Despre casa

In aceasta rubrica a site-ului Misiunea Casa gasiti tot felul de informatii generale si sfaturi utile pentru casa. Cum sa realizati curatenia de primavara, vara sau iarna, cum sa va pregatiti casa pentru un nou anotimp sau pentru plecarea in vacanta, sfaturi pentru aranjarea demisolului si multe altele.

ergonomia la birou

Ergonomia spatiului de lucru

01 noiembrie, 2013

Cea mai mare parte din zi ne-o petrecem acasa. Dar, daca scadem cele 6-9 ore de somn, ajungem la concluzia ca cea mai mare parte din zi, in care sunten constienti si treji, ne-o petrecem la serviciu. Iar daca job-ul este unul de birou, atunci mai mult de 8 ore din zi le petrecem asezati pe un scaun, in fata unui calculator, ceea ce poate avea consecinte pe termen lung asupra sanatatii daca spatiul de lucru nu respecta o serie de cerinte privind ergonomia. Principalele probleme de sanatate ce pot rezulta de la munca de birou sunt afectiunile musculo-scheletice, stres si oboseala vizuala. Iata cateva reguli pentru a preveni aceste afectiuni: In primul rand, monitorul trebuie sa se afle la o distanta de un brat de tine si aliniat cu trunchiul. Foarte important, monitorul trebuie asezat la nivelul…

mai mult >
spray anti insecte

Scapa de gandacii de bucatarie

23 octombrie, 2013

Se intampla sa aprinzi lumina in bucatarie seara si sa descoperi ca ai chiriasi nedoriti? Gandacii de bucatarie pot sa-ti dea batai de cap serioase, insa nu e nevoie sa intri in panica, oricat de neplacut ar fi sa-i descoperi in propria casa. Retine faptul ca aceste insecte se pot strecura prin orificii milimetrice, dar pot aparea si prin intermediul obiectelor pe care le aduci cu tine acasa, precum o sacosa sau o cutie de carton. Vrei sa stii de ce uneori descoperi gandaci in baie pe timpul noptii? Pentru ca acestia sunt tot timpul in cautarea locurilor umede, intunecate si calduroase. Spuneam ca nu e nevoie sa te alarmezi si sa recurgi la metode de exterminare nepotrivite. Vei scapa repede de gandaci daca adopti strategia potrivita. In loc sa pulverizezi pesticide peste tot, incearca sa…

mai mult >
Calorifer incalzire

Cine poate sa beneficieze de ajutoarele de incalzire in iarna 2013-2014?

16 octombrie, 2013

Apropierea iernii face pe foarte multi romani sa-si socoteasca cu mare atentie bugetul pe care-l au disponibil pentru incalzirea locuintei. Si in acest an, statul va acorda ajutoare de incalzire celor care au venituri reduse, insa regulile au fost modificate. In primul rand, subventiile pentru incalzire se acorda doar familiilor sau persoanelor singure care nu beneficiaza din partea autoritatilor locale sau centrale de alte forme de sprijin pentru incalzirea locuintei. Cei care solicita ajutor pentru incalzire trebuie sa foloseasca una dintre urmatoarele modalitati de incalzire: Termenul limita pentru depunerea dosarelor pentru obtinerea ajutorului pentru incalzire este 5 noiembrie. energie termica in sistem centralizat gaze naturale lemne, carbuni sau combustibili petrolieri energie electrica…

mai mult >
Zid crapat cutremur

Ce trebuie sa faci in caz de cutremur

07 octombrie, 2013

Daca te gandesti cu atentie, majoritatea cutremurelor de mare intensitate care au avut loc in Romania in ultimele decenii s-au petrecut seara sau noaptea. Cand tu erai acasa, impreuna cu familia ta. Ca regula, in timpul unui cutremur, majoritatea oamenilor se afla fie acasa, fie la serviciu. Altfel spus, cutremurul ii surprinde pe majoritatea oamenilor intr-o cladire. Iata ce trebuie sa faci si ce nu este bine sa faci in cazul unui cutremur: 1 Stai sub peretii de rezistenta, sub o grinda. Dupa cum le spune si numele, ei sunt cei mai solizi si rezistenti pereti din casa. 2 La fel de bine te poti proteja sub o masa. Este recomandat sa te asezi pe burta, cu fata lipita de podea si mainile impreunate deasupra capului, pentru a te proteja de eventualele lovituri. Nu uita ca, daca esti ranit, cel…

mai mult >
Ventilator suspendat

Exista racoare fara aer conditionat?

30 iulie, 2013

Vara asta poti economisi energie renuntand la dependenta de aerul conditionat. Casa ta poate fi racoroasa si in acelasi timp prietenoasa cu mediul. Iata cateva sfaturi simple care iti pot face vara mai placuta. 1. Aerul cald afara, aerul rece in interior. Principiul de baza este cat se poate de simplu si de logic. Trebuie sa faci tot posibilul pentru a impiedica lumina solara sa patrunda in casa si in acelasi timp sa permiti aerului rece sa intre in timpul noptii. Ziua tine geamurile inchise, perdelele si jaluzelele trase, mai ales pe partile sudice si vestice ale casei. Foloseste culori deschise ce reflecta lumina pentru protejarea geamurilor. In timpul noptii lasa usile dulapurilor deschise pentru ca si acestea pot capta caldura. 2. Fratele mai mic al aerului conditionat – ventilatorul.…

mai mult >