Destinatii de vacanta

Descoperirea lumii e cel mai bun mod de a-ti imbogati viata. Viziteaza cele mai frumoase orase si plaje din lume si afla care sunt obiectivele turistice pe care nu trebuie sa le ratezi. Petrece-ti sarbatorile in locuri de poveste si descopera caile mai putin umblate.

Biserica Neagra dincolo de metafora

Biserica Neagra dincolo de metafora

23 martie, 2007

Sus, linga Turnul Alb, e gri, E rece, vint ÅŸi ud. Jos, cerul Timpei se-nnegri Åži nu există Sud. BraÅŸovul fără tine-i mort, E sumbru, rău, urit. Biserici negre-n suflet port Åži orgi dogite-n git... Versurile lui Romulus Vulpescu, din poezia Carte postala 1, v-au dat cumva o senzatie de tristete? Nu era cazul; in continuare vom incerca sa va risipim aceasta dispozitie. Brasovul este mult mai mult decat atat; cand ne gandim la acest superb oras transilvan ne vin in minte Piata Sfatului, Biserica Neagra, Turnul Alb, Turnul Negru, Postavarul, Tampa si multe alte atractii turistice aglomerate intr-un perimetru parca neincapator pentru atata valoare istorica si estetica. Amplasata in centrul orasului, strajuind parca Piata Sfatului,…

mai mult >
Manastirea Negru Voda (Campulung Muscel)

Manastirea Negru Voda (Campulung Muscel)

09 martie, 2007

Amprenta violenta a timpului nu afecteaza numai oamenii ci si locurile. Privind retrospectiv marirea si decaderea unor targuri medievale romanesti ar trebui sa ne retina atentia macar numele acelora care s-au remarcat din punct de vedere istoric, cel putin pe cele ale fostelor capitale ale primelor formatiuni statale romanesti. Cum prima cetate de scaun a Valahiei a fost orasul Campulung, nu puteam evita tocmai acest vestit targ argesean. A devenit oras la inceputul sec. XIV, iar dupa victoria de la Posada (1330) impotriva regelui Ungariei Carol Robert, Basarab I isi stabileste resedinta domneasca aici. Ramane capitala pana in anul 1369, cand Vladislav I Vlaicu muta centrul administrativ al statului la Curtea de Arges. Orasul este ticsit de vestigii arheologice din cele mai vechi timpuri,…

mai mult >
Turnul cu ceas - poarta cetatii Sighisoarei

Turnul cu ceas - poarta cetatii Sighisoarei

02 martie, 2007

Ardealul este fascinant atat prin frumusetile naturii cat si prin arhitectura splendida a oraselor sale. Sibiul, Brasovul, Mediasul ori Sighisoara uimesc prin conservarea atat de fidela a specificului medieval. Dintre toate acestea poate Sighisoara, mai mult decat celelalte,aglomereaza o multitudine de monumente istorice, fiind cea mai mare asezare medievala conservata si locuita permanent, din Europa. Exista o varietate de argumente care v-ar putea convinge sa vizitati cetatea Sighisoarei daca nu ati facut-o inca. Inainte de a pasi in interiorul acesteia, daca alegeti intrarea principala, veti strabate cu siguranta gangul Turnului cu ceas. Desigur, nu veti putea trece pur si simplu, fara a va opri studiind admirativ edificiul. Acesta a fost construit inca din secolul al XIV-lea si are la…

mai mult >
Vara in toiul iernii

Vara in toiul iernii

19 februarie, 2007

In capitala statului Kazahstan, Astana, se va construi un urias cort transparent, in care va fi tot timpul vara. Proiectul va costa nu mai putin de 15 miliarde de dolari si va fi "oaza de caldura" din cea mai friguroasa capitala din lume. "Mi-am asumat un risc imens cu acest proiect, dar simt ca va fi un real succes. Am jucat o singura carte, iar daca gresesc o sa pun pe masa chiar si demisia mea", a declarat pentruBBC presedintele kazah. Conform declaratiilor unora din apropiatii presedintelui, "orasul verii" este cel mai ambitios proiect al tuturor timpurilor, tinand cont ca "nimeni nu si-a imaginat vreodata o oaza de vara in inima stepei". Cortul transparent din inima capitalei Kazahstanului, Astana, care va fi finalizat pana la sfarsitul acestui an, va avea 150 de metri inaltime si va…

mai mult >
Bijuteriile Coroanei - pazite de fantome

Bijuteriile Coroanei - pazite de fantome

09 octombrie, 2006

Una dintre cladirile care se afla pe orice harta a obiectivelor turistice din Londra si in acelasi timp, una dintre cele mai controversate din Europa si de care se leaga zeci de legende este Turnul Londrei, sau Turnul Alb. Turnul Londrei este o fortareata aflata pe malul nordic al Tamisei, a carui constructie a inceput-o Wilhelm Cuceritorul in jurul anului 1076. William II a terminat munca pe care a inceput-o Wilhelm Cuceritorul si, in 1097, a construit un zid de imprejmuire a turnului. Insa responsabil pentru aspectul pe care il are astazi Turnul Londrei este regele Henry VIII, care a ridicat si turnurile de pe colturile peretilor care imprejmuiesc Turnul. Acest complex a fost resedinta regala din secolul al XIII-lea pana in epoca reginei Elizabeta I, dupa care a fost transformat in inchisoare…

mai mult >