Decoratiuni

In aceasta sectiune se afla idei, sfaturi si exemple pentru alegerea decoratiunilor care dau personalitate locuintei tale. Ce fel de tablouri sa asezi pe pereti sau de-a lungul scarii interioare, ce culoare sa aiba ramele acestora, cum sa pui in valoare prizele si intrerupatoarele cu ajutorul benzilor autocolante sau ce modele de lustre, aplice si veioze dau personalitate mobilierul casei tale.

Aplicarea vopselei - o etapa importanta in obtinerea designului dorit

Aplicarea vopselei - o etapa importanta in obtinerea designului dorit

26 septembrie, 2008

Designul interior este o adevarata arta, care inseamna mult mai mult decat compartimentarea unei locuinte si mobilarea dupa ultimele tendinte. Sunt foarte multe detalii de care specialistii tin cont atunci creeaza un proiect de design. In primul rand totul trebuie sa aiba continuitate, inca din exteriorul case. Cand locuiti la casa, chiar si gardul conteaza, daca va doriti o amenajare de calitate. Pentru cei care stau la bloc, este ceva mai simplu, designul trebuie gandit doar tinandu-se cont de interiorul locuintei. Dar si in acest caz, conteaza destul de multe: usi, geamuri (daca sunt din lemn sau profile de pvc), suprafata, si nu in ultimul rand culoarea peretilor. Si bineinteles, calitatea produselor folosite la zugravire sau la decorarea obiectelor de mobilier din lemn si metal. Tocmai…

mai mult >
Masa de Craciun - o sarbatoare de culori

Masa de Craciun - o sarbatoare de culori

24 decembrie, 2007

Craciunul nu inseamna numai daruri si atmosfera de sarbatoare. Inseamna si masa festiva, care, sa recunoastem, inseamna multa munca pentru gospodine. Si care, nu in ultimul rand, necesita si ceva imaginatie, nu doar pentru a pregati bucatele aniversare, ci si pentru a o amenaja festiv. La aceasta ultima parte ne-am gandit sa va usuram putin munca, oferindu-va cateva sugestii pentru decorarea mesei din seara de Craciun. Primul lucru de care trebuie sa tineti cont este ca aranjamentul mesei trebuie sa fie in ton cu restul casei si chiar cu decoratiunile din bradul de Craciun. Daca aveti o culoare dominanta in bradul de Craciun folositi-o ca punct de pornire pentru aranjarea mesei. De exemplu, pentru albastru puneti pe masa obiecte din materiale "reci": cristale, argint sau lumanari decorative…

mai mult >
Bradul - simbol al vietii

Bradul - simbol al vietii

24 decembrie, 2007

Unul dintre simbolurile sarbatorilor de iarna este bradul care se impodobeste in ajun de Craciun. Dar de-a lungul timpului, si in diverse zone ale lumii, bradul este mai mult de atat. Bradul de nastere era daruit de parinti sau de rude nou-nascutului pentru a-l pazi pe acesta de duhurile si ursitoarele rauvoitoare. Bradul daruit nu era taiat, ci doar ales in padure, iar pe scoarta lui se incrusta numele sau insemnul familiei nou-nascutului. La fiecare aniversare a copilului, parintii si rudele veneau la brad, ii inchinau ofrande si rosteau rugaciuni. Dupa datina, tanarul lua el apoi in grija bradul, frate spiritual, neglijarea copacului echivalind cu desconsiderarea propriei persoane. Bradul de judecata juca rolul unei instante divine. Juramintul rostit in fata in fata arborelui dobindea astfel…

mai mult >
Brazii nergri iau locul celor verzi sau albi

Brazii nergri iau locul celor verzi sau albi

21 decembrie, 2007

Fiecare sarbatoare are farmecul ei. Dar probabil ca niciuna nu este mai asteptata decat Craciunul. Pe langa faptul ca este un pretext de a primi si oferi cadouri, Craciunul ofera si posibilitatea de va transforma locuinta. Si cum in aceasta perioada centrul de atractie al oricarei case devine bradul, va propunem cateva variante de decorare a acestuia. Desi designerii propun in fiecare an modele nonconformiste de decoratiuni, majoritatea oamenilor aleg sa isi impodobeasca traditional bradul, cu globuri si beteala multicolora, stelute si figurine diverse. Daca faceti parte dintre cei care vor o atmosfera clasica, inca de la inceput trebuie sa va hotarati daca folositi beteala sau siraguri de margele pentru ca altfel, folosind mai multe tipuri de podoabe, bradul va parea prea incarcat. Amenajarea…

mai mult >
Mobilierul desenat - o arta pe cale de disparitie

Mobilierul desenat - o arta pe cale de disparitie

14 decembrie, 2007

Din gama obiectelor de amenajari interoare care nu mai sunt considerate “la moda”, dar pe care unii oameni sunt dispusi sa dea sume de bani destul de mari face parte si mobilierul pictat. In Romania mai exista inca ateliere, e adevarat, destul de putine, unde se decoreaza mobilier, dar majoritatea produselor sunt exportate, sau se fac la comanda. In Transilvania exista cele mai multe ateliere in care se mai practica inca acest mestesug, mostenit din mosi-stramosi. La venirea in Transilvania, in secolul al XII-lea se presupune ca sasii au adus cu ei putine obiecte de mobilier (precum banci, lazi pentru haine, ustensile gospodaresti, dulapuri pentru vesela, priciuri de dormit), dar in memoria lor traia amintirea mobilierului realizat in stil gotic tarziu. Abia in secolul al XVII-lea sunt…

mai mult >