Design & Arhitectura

Te atrage stilul decorativ japonez? Vrei sa stii cum iti poti organiza dressing-ul? Afla totul despre stilurile arhitecturale si de design interior, dar si informatii despre cele mai impresionante cladiri din lume.

Casa Capsa

Casa Capsa

01 septembrie, 2003

Situata vizavi de Cercul Militar National, pe Calea Victoriei, colt cu str. Edgar Quinet, Casa Capsa este o veche cladire de 3 etaje construita in 1852, care a apartinut initial vornicului Slatineanu si care, din 1874, a intrat in posesia celebrului cofetar Grigore Capsa (fost elev al lui Boissier din Paris). Acesta a impus de la inceput standardele occidentale de calitate si rafinament, facand din Capsa un nume cunoscut in intreaga Europa. Relatiile stabilite în capitala Frantei i-au fost de folos in punerea pe picioare a afacerii, in recrutarea personalului, la inceput francez, precum si in formarea unor specialisti romani sau pentru aprovizionarea de la firme cu renume in intreaga Europa. Cei doi Capsa (Constantin si Grigore - n.r.) s-au asociat în ziua de 23 aprilie 1868, pentru…

mai mult >
Parcul Herastrau Bucuresti

Parcul Herastrau

01 septembrie, 2003

Prin 1806, lumea eleganta a Bucurestiului iesea la plimbare pe malurile lacului Herastrau (74 hectare) unde, din 1936, s-a construit Parcul Herastrau, astazi unul dintre locurile cele mai cautate ale capitalei. Anual parcul gazduieste numeroase expozitii florale si chinologice. Parcul Herastrau este cel mai mare parc al Bucurestiului. El este situat in partea de nord a orasului, pe amplasamentul delimitat de B-dul Prezan Constantin, B-dul Aviatorilor, Sos.Nordului, Str. Elena Vacarescu, Sos. Bucuresti-Ploiesti, Sos. Kiseleff, avand o suprafata de cca. 110 ha. Inainte de 1930 zona respectiva era o zona mlastinoasa care a fost asanata in perioada 1930-1935. Cu aceasta ocazie s-a pus si problema amenajarii intregii suprafete ramase libere tinand cont si de faptul ca in zona exista deja Arcul…

mai mult >
Biserica Sf.Gheoghe Nou

Biserica Sf.Gheoghe Nou

01 septembrie, 2003

Biserica este cea mai mare dintre ctitoriile inaltate in Bucuresti de domnitorul Constantin Brancoveanu si se afla pe locul unei vechi manastiri care, la sfarsitul secolului al XVII-lea, era inconjurata cu ziduri si inzestrata cu chilii. Este o biserica de mari proportii, ridicata dupa un plan asemanator altei ctitorii brancovenesti, manastirea Hurezi. Arhitectul constructiei a fost Vaseleil (probabil italian) iar ca mesteri: pietrarul Vucasin Caragea, vataful de zidari Manea, lemnarul Istrate si zugravul Pirvu Mutu, care au inaltat multe din bisericile si edificiile civile din perioada brancoveneasca. Biserica a fost tarnosita la 29 iunie 1707, in prezenta patriarhului Ierusalimului, marele carturar Hrisant Nottara, a mitropolitului Tarnovului, Dionisie, si a exarhului Sofiei, Axentie. Ea…

mai mult >
Munchen: Stadionul Olimpic

Munchen: Stadionul Olimpic

01 septembrie, 2003

Stadionul olimpic din Munchen este fara indoiala unul din locurile extraordinare din lume, un exemplu perfect de functionalitate si arhitectura stilizata. Dotat cu un cel mai mare acoperis din lume, a carui suprafata atinge 85.000mp si avand o capacitate de 69.000 de spectatori, stadionul olimpic constituie si astazi o mare bucurie pentru vizitatorii sai. Pentru multi, aceasta realizare marcheaza o schimbare in istoria arhitecturii. In toamna 1967, guvernul lansa un important concurs national: trebuia gasit candidatul ideal pentru un proiect atat de important. Cu un an inainte, Comitetul international olimpic hotarase ca Jocurile Olimpice din 1972 sa aiba loc la München. Cum capitala bavareza nu dispunea la acel moment de un stadion adevcat pentru un asemenea eveniment, construirea unui…

mai mult >
Palatul Cotroceni

Palatul Cotroceni

01 septembrie, 2003

Palatul Cotroceni este parte a Muzeului national Cotroceni, institutie specializata pentru prezentarea istoriei medievale si moderne a palatului, a evolutiei si transformarilor lui de-a lungul timpului. Palatul Cotroceni, biserica si manastirea reflecta trei secole de istorie care intretes aspecte politice, militare, diplomatice, religioase si culturale, direct cu evolutia generala a societatii romanesti. Astfel, de-a lungul celor trei secole, un lung sir de personalitati remarcabile au luat decizii si au condus de aici, incepand cu fondatorul palatului, bogatul domn Serban Cantacuzino. Printre acestia amintim pe Constantin Brancoveanu, Nicolae si Constantin Mavrocordat, Alexandru Ipsilanti, Constantin Gheorghe Hangerli, Alexandru Moruzi, Barbu Stirbei, Alexandru Ioan Cuza, Carol I of Hohenzollern-Sigmaringen,…

mai mult >