Diverse despre construirea casei

Sa construiesti o casa inseamna, de multe ori, sa te confrunti cu situatii neprevazute. Pe unele dintre ele le poti descoperi aici. Citeste si vei fi pregatit.

on

Buiandrug - Ce este si care este rolul lui in constructii

16 martie, 2020

In constructiile cu zidarie exista anumite elemente care desi sunt considerate accesorii, au un rol foarte important in structura ansamblului peretilor cu deschideri, suprafete vitrate. Buiandrugul este un element prezent in orice tip de constructie, fie ca este vorba despre o locuinta individuala sau o cladire cu o alta destinatie. Prin definitie, buiandrugul este un element de constructie utilizat in parte superioara a unui gol practicat in zidarie, in pereti (in cele mai multe cazuri in golurile usilor si ferestrelor) si are rolul de a sustine zona de zidarie aflata deasupra golului respectiv si functioneaza exact ca o grinda. Buiandrugul poate fi realizat din beton armat sau prefabricat din elemente ceramice cu beton armat. Din punct de vedere termic, buiandrugul din betonarmat si cel…

mai mult >
on

Tencuirea peretilor – sfaturile forumistilor Misiunea Casa

27 februarie, 2020

In procesul de construire sau renovare a unei locuinte tencuiala este un element cu rol esential, din acest motiv operatiunea trebuie realizata in mod corect. Operatiunea consta in aplicarea unui strat de mortar peste zidarie, inclusiv tavan, si are rolul de a uniformiza, proteja si chiar decora suprafata pe care se aplica. Tencuiala poate fi aplicata atat la interior, cat si la exterior. Scub60, forumist Misiunea Casa a dorit sa isi tencuiasca locuinta la interior, iata pasii propusi de el. TENCUIREA PERETILOR ETAPA I: PREGATIREA PERETILOR Se verifica starea peretilor - cat sunt de drepti, si pe alocuri - unde se poate - se inlatura bucatile de beton sau mortar iesite proeminent; Cu un burete si apa se curata peretii pentru inlaturarea prafului; Se curata suprafata de jos prin maturare, astfel…

mai mult >
on

Fauritorii de vise – O casa de vis se construieste cu oameni dedicati

29 ianuarie, 2020

Cu totii am visat la o casuta a noastra, pe unii dintre noi imaginatia ne-a purtat “pasii” pe taramuri magice... la o casuta mica in inima padurii, pe altii spre zone mai moderne... catre o vila impunatoare situata in cea mai distinsa zona a orasului. Dar de la casa mult visata, la realitatea construita drumul e lung, greu si uneori anevoios... asta daca nu alegi sa predai stafeta unei echipe de profesionisti. Casa mult visata nu va putea fi ridicata doar de tine si o mana de prieteni. Tocmai de aceea, este recomandat sa angajezi o echipa de constructii. Aceasta, sub indrumarea unui arhitect si a unui inginer, se va ocupa de planul de proiectare si, pe baza schitelor, de realizarea intregii constructii. Iar cand vine vorba de amenajare lucrurile se mai complica putin. Dupa achizitionarea…

mai mult >
on

Protejarea lemnului din exterior

17 iulie, 2019

Lemnul este unul din cele mai vechi materiale folosite in constructii si iubit de foarte multi dintre noi. Fiind un material natural el este o sursa de hrana pentru bacteriile din mediu, iar rezistenta lui poate poate fi afectata de umiditate, razele UV, praf si multi alti factori. Cum ne bucuram de vremea frumoasa de afara, iar terasa a devenit locul nostru preferat, credem ca ar trebui sa ne preocupam si de protejarea lemnului folosit la exterior. Lemnul folosit la exterior, la realizarea mobilierului de gradina, a teraselor, a gardurilor etc, trebuie verificat, protejat si intretinut constant, astfel incat sa-si pastreze aspectul si proprietatile specifice cat mai mult timp. Cum protejam lemnul de umiditate? Apa si umiditatea vor duce la modificarea dimensiunilor, lemnul se va umfla sau…

mai mult >
on

Misiunea Cartierului Tau - #ViataLaBloc

02 iulie, 2019

Locuitul la bloc are atat avantaje, cat si dezavantaje. #ViataLaBloc e condimentata de povesti frumoase, dar si de povesti si intamplari mai putin placute generate de lipsa unui comportament civilizat, si nu numai. Asa ca, sambata, 29 iunie, ne-am dat intalnire cu prietenii nostri din online la Cartier Hub. Am discutat despre problemele comune ale asociatiilor de proprietari, dar si a proprietarilor si am aflat ca sunt foarte multe zone generatoare de probleme. Ca un om care a stat 36 de ani in bloc si pe urma s-a mutat la casa pot spune ca imi lipseste comunitatea de la bloc si faptul ca nu pot sa le ofer copiilor mei adevarata fata a blocului – cu toate jocurile, dar si interactiunile zilnice. De asemenea, pe partea opusa, potentialul de conflict care exista in cadrul unui bloc, este mult…

mai mult >