Electrocasnice

Care e tipul de combina frigorifica, masina de spalat sau aspirator care ti se potriveste? Ai nevoie de un cuptor cu microunde, de un aragaz sau de amandoua? Afla cum iti poti transforma locuinta intr-o casa smart, care sa-ti faca viata mai usoara.

Folosire cuptor cu microunde

8 sfaturi pentru utilizarea cuptorului cu microunde

29 noiembrie, 2014

Cuptorul cu microunde este extrem de popular datorita faptului ca este practic, usor si rapid de utilizat, incalzeste hrana uniform si distruge mai putine vitamine decat o face gatitul clasic pe aragaz. Cu toate acestea, exista cateva lucruri pe care este bine sa le cunosti atunci cand folosesti cuptorul cu microunde. Nu folosi cuptorul cu microunde daca usa nu se inchide perfect, este indoita, deformata sau deteriorata; Nu aseza un capac peste un vas aflat intr-un cuptor cu microunde ce este in functiune; Nu este recomandat sa stai in fata cuptorului cu microunde in timp ce acesta este pornit; Nu porni cuptorul daca este gol; Atunci cand in interiorul cuptorului se formeaza pete greu de scos, pune in interior o cana cu apa si porneste cuptorul pentru cateva minute, pana cand apa fierbe. Vaporii…

mai mult >
Plita incorporabila

Ce sa ai in vedere atunci cand cumperi o plita electrica incorporabila

28 noiembrie, 2014

Fata de clasicele aragaze sau plite pe gaz, plitele electrice incorporabile au cateva avantaje care le-au adus in atentia cumparatorilor. Riscul de explozii si incendii este scazut, mancarea poate fi pregatita intr-un timp mai scurt si, in plus, poate fi programata sa porneasca si sa se opreasca la ore stabilite. Dar stii ce este cu adevarat important atunci cand decizi sa achizitionezi o plita electrica? Cel mai important este materialul din care este realizata plita. Este important ca plita sa fie usor de intretinut si curatat, fara sa ramana pete sau sa se zgarie. De aceea, este recomandat sa alegi o plita realizata din schott-ceram, un materialul rezultat din combinatia dintre sticla si ceramica, material care este greu de spart. Alt material recomandat este inoxul tratat, care se remarca…

mai mult >
Plita superba neagra

10 sfaturi pentru intretinerea plitelor

20 noiembrie, 2014

Ai strans bani sau ai facut un credit, ti-ai dotat bucataria cu electrocasnicele de care aveai nevoie, iar acum te bucuri de ele. Cu siguranta iti doresti sa aiba viata lunga si sa arate ca noi pentru mult, foarte mult timp. Dar pentru asta trebuie sa fie si intretinute. Ei bine, iata astazi cateva sfaturi pentru intretinerea si curatarea plitelor. 1. Partile emailate si cele din inox trebuie sa fie curatate constant cu apa si detergenti pentru curatat; 2. Pentru a o lustrui si a-i reda aspectul original, trebuie sa utilizezi creme sau paste speciale, precum si carpe din microfibre; 3. Sub nicio forma sa nu utilizezi bureti aspri sau din sarma, acid clorhidric sau alte produse care ar putea zgaria sau arde suprafata; 4. Nu folosi nici curatatori pe baza de aburi; 5. In timp ce gatesti, resturi…

mai mult >
Robot de bucatarie

Cum sa alegi un robot de bucatarie

29 octombrie, 2014

Atunci cand achizitionezi electronice si electrocasnice pentru casa ta, urmaresti doua obiective: (1) produsul sa fie bun calitativ, sa raspunda cerintelor si nevoilor pentru care l-ai achizitionat si (2) sa fie fiabil, sa functioneze mult timp si, daca este posibil, sa nu se defecteze niciodata. Ei bine, daca esti pasionat de gatit, daca iti place sa incerci retete noi si sa mananci cat mai sanatos, atunci inseamna ca din bucataria ta nu ar trebui sa lipseasca un robot de bucatarie. Dar stii cum sa-l alegi si ce trebuie sa ai in vedere atunci cand il achizitionezi? In primul rand, trebuie sa-ti stabilesti ce vei face cu acel robot de bucatarie. poti toca si vei marunti alimente mai tari sau mai moi. Rezistenta lamelelor va depinde de duritatea alimentelor; poti toca si carne pentru a obtine…

mai mult >
Frigider deschis cu alimente

Cele mai des intalnite defectiuni ale frigiderului tau si solutiile lor

06 ianuarie, 2014

Pentru multi dintre noi, frigiderul pare a fi o enigma pe care nu o poate dezlega decat un frigotehnist. Astfel ca de cele mai multe ori preferam sa reparam frigiderul dintr-o singura miscare: sunam specialistul. Pentru cei cu un buget mai prietenos, exista o solutie si mai simpla: cumpararea unui frigider nou. Ce ne facem insa cand un specialist nu este disponibil sau, pur si simplu, vrem sa ne ferim bugetul de costuri neprevazute. Reparam frigiderul singuri! Deseori, defectiunile frigiderului nu necesita cunostinte aprofundate in materie, ci doar putina atentie si indemanare. Cum suntem siguri ca te stii inzestrat cu asemenea talente, poti trece la treaba. Cea mai importanta regula pe care trebuie sa o respecti atunci cand te apuci sa repari frigiderul este urmatoarea: scoate frigiderul…

mai mult >