Design & Arhitectura

Te atrage stilul decorativ japonez? Vrei sa stii cum iti poti organiza dressing-ul? Afla totul despre stilurile arhitecturale si de design interior, dar si informatii despre cele mai impresionante cladiri din lume.

Design minimalist

Design minimalist

06 februarie, 2012

Daca te hotarasti sa optezi pentru o filozofie minimalista, te vei confrunta, inevitabil, la un moment dat, cu dilema alegerii intre practic, util si frumos. Stilul minimalist a aparut acum mult timp si inca e pe val, apreciat de arhitecti, decoratori si designeri. Secretul reusitei este, insa, o balansare fina intre elementele care il definesc, pentru a nu te trezi ca faci rabat la estetica sau la confort. Sau, mai rau, pentru a nu transforma un rezultat potential elegant si stilat intr-o ruina deprimanta. Pentru inceput, aminteste-ti principiile de baza: cat mai putin mobilier, eliminarea maruntisurilor de orice fel, jocul de lumini si umbre, punerea in valoare a cate unui detaliu interesant si concentrarea liniilor de forta ale constructiei in jurul sau. Un spatiu simplu si discret amenajat…

mai mult >
Burj Khalifa - cea mai inalta cladire din lume

Burj Khalifa - cea mai inalta cladire din lume

20 ianuarie, 2012

Inca din cele mai vechi timpuri, omul si-a dorit sa atinga cerul, sa supuna natura si sa-si depaseasca propriile limite. Pentru ca nu a reusit sa obtina nemurirea, omul a cautat sa lase in urma sa constructii care sa sfideze legile fizicii si sa dainuiasca in istorie. Startul competitiei “cea mai inalta cladire din lume” a fost dat in antichitate de catre faraonii egipteni si piramidele lor. Lupta cu inaltimile a fost reluata in epoca moderna de turnul inginerului francez Gustave Eiffel, iar ultimul standard in materie de cladiri inalte a fost setat in Dubai, de catre Burj Khalifa. Cea mai inalta cladire din lume are o inaltime de 829,84 m, 160 de etaje, a costat 1,5 miliarde de dolari americani iar construirea ei a durat aproape 6 ani. Uriasul de beton, otel si sticla a inghitit 330.000…

mai mult >
Cand si de ce apelam la un designer?

Cand si de ce apelam la un designer?

20 noiembrie, 2011

Crezi ca beneficiile proiectelor de design interior sunt apanajul celor cu venituri mari? S-ar putea ca exact asta sa te fi impiedicat, de-a lungul timpului, sa apelezi la profesionisti atunci cand ai dorit sa iti reamenajezi o incapere sau sa amenajezi, de la zero, intreaga locuinta. Ce nu stiai este ca, de fapt, cu ajutorul unui designer, ai sanse mari sa economisesti! Sigur ti s-a intamplat ca, dupa ce-ai investit timp si bani in amenajarea unei camere, sa realizezi ca, de fapt, iti doreai altceva: tapetul nu se potriveste cu restul culorilor incaperii, lampadarul e dintr-o cu totul alta poveste, stilul mobilierului nu se asorteaza personalitatii tale. Fie ca te-ai multumit cu un rezultat indoielnic, fie ca te-ai hotarat sa investesti, din nou, pentru a repara decizia gresita luata initial…

mai mult >
Casa curcubeu

Casa curcubeu

13 noiembrie, 2011

Rosu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo si violet. Daca iti place curcubeul, dar ai obosit sa il vanezi dupa fiecare ploaie, ia in calcul ideea de a-ti colora casa/ apartamentul inspirandu-te din arcul colorat. Daca esti indeajuns de curajos, iti poti crea propriul taram de basm chiar la tine acasa. Din spectrul vizibil al curcubeului, iti poti alege trei culori favorite, pe care sa le reproduci, apoi, cum iti place. In cazul in care iti este frica de schimbari bruste, incepe prin a adauga pete de culoare: un covor, o usa, ramele geamurilor, perdelele. Vei vedea: veselia e molipsitoare. Inainte de-a incepe, e bine sa stii foarte clar care sunt culorile care te fac sa te simti cel mai bine. In sensul acesta, te poti inspira din obiectele dragi tie - chiar si din cele care nu au legatura…

mai mult >
Semineul cu flacara 3D si dotari de ultima generatie

Semineul cu flacara 3D si dotari de ultima generatie

16 septembrie, 2011

Semineul este punctul central al unui spatiu, dorit de multi proprietari de case, dar abandonat deoarece implica multa munca, incepand cu corvoada aprobarilor, pornirea focului, indepartarea cenusei, curatarea periodica a semineului si intretinerea propriu-zisa. In plus semineele clasice si cele pe gaz nu pot fi montate in apartamentele de bloc din cauza modificarilor necesare in planul casei pentru cosul de fum, plus costuri mari de instalare. Semineul electric nu este doar o propunere a designerilor pentru a crea amenajari romantice, ci si cea mai la indemana solutie prin care puteti inlocui semineul clasic. Preturile variaza intre 1199 si 5899 RON dar acestea nu are nevoie de niciun fel de pregatire inainte de folosire, nu necesita costuri de intretinere si se incadreaza perfect in orice…

mai mult >