De acum, profesionistii in design si constructii pot folosi prima biblioteca de materiale din Europa de Sud-Est - MATER

26 octombrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Noua bibliotecă de materiale – MATER – a fost deja vizitată de peste 1.000 de profesioniști din domenii precum arhitectură, design, arte vizuale, construcții sau producție publicitară. Aceștia au participat la conferințe și seminarii de prezentare a tehnologiilor și a materialelor expuse, organizate de partenerii MATER, precum și la lansarea oficială a acestui spațiu original din București.

Evenimentele au abordat teme de interes, în special din domeniul arhitecturii (e.g. eficiența energetică în construcții, proiecte de arhitectură premiate), al designului interior (e.g. trend-uri în amenajarea spațiilor de birouri, materiale și tehnici noi de colorare) și al artelor vizuale (e.g. soluții din zona hârtiei, tapetului și a foliilor decorative pentru diverse industrii creative). Expertiza a fost furnizată de consultanții tehnici ai partenerilor-producători de materiale, precum și de specialiști internaționali precum Alex Horisberger – Senior Design Consultant BASF (Germania), Agnes Lafarge – Marketing Development Manager Antalis International (Franța) și Matteo Sghedoni – Sales Manager GranitiFiandre (Italia).

“Decizia de a sprijini acest proiect a fost una cât se poate de firească: la BASF, inovația este motorul care ne-a propulsat în ultimii 150 de ani și ne-a permis să devenim lider în domeniul chimiei. În mod similar, Biblioteca de Materiale este un demers unic în această regiune, demers care pune accent pe inovație și pe oamenii din spatele acesteia - pentru a fi creativ ai nevoie de un spațiu care să îți permită să gândești out of the box. Și pentru că MATER vizează domeniul construcțiilor și al designului de produs – două domenii care pot accelera și menține creșterea economică – oferim celor care vor folosi acest spațiu nu doar mostre de materiale și acces la cunoștințe specializate, ci și materiale puse în operă, precum pardoseala din acest spațiu, pentru a trăi experiența utilizatorului care beneficiază de produsele BASF”, declară Diana Neacșu – Communications & Government Relations BASF.

Feedback-ul participanților a fost unul pozitiv: o bibliotecă de materiale este un instrument foarte util în orice proiect de arhitectură sau design. Posibilitatea de a atinge materialele și de a consulta fișele tehnice facilitează partea de cercetare și proiectare, iar întreaga experiență are loc într-un spațiu inspirațional în care breslele creative pot descoperi materiale și texturi noi.

Pentru a dezvolta o mai bună cultură a materialelor în România, elevii și studenții vor avea acces gratuit, pe baza legitimației. MATER devine, astfel, o resursă educațională extrem de utilă în procesul de învățare, fiind un spațiu deschis atât pentru vizite ghidate, cât și pentru ateliere de lucru sau seminarii ținute de profesori și companiile care vor să-și prezinte materialele și tehnologiile.

Pentru cei care nu mai sunt studenți, primele două intrări în bibliotecă sunt gratuite, apoi există opțiunea unui abonament anual de 120 euro.

MATER (Splaiul Unirii 160, în incinta Industriei Bumbacului) este deschisă între orele 10:00 – 19:00, de luni până vineri, iar sâmbăta între orele 12:00 – 19:00. Pentru mai multe detalii puteți vizita www.materlibrary.ro sau scrie pe contact@materlibrary.ro.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Brico Depot deschide pop-up store-uri in 3 orase si continua strategia grupului de a transforma piata de amenajare a locuintei din Romania Brico Depot deschide pop-up store-uri in 3 orase si continua strategia grupului de a transforma piata de amenajare a locuintei din Romania
Titlul de proprietate, oferit pe principiul «primul venit, primul servit» Titlul de proprietate, oferit pe principiul «primul venit, primul servit»
Harta preturilor cerute pe apartamente in Bucuresti - 14 Martie 2009 Harta preturilor cerute pe apartamente in Bucuresti - 14 Martie 2009
Ritm mai lent la constructii Ritm mai lent la constructii
Apartamente supraevaluate Apartamente supraevaluate
Viitorul middle-class: locuinte mici in turnuri Viitorul middle-class: locuinte mici in turnuri

Vezi mai multe articole