Design & Arhitectura

Te atrage stilul decorativ japonez? Vrei sa stii cum iti poti organiza dressing-ul? Afla totul despre stilurile arhitecturale si de design interior, dar si informatii despre cele mai impresionante cladiri din lume.

Universitatea Politehnica Bucuresti

Universitatea Politehnica Bucuresti

01 septembrie, 2003

Traditiile Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti sunt legate de infiintarea, in anul 1818, de catre Gheorghe Lazar, a primei Scoli tehnice superioare cu predare in limba romana la manastirea Sfantul Sava din Bucuresti. In anul 1832, scoala este reorganizata in Colegiul de la Sfantul Sava, unde, în cadrul ciclului intitulat "Cursuri speciale", erau predate matematicile aplicate, agricultura practica, mecanica si arhitectura. La 1 octombrie 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza semneaza decretul privind infiintarea "Scoalei de Ponti si Sosele, Mine si Arhitectura", iar la 30 octombrie 1867, prin decretul nr. 1562, aprobat de domnitorul Carol, seinfiinteaza "Scoala de Poduri, Sosele si Mine" cu o durata de 5 ani, avand doua sectii: Sectia de Poduri si Sosele si Sectia de Mine. La 1 aprilie…

mai mult >
Parcul Carol

Parcul Carol

01 septembrie, 2003

Creatie a arhitectului francez Eduard Redont, parcul Carol a fost proiectat in anul 1900 si inaugurat in anul 1906 pe Dealul Filaretului, pe o suprafata initiala de 36 ha. Parcul, amenajat in stil mixt cu latura peisagistica dominanta, are aleea centrala construita in stil geometric, vegetatia fiind grupata astfel incat sa creeze imagini apropiate peisajelor naturale. De asemenea parcul are si un mic lac, de 2 ha, destinat agrementului. Decoratorul a ales ca ax al parcului o alee ampla, marginita de arbusti si straturi de flori, precum si de cate doua alei cu tei. Aleile de centura care incep de la intrarea in parc se leaga si cu celelalte alei prin numeroase ramificatii radiale. Suprafata ocupata de parc este de cca 36ha. In interiorul sau se afla o serie de obiective turistice de mare insemnatate,…

mai mult >
Manastirea Antim

Manastirea Antim

01 septembrie, 2003

Cel mai de seama ierarh al Tarii Romanesti, deopotriva pastor si invatator, a fost si ramane Mitropolitul Antim Ivireanul. Originar din Iviria, pe numele de botez Andrei, tanarul este luat rob de turci si adus la Constantinopol. Aici este rascumparat de Patriarhia ecumenica, unde si invata sculptura in lemn, pictura si broderia, precum si limbile greaca, turca si araba. In jurul anilor 1960, binecredinciosul voievod Constantin Brancoveanu il aduce in Tara Romaneasca, unde devine ucenic tipograf la fostul episcop Mitrofan al Husilor. Intra in cinul monahal si este hirotonit preot, intre anii 1691 - 1694 preluand si conducerea tipografiei domnesti din Bucuresti, unde tipareste trei carti. La 5 februarie 1713, de ziua praznuirii Sfintei Agata, Mitropolitul Antim Ivireanul se hotaraste sa cladeasca…

mai mult >
Biblioteca Centrala

Biblioteca Centrala

01 septembrie, 2003

Biblioteca Centrala Universitara a fost inaugurata la 14 martie 1885 ca un dar regesc pentru studentimea bucuresteana, sub denumirea “Fundatia Universitara Carol I”.In 1948, prin decret, Fundatia Universitara Carol I este desfiintata ca institutie particulara si ia fiinta Biblioteca Centrala Universitara “C. I. Parhon” din Bucuresti, care isi organizeaza activitatea in functie de necesitatile invatamantului superior, restructurat in urma reformei invatamantului.In 1963, biblioteca devine si centru national de dotare cu publicatii romanesti a lectoratelor de limba, literatura si civilizatie romaneasca din strainatate. In prezent, Biblioteca Centrala Universitara din Bucuresti este o structura biblioteconomica integrata, formata dintr-o unitate centrala cu profil enciclopedic, 12 biblioteci…

mai mult >