Despre casa

In aceasta rubrica a site-ului Misiunea Casa gasiti tot felul de informatii generale si sfaturi utile pentru casa. Cum sa realizati curatenia de primavara, vara sau iarna, cum sa va pregatiti casa pentru un nou anotimp sau pentru plecarea in vacanta, sfaturi pentru aranjarea demisolului si multe altele.

on

Ce iti recomandam sa verifici atunci cand cumperi o casa

03 februarie, 2016

Esti in cautarea unei case si vrei sa te asiguri ca nu vei avea surprize neplacute dupa ce ai cumparat-o. Pe langa verificarea actelor de proprietate ale casei de care trebuie sa te asiguri ca sunt in ordine atunci cand te-ai hotarat sa cumperi, iti recomandam sa verifici cateva detalii in ceea ce priveste casa. Structura de rezistenta a casei. Vrei o casa trainica si sigura, nu una care risca sa se prabuseasca la un cutremur mai mare. Verifica in ce an a fost construita casa si, daca este veche, consulta lista cu cladirile care prezinta risc seismic. Chiar daca a fost renovata de curand si pare impecabila. O vopsea lavabila poate ascunde o structura de rezistenta subreda. Iti recomandam ca aceasta verificare sa o faci alaturi de un specialist ales de tine. Acoperisul si subsolul. Da, casa…

mai mult >
on

Sfaturi eco pentru o casa prietenoasa cu mediul

03 august, 2015

In conditiile resurselor energetice conventionale tot mai limitate ale Terrei si ale consumurilor energetice tot mai ridicate ale caselor noastre, se impun masuri. Nu, in acest articol nu-i vorba despre case independente energetic, ci despre cum poti reduce consumurile energetice ale unei case obisnuite. Iata ce sa ai in vedere: 1 Izolarea eficienta a peretilor casei reduce considerabil cheltuielile cu incalzirea ei pe timpul iernii si cu racirea ei pe timpul caniculei. 2 Ferestrele termoizolante reduc si ele mult din pierderile energetice, dar si din poluarea fonica. 3 Obloanele, ruloruri sau jaluzele din aluminiu impiedica razele soarelui sa-ti patrunda in casa si, implicit, sa o supraincalzeasca vara. Dintre cele trei, rulourile sunt cele mai recomandate, ele ajutand si la reducerea zgomotului…

mai mult >
on

Lupta cu caldura

21 iulie, 2015

Cand afara termometrele arata temperaturi de peste 35°C la umbra, iar zilele de canicula se succed este bine sa evitam deplasarile prin soare si sa ne refugiem in locuri racoroase, ferite de caldura. In astfel de zile, aerul devine prea cald chiar si in interior, dandu-ne senzatia de lipsa de oxigen, in special de la umiditate – indicele disconfortului termic anuntat la meteo. Pe toate canalele media ne sunt amintite in aceasta perioada reguli precum evitarea expunerii la soare, hidratarea intensa si evitarea alcoolului, a cafelei si a efortului prelungit in caldura. Cu toate acestea, sunt zile in care suferi de caldura indiferent daca respecti aceste reguli. In continuare, noi iti oferim sfaturi care te ajuta sa reduci temperatura in interiorul casei. In primul rand, termoizolarea cu polistiren…

mai mult >
on

Organizarea cablurilor electrice

22 mai, 2015

Intr-o locuinta, poti gasi cel putin cinci electronice care au nevoie de un cablu pentru a functiona. Dar ce te faci atunci cand numarul acestor aparate fara de care viata ta nu ar fi mai usoara creste, iar cablurile iti invadeaza spatiul de locuit, fiind in acelasi timp si mai mult decat inestetice? Designul interior s-a concentrat in ultimul timp pe minimalism: cat mai putine detalii, o paleta de culori neutra, aspect cat mai simplu. Deci este de inteles de ce trebuie sa faci o treaba mai buna cand vine vorba de organizarea cablurilor electrice. Un lucru pe care il poti face, daca ai un apartament care este inca in constructie, este sa gandesti amplasarea prizelor si a electronicelor in asa fel incat sa fie cat mai apropiate unele de altele. Astfel, nu vei avea 3 cabluri negre care traverseaza…

mai mult >
on

10 locuri din casa unde sa-ti ascunzi obiectele de valoare

21 mai, 2015

Nimeni nu isi doreste ca hotii sa ii intre in casa si sa-i fure banii, bijuteriile si alte obiecte de valoare. Poti sa preintampini astfel de situatii cu ajutorul unei usi solide, a unor incuietori de ultima generatie si a unui sistem de alarma performant. Cu toate aceste sisteme antiefractie, unii hoti tot reusesc sa intre intr-o casa si sa fure, in graba, primele lucruri de valoare care le ies in cale sau pe care le gasesc in locurile obisnuite. Este evident ca nu ai cum sa ascunzi un televizor sau un laptop, insa banii si bijuteriile este bine sa nu le tii in locurile unde ar cauta orice hot: cutia cu bijuterii din dormitor, poseta sau servieta din dulap. Iata cateva idei de locuri unde ai putea sa-ti ascunzi banii si bijuteriile, fara ca hotii sa se gandeasca sa caute in aceste locuri.…

mai mult >