Electrocasnice

Care e tipul de combina frigorifica, masina de spalat sau aspirator care ti se potriveste? Ai nevoie de un cuptor cu microunde, de un aragaz sau de amandoua? Afla cum iti poti transforma locuinta intr-o casa smart, care sa-ti faca viata mai usoara.

Aspirator cu cicloni turbionari.

Aspiratorul cu cicloni turbionari

09 martie, 2016

Aspiratoarele clasice, cu sac din material textil sau din hartie, precum si cele cu filtrare cu apa, au avantajele si dezavantajele lor. Dar in afara de aceste doua tipuri de aspiratoare mai exista un tip nou, cu o tehnologie moderna, dar si un pret pe masura. Este vorba despre aspiratoarele cu cicloni turbionari. Aspiratorul cu cicloni turbionari (root cyclone) nu este prevazut cu sac in care sa se stranga praful si murdaria aspirate. Acest tip de aspirator functioneaza pe principiul fortei centrifuge. Aerul aspirat trece printr-un sistem de canale circulare care formeaza cicloni turbionari. In acesti cicloni turbionari aerul se roteste cu o viteza foarte mare, exact ca vartejul unei tornade, iar forta centrifuga impinge in exterior particulele de praf si murdarie, care apoi cad intr-un recipient,…

mai mult >
on

Aspirator cu sac sau aspirator cu apa?

10 februarie, 2016

Da, ai citit bine, aspirator cu apa. Mai precis, este vorba despre aspiratorul cu filtrare prin apa. In acest articol ne propunem sa trecem in revista avantajele si dezavantajele celor doua tipuri de aspiratoare. Cele clasice, cu sac/filtru din hartie sau material textil, si cele cu filtrare prin apa. Cele mai raspandite aspiratoare sunt cele cu filtrare in sac din material textil sau din hartie. Ele sunt relativ ieftine, pretul variind, fireste, in functie de renumele brandului si de puterea aspiratorului. Ele au un numar mic de functii utile in indepartarea prafului si a murdariei. Atunci cand sacul s-a umplut, fie il golesti si-l scuturi, daca sacul este din panza, fie il arunci si-l inlocuiesti cu altul nou, daca sacul este din hartie Ce dezavantaje prezinta aspiratoarele cu sac din panza…

mai mult >
on

10 semne ca frigiderul tau nu functioneaza corespunzator

06 octombrie, 2015

Nu-ti doresti sa ti se defecteze electrocasnicele, dar sunt momente cand se produce inevitabilul. Mai exista momente cand, desi aparatul functioneaza, nu o face corect. Uneori iti poti da seama cand un aparat electrocasnic functioneaza defectuos si poti sa preintampini defectarea sa totala. Iata, in cazul frigiderului, care sunt semnele care iti dezvaluie ca acesta nu functioneaza corespunzator. 1 Se dezgheata singur, desi este in functiune si nu ai uitat usa deschisa; 2 Congelatorul face prea multa gheata in partea superioara; 3 Cand bagi in priza stecherul frigiderului, sar sigurantele de la tabloul electric; 4 In spatele frigiderului se simte miros de plastic ars; 5 Desi ai un frigider cu tehnologia “no frost”, pe peretii interiori ai frigiderului se prelinge apa; 6 Se aduna apa in…

mai mult >
on

Ai grija de frigiderul tau

14 septembrie, 2015

Achizitionarea unui frigider este o investitie de lunga durata. Nu iti doresti sa-l repari prea curand, de fapt nu-ti doresti sa-l repari deloc si, daca este posibil, ai vrea sa te tina cel putin 10 ani. Dar, ca sa te asiguri ca nu vei fi nevoit sa-l repari prea curand, trebuie sa-l si intretii, sa ai grija de el astfel incat sa-I prelungesti durata de viata cat mai mult posibil. Grija fata de frigiderul tau trebuie sa inceapa chiar din momentul in care il achizitionezi. Transporta frigiderul in pozitia verticala. Daca trebuie neaparat sa-l inclini, trebuie sa faci acest lucru cu usa in jos. Incearca sa faci tot posibilul sa nu-l culci la orizontala. Atunci cand pozitionezi frigiderul in bucatarie, asigura-te ca lasi 10 centimetri intre spatele frigiderului si perete. Are nevoie de acest spatiu…

mai mult >
on

Electrocasnice pentru dimineti de vis

13 iulie, 2015

Frigiderul si aragazul sunt electrocasnice obligatorii pentru orice bucatarie, fara ele chiar nu poti trai. Alimentele nu pot fi pastrate si depozitate decat la temperaturi scazute, iar aragazul il vei folosi chiar daca nu obisnuiesti sa gatesti altceva in afara clasicelor omlete, oua ochiuri si cartofi prajiti. De celelalte electrocasnice din bucatarie te-ai putea lipsi, teoretic, dar nu ai mai avea parte de diminetile de vis, cand ti-ai putea pregati rapid un mic dejun fabulos. Espressor-ul de cafea. Sigur, poti face cafea si la ibric, dar un espressor iti ofera o multitudine de optiuni pentru o cafea cu adevarat desavarsita. Iti poate rasni boabele de cafea, pentru a savura o cafea cu gust mai proaspat si intens. Daca espressor-ul dispune de un sistem de spumare a laptelui, atunci poti…

mai mult >