Design & Arhitectura

Te atrage stilul decorativ japonez? Vrei sa stii cum iti poti organiza dressing-ul? Afla totul despre stilurile arhitecturale si de design interior, dar si informatii despre cele mai impresionante cladiri din lume.

Design indian intr-un apartament romanesc

Design indian intr-un apartament romanesc

07 noiembrie, 2008

Nu putem sa vorbim despre design interior si mobilier asiatic fara sa ne gandim la India, tara care a dat nastere unui adevarat curent international in materie de decoratiuni interioare.Simplu, dar complicat in acelasi timp, stilul indian nu este usor de creat in interiorul unei case. Este nevoie in primul rand de imaginatie si ceva cultura in materie de design interior. In al doilea rand, trebuie sa recunoastem ca achiztionarea anumitor obiecte de mobilier originale indiene poate costa destul de mult. Mobilierul indian este realizat in cele mai multe cazuri manual, prin metode traditionale. In ciuda dezvoltarii rapide a uneltelor si materialelor folosite, sculptorii in lemn indieni inca mai folosesc cele mai simple unelte si urmeaza stilul stramosilor lor. De exemplu, placile de lemn se imbina…

mai mult >
Asia in designul interior al casei tale

Asia in designul interior al casei tale

05 noiembrie, 2008

De cateva secole incoace o noua arta s-a alaturat celor clasice: cea a designului. Indiferent ca vorbim de arhitectura exterioara sau de amenajari interioare, designul este cel care da personalitate unei cladiri. Dar daca in ceea ce priveste exteriorul unei cladiri optiunile sunt mai limitate, pentru ca, la urma urmei, oricata imaginatie ar avea proprietarul, constructia trebuie sa fie potrivita cu cele din vecinatate, atunci cand vorbim de design interior, creativitatea nu trebuie sa aiba limite. Totusi, desi piata este plina de accesorii si posibilitati, multi oameni aleg stilurile cat mai simple, lipsite de decoratiuni suplimentare, care sa incarce spatiul. Si nu poti vorbi de simplitate fara sa te gandesti la stilul amenajarilor interioare asiatice. Intr-o camera asiatica traditionala,…

mai mult >
Neogoticul de Bucuresti

Neogoticul de Bucuresti

12 septembrie, 2008

Neogoticul de Bucuresti Ne vom opri asupra unui edificiu faimos in epoca luxoaselor serate organizate de proprietarii lui. Astazi, a devenit o bijuterie de arhitectura in centrul unui oras zbuciumat si foarte preocupat de nevoile cotidiene. De cate ori ati trecut pe langa el si poate ca nici nu l-ati vazut? Este vorba de actualul Muzeu de Istorie si Arta al orasului Bucuresti, cunoscut ca Palatul Sutu, ce a fost ridicat intre anii 1833-1834, dupa planurile a doi arhitecti vienezi, Johan Veit si Conrad Schwinck, la comanda lui Costache Sutu, Mare Postelnic in Moldova. La 21 de ani, era presedintele Curtii de Apel din Bucuresti, iar in 1850 - ministru al Dreptatii. Odata cu moartea lui, in februarie 1875, Grigore, singurul lui fiu legitim,a mostenit o frumoasa avere, in tara si strainatate,…

mai mult >
Casele pasive - o investitie care aduce economii

Casele pasive - o investitie care aduce economii

05 septembrie, 2008

Casele pasive sunt construite cu scopul principal de a aduce transferul termic cat mai aproape de zero, astfel incat sa mentina un echilibru termic, asigurand un climat interior confortabil si vara si iarna, fara a folosi o sursa conventionala de racire sau de incalzire. Specialistii sustin ca in cazul unui astfel de imobil, consumul de energie este mai mic cu 70-80% decit in cazul unei locuinte construite pe sistemul clasic. In Germania si tarile nordice, locuintele de aceste gen reprezinta 40% din totalul caselor. O casa cu transfer termic zero nu elimina noxe, si, prin economia de energie, reduce substantial costurile de întretinere. Locuintele sunt dotate cu pompe de caldura si panouri solare, nepoluante. O casa pasiva poate fi dotata cu un sistem integrat de incalzire, ventilatie si…

mai mult >
Camera secolului 20 - dressingul

Camera secolului 20 - dressingul

21 decembrie, 2007

Una dintre cele mai noi si mai practice “inventii” ale secolului XX in materie de amenajari interioare este dressingul. Atat din nevoia de a profita de orice metru de spatiu, cat si din considerente estetice, dressingul a devenit un “must have” al ultimilor ani. Dar ce este de fapt dressingul? In primul rand un spatiu bine compartimentat in care se pot depozita orice tip de obiecte de imbracaminte, accesoriisau incaltaminte, un soi de debara ce ia locul sifonierului si pantofarului. In al doilea rand, acesta a inceput sa fie chiar un element de decor. Nu se mai ascunde si nu se mai incearca sa se umple spatii reziduale, a inceput sa fie inclus in proiectele de amenajare a locuintelor: un contrast pe un perete, o textura diferita, o alta geometrie. Exista o gama larga de optiuni legate…

mai mult >