Design & Arhitectura

Te atrage stilul decorativ japonez? Vrei sa stii cum iti poti organiza dressing-ul? Afla totul despre stilurile arhitecturale si de design interior, dar si informatii despre cele mai impresionante cladiri din lume.

Arhitectura neconventionala - Casa in varf de stanca

Arhitectura neconventionala - Casa in varf de stanca

17 septembrie, 2012

Izolare, liniste si comuniunea cu natura Daca va doriti o astfel de existenta, departe de galagia urbana, atunci va recomandam intimitatea unei case construita in varf de stanca. Poate la prima vedere pare un proiect indraznet, cu multe obstacole, atat naturale cat si financiare, insa rezultatul final va fi o opera unicat. Ideea constructiilor realizate in varf de stanca este veche, primele atestari ale unor astfel de constructii dateaza in Europa din secolul al IX-lea. Complexul de Manastiri de la Meteora este o dovada a dorintei apropierii de divinitate, a meditatiei si a rugaciunii. Chiar daca scopul construirii unei astfel de cladiri poate nu s-a perpetuat pana in contemporaneitate, ramane totusi dorinta izolarii, a linistii si a meditatiei. Pentru romanticii melancolici, o locuinta departe…

mai mult >
Arhitectura neconventionala - Xanadu Dome Home

Arhitectura neconventionala - Xanadu Dome Home

26 august, 2012

Desprinsa parca din povesti, arhitectura Domului Xanadu din Sedona (Arizona) reprezinta atat o inovatie de design, dar si un experiment ecologic reusit. Fiind singurul complex din lume de domuri interconectate, de diferite dimensiuni, posesorii acestei locuinte sunt cat se poate de incantati de caminul lor, pe care intentioneaza sa-l promoveze ca stil arhitectural unic si sustenabil. Atmosfera familiara, dar in acelasi timp si putin ciudata, te intampina inca de la intrare: complexul este vopsit in culorile curcubeului, fiecare subansamblu reprezentand cate o culoare. Aspectul exterior este, din nou, un element ce atribuie acestei locuinte un iz aparte: numarul mic si forma bizara a ferestrelor ascunde interiorul de ochii curiosilor. Amplasarea Domului Xanadu in mijlocul desertului ar putea…

mai mult >
Open space design

Open space design

02 martie, 2012

Spatiul inseamna libertate. Pentru gand, sa zboare pana la cer, pentru imaginatie, sa zburde in zare, pentru creativitate, sa mestereasca nestingherita la tot felul de minunatii. Spatiul si libertatea inspira, locurile inguste, stramte si inghesuite incorseteaza. Asa se face ca, indiferent daca locuiesti la bloc sau la casa, open space-ul este un desiderat. In cazul in care locuiesti la bloc, poti obtine un open space pe stil american daca sufrageria este asezata langa bucatarie. Asta inseamna sa renunti la peretele despartitor, evident doar dupa ce ai realizat un proiect in acest sens, ai obtinut toate autorizatiile si aprobarile necesare si te-ai asigurat ca structura de rezistenta a blocului nu va fi afectata. In cazul in care la tine in bucatarie se fac pregatiri serioase pentru sezonul…

mai mult >
Stadionul National din Beijing

Stadionul National din Beijing

06 februarie, 2012

Stadionul National din Beijing, numit si "Cuibul de pasare", este o constructie inovatoare care are la baza o idee originala si surprinzatoare. A fost proiectat in 2002 de arhitectii firmei "Herzog & de Meuron", din Elvetia, in vederea Jocurilor Olimpice din anul 2008. Proiectul a fost desemnat castigator in cadrul unei selectii finale la care au participat 13 ofertanti. Toate acestea s-au intamplat dupa ce China a primit, in 2001, permisiunea de a organiza Jocurile Olimpice. Unul dintre cei doi arhitecti, Jaques Herzog, spunea despre proiect urmatoarele: "Infatisarea stadionului este structura pura, iar fatada si structura sunt identice”. Ideea revolutionara a arhitectilor inglobeaza structura de rezistenta a constructiei in insasi fatada acesteia. Practic, stadionul este o schela imensa,…

mai mult >
Design minimalist

Design minimalist

06 februarie, 2012

Daca te hotarasti sa optezi pentru o filozofie minimalista, te vei confrunta, inevitabil, la un moment dat, cu dilema alegerii intre practic, util si frumos. Stilul minimalist a aparut acum mult timp si inca e pe val, apreciat de arhitecti, decoratori si designeri. Secretul reusitei este, insa, o balansare fina intre elementele care il definesc, pentru a nu te trezi ca faci rabat la estetica sau la confort. Sau, mai rau, pentru a nu transforma un rezultat potential elegant si stilat intr-o ruina deprimanta. Pentru inceput, aminteste-ti principiile de baza: cat mai putin mobilier, eliminarea maruntisurilor de orice fel, jocul de lumini si umbre, punerea in valoare a cate unui detaliu interesant si concentrarea liniilor de forta ale constructiei in jurul sau. Un spatiu simplu si discret amenajat…

mai mult >