto: boredpanda.com

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ce iti recomandam sa verifici atunci cand cumperi o casa Ce iti recomandam sa verifici atunci cand cumperi o casa
Cine poate sa beneficieze de ajutoarele de incalzire in iarna 2013-2014? Cine poate sa beneficieze de ajutoarele de incalzire in iarna 2013-2014?
ZECO – pentru suprafete sigure pe timp de iarna ZECO – pentru suprafete sigure pe timp de iarna
Primul pas în doi Primul pas în doi
Bine ai venit, 2015! Bine ai venit, 2015!
Sfaturi eco pentru o casa prietenoasa cu mediul Sfaturi eco pentru o casa prietenoasa cu mediul

Vezi mai multe articole