Diverse despre construirea casei

Sa construiesti o casa inseamna, de multe ori, sa te confrunti cu situatii neprevazute. Pe unele dintre ele le poti descoperi aici. Citeste si vei fi pregatit.

on

Ce trebuie sa stii cand construiesti o anexa intr-o zona inundabila

06 februarie, 2018

In ultimii ani, tot mai multi oameni au ales sa isi mute domiciliile in locuri aflate departe de agitatia din centrele oraselor. De asemenea, persoanele intreprinzatoare au dezvoltat inclusiv afaceri hoteliere, in zone mai putin accesate pana acum, dar aflate in arealuri de interes turistic. Este si cazul lui Corneliu C, un cititor care ne-a scris recent si care ne-a solicitat sfatul pentru construirea unei anexe plutitoare pentru hotelul sau din localitatea Periprava, aflata pe bratul Sulina din Delta Dunarii: “Buna ziua, sunt proaspat inregistrat si doresc sa aflu parerea unui specialist cu privire la constructia unei magazii ieftine, pe care intentionez sa o amplasez in Delta Dunarii, in localitatea Periprava, pe malul bratului Chilia. Sunt proprietarul unui hotel plutitor si am nevoie…

mai mult >
on

Familia DIY: cum sa renovezi un apartament fara arhitect, iar rezultatul sa fie excelent

16 ianuarie, 2018

La inceputul acestui an, am primit un mail pe adresa redactiei intitulat “Proiect renovare apartament”. De obicei, astfel de mesaje contin diverse solicitari din partea cititorilor nostri, cum ar fi recomandarile de materiale sau de solutii tehnice. Insa, de aceasta data, mailul primit a fost unul atipic. Expeditorii sunt membrii unei familii tinere din Bucuresti, care si-au renovat apartamentul la finalul anului trecut si care au documentat in amanunt toata operatiunea. Mai mult, acestia au creat un site si o pagina de Facebook, pentru a impartasi din experienta lor si altor familii care vor dori sa inceapa renovarea unei locuinte in viitorul apropiat. “Am tinut un jurnal online al acestei renovari, de la plan la executie, pentru ca am vrut sa impartasim experienta noastra tuturor celor…

mai mult >
on

Recomandarile forumistilor: “Cum pot transforma un gol de fereastra in gol de usa?”

11 ianuarie, 2018

In mod ideal, inainte de construirea unei case, beneficiarul final ar trebui sa stie deja planul acesteia, precum si locurile in care vor fi amplasate ferestrele si usile. In realitate, insa, exista situatii in care proprietarii se mai si razgandesc, din diverse motive, iar schema initiala trebuie regandita. Din fericire, lucrarile initiale pot fi regandite, astfel ca, de foarte multe ori un geam poate fi transformat in acces, si invers. In acest articol vom vorbi despre prima dintre aceste situatii, adica despre transformarea unui gol de geam intr-un gol de usa. Cu aceasta situatie s-a intalnit forumistul “baspri”, care a solicitat ajutorul in ceea ce priveste procedura corecta de realizare a acestei conversii. “La o casa veche din caramida, as vrea sa transform un gol de geam in gol…

mai mult >
on

Misiunea Casa Noua, episodul 3: mobilarea si utilitatile

25 septembrie, 2017

In continuarea serialului ce debuta in urma cu doua luni, in care am aflat din teren ce presupune accesarea unui credit ipotecar, apoi dificultatile pe care le poti intampina atunci cand te apuci de renovarea proprietatii, iata ca ajungem acum la cel de-al treilea episod, si ultimul. Subiectul: conectarea la utilitati si mobilatul spatiului de locuit. Dam in continuare “cuvantul” colegului nostru, cel care a relatat pentru publicul Misiunea Casa si episoadele anterioare: „Am inceput mobilatul proprietatii, ca tot romanul, cu un drum la un magazin din nordul Bucurestiului. Mi-a placut ce am vazut, asa ca am facut si alte drumuri, in urma carora m-am ales cu: una bucata pat, una bucata birou, lampi pentru sufragerie, bucatarie si baie, doua scaune, dar si alte accesorii pentru baie. Sigur,…

mai mult >
on

Misiunea Casa Noua, episodul 2: renovarea si amenajarea interioara

03 august, 2017

In urma cu aproximativ o luna am inceput pe Misiunea Casa un mini-serial despre modul in care unul dintre membrii echipei Misiunea Casa a inceput procesul de amenajare a unui apartament. In primul episod, acesta a prezentat dificultatile de care s-a lovit pana la obtinerea creditului ipotecar. Acum, dupa depasirea acestei etape, a trecut la urmatorul pas: amenajarea locuintei. Crezi ca in acest moment stii totul despre amenajarile interioare? Ei, bine, oricat de multa experienta ai avea in domeniu, nicio situatie nu seamana cu cealalta, motiv pentru care fiecare noua lucrare cere o expertiza specifica. O dovedeste situatia colegului nostru, care a angajat o echipa de meseriasi pentru a-l ajuta cu lucrarile. Iata ce ne-a povestit: „Cel mai greu lucru pe timp de vara este sa gasesti meseriasi…

mai mult >