Decoratiuni

In aceasta sectiune se afla idei, sfaturi si exemple pentru alegerea decoratiunilor care dau personalitate locuintei tale. Ce fel de tablouri sa asezi pe pereti sau de-a lungul scarii interioare, ce culoare sa aiba ramele acestora, cum sa pui in valoare prizele si intrerupatoarele cu ajutorul benzilor autocolante sau ce modele de lustre, aplice si veioze dau personalitate mobilierul casei tale.

Braduti decorativi de Craciun

Decoratiuni de Craciun - Partea a II-a

03 decembrie, 2014

Continuam seria articolelor pentru cei care iubesc sa creeze decoratiuni manual, dar si pentru cei care isi doresc sa incerce ceva nou. Faptul ca reusesti sa iti decorezi casa de sarbatori cu propriile maini si alaturi de cei dragi este o satisfactie in sine. 1. Aranjamentul de sub brad Locul in care asezi cadourile este, cu adevarat, un loc magic, mai ales pentru cei mici, care asteapta cu nerabdare dimineata de Craciun pentru a descoperi ce au primit. Cutiile frumos impachetate vor arata mult mai bine daca sub brad asezi un covoras decorativ. Ai nevoie de material textil rosu si alb si de o foarfece. Suprapune fasii de material alb cu rosu, dupa ce ai crestat fiecare fasie ca in exemplul de mai jos. Poti crea aceste volane fara sa fie nevoie sa cosi materialul. 2. Braduti infasurati Un proiect…

mai mult >
Ghirlanda din ipsos - decoratiuni de Craciun

Decoratiuni de Craciun - partea I

29 noiembrie, 2014

Sarbatorile de iarna, una dintre cele mai frumoase perioade ale anului, se apropie cu pasi repezi. Si aduc cu ele un apetit crescut pentru decoratiuni festive, luminite si colinde. Cand vine vremea sa impodobesti casa de sarbatoare, nu e nevoie sa cheltui foarte multi bani in magazinele de decoratiuni. Poti folosi cateva idei inspirate si simple, cu un efect surprinzator. Iti propunem in continuare cele mai bune idei de decorare festiva. 1. Ghirlanda din ispos Cumpara o rozeta din ipsos sau foloseste una veche si transforma intr-o ghirlanda pentru usa sau pentru perete. Ai nevoie de vopsea verde si o panglica cu dungi rosii si albe. Leaga rozeta cu o fundita si agat-o. Pentru mai multa culoare, creeaza trei astfel de ghirlande si foloseste alte culori. Poti folosi vopsea mov si galbena si…

mai mult >
Vitrina pentru colectii

Case de colectionari - Partea I

14 octombrie, 2014

Ai o colectie impresionanta de papusi de portelan, carti in editie princeps, machete auto sau timbre? Inseamna ca trebuie sa gasesti cea mai buna cale de a expune aceste obiecte de valoare, in asa fel incat colectia in sine sa devina un element de design indispensabil casei tale. Iti oferim cateva moduri cu adevarat creative in care diversi colectionari de jucarii din intreaga lume au aranjat acele obiecte care ii pasioneaza. Prezinta-ti colectia intr-un mod inedit ce o va pune in lumina. Daca iti construiesti o casa noua sau o poti recompartimenta pe cea veche, adauga un perete despartitor si insereaza un spatiu gol in interiorul sau. Iti vei putea expune colectia intr-un mod elegant, minimalist. Obiectele vor putea fi admirate de o parte si de alta a zidului, iar faptul ca vitrina este parte…

mai mult >
Perdeaua cu aer de baldachin

Perdeaua, un element de decor

01 octombrie, 2014

Materialele textile bine alese sunt accesoriile ce pot insufleti o casa. Acestea aduc culoare, textura si caldura, imbracand casa si indulcind lumina ferestrelor. Perdelele nu au doar un rol functional, asigurand intimitate si caldura, ci si unul ornamental, oferind personalitate spatiului. Noi iti propunem sa fii deschis la tipurile de materiale, dar si la locuri atipice atunci cand urmeaza sa alegi o perdea. 1. Perdeaua cu aer de baldachin Fereastra nu este singurul loc in care poti pune perdeaua. Daca iti doresti un design romantic si un pat primitor, drapeaza o perdea alba deasupra patului cu ajutorul a doua suporturi pentru prosoape. Trece bucata de material prin cele doua bari si lasa-l sa cada de o parte si de alta a patului. Astfel, un pat fara baldachin poate beneficia de aceeasi…

mai mult >
Mozaic

Mozaicul ca forma de arta

30 septembrie, 2014

Mozaicul este cea mai veche modalitate de placare cu placi ceramice si una dintre cele mai vechi forme de arta din lume. De aproape 5000 de ani, mozaicul continua sa fie parte integranta a spatiului public, dar si a caselor noastre. Pe langa durabilitate, cea mai importanta calitate a mozaicului este versatilitatea. Micile bucati de ceramica cu dimensiuni si culori variate ofera o infinitate de idei si posibilitati de exprimare vizuala. Evident, cel care il monteaza trebuie sa fie un profesionist si sa aiba viziune si imaginatie pentru a nu gresi imaginea finala pe care o compun piesele de mozaic. Materialul din care sunt realizate bucatile de mozaic poate fi ceramica, sticla, oglinda, dar si pietre naturale sau semipretioase, margele, scoici sau cochilii de melci. Mozaicul poate fi aplicat…

mai mult >