Fatade

Finisajul exterior al casei este cel care determina intregul aspect al cladirii, avand atat rol estetic, cat si functional. Afla ce tip de tencuiala se potriveste casei tale, cum poti reface o fatada deteriorata si lasa-te inspirat propunerile noastre creative.

on

Tencuiala decorativa siliconica: avantaje si dezavantaje

18 mai, 2018

Tencuiala casei se poate face in foarte multe feluri. Conform celor de la cidconstruct.ro, atunci cand vine vorba despre tencuiala decorativa exista o multime de optiuni, incepand cu tencuiala decorativa acrilica, foarte populara pentru pretul sau bun si rezistenta mare, continuand cu tencuiala decorativa mozaic si terminand cu tencuiala decorativa siliconica si silicatica. In ultimii ani, foarte populara a devenit tencuiala decorativa siliconica, iar motivele sunt numeroase si interesante. Care sunt avantajele tencuielii decorative siliconice? Tencuiala siliconica este un material realizat din rasini acrilice si siliconice, la care se adauga tot felul de aditivi, cuart si granule de marmura. Gratie capacitatilor sale estetice foarte bune, multi constructori aleg sa foloseasca tencuiala siliconica,…

mai mult >
on

Vopsirea tencuielii fatadei: sfaturi de pregatire a stratului suport si de aplicare a vopselei

23 martie, 2018

In cazul in care ai inceput deja renovarile de primavara, ne-am gandit sa discutam in acest articol despre tencuieli, mai precis despre finisarea acestora. Astfel, in mod obisnuit, pentru finisarea diferitelor suprafete interioare sau exterioare, poate fi utilizata o tencuiala decorativa, care este de mai multe tipuri. Vorbim despre tencuieli minerale, tencuieli acrilice, tencuieli siliconice sau derivate ale acestora. Din punct de vedere al calitatii si durabilitatii, acestea sunt produse superioare, care rezista o perioada indelungata la interior, dar si pe elementele de fatadă. In plus, pot fi colorate intr-o paletă larga de culori, sunt disponibile in mai multe tipuri de granulatii (1, 1.5, 2, 2.5 sau 3 mm) si au o suprafata exterioara care poate fi finisata fie sub forma de bob de orez…

mai mult >
on

Termosistemul: sfaturi pentru alegerea celor mai bune materiale

21 noiembrie, 2017

Intr-un articol anterior am vorbit despre faptul ca lucrarile exterioare sunt pe cale de a fi incheiate si am oferit cateva sfaturi despre punerea in stand-by a operatiunilor de termoizolare a unei locuinte. Practic, in curand va exista suficient timp pentru a planifica proiectele pentru anul urmator, de aceea, aceasta perioada are trebui utilizata pentru a alege din multitudinea de solutii si variante de materiale disponibile pe piata. Dincolo de selectarea ofertelor financiare sau organizarea efectiva a timpului de executie, un aspect foarte important pentru proiecte de calitate este identificarea unei solutii tehnice potrivite scopului si caracteristicilor impuse de constructia avuta in vedere. In acest articol vom discuta tot despre termosistemul locuintei, o lucrare foarte importanta…

mai mult >
on

Fatada casei: sfaturi de finisare a exteriorului locuintei

01 noiembrie, 2017

Sezonul rece aproape a sosit, iar multe dintre lucrarile incepute de-a lungul anului, finisaje sau vopsitorii, intra in ultima faza. Una dintre acestea este vopsirea/ decorarea fatadei. Cum majoritatea sunt termoizolate, cu un sistem pe baza de polistiren sau vata bazaltica, modalitatea cea mai utilizata de decorare este reprezentata de aplicarea unui strat de tencuiala decorativa. In mod obisnuit, stratul suport pentru aplicarea tencuielilor decorative este masa de spaclu armata cu plasa de fibra de sticla. Aceasta este pregatita odata cu finalizarea termo-sistemului, trebuie sa fie suficient de rezistenta, fara urme semnificative de la fierul de glet, si neaparat slefuita. Cu cat suprafata stratului de masă de spaclu este mai bine realizata, plana, fara denivelari evidente, si cu o finete…

mai mult >
on

Insertiile pentru fatade: sfaturi de aplicare

03 octombrie, 2017

Finisarea unei fatade noi sau renovarea uneia care a fost realizata cu ceva vreme in urma poate necesita anumite lucrari de infrumusetare sau modificare a stilului arhitectural, intr-o masură mai mare sau mai mica. O fatadă monocolora nu mai este demult o solutie la moda, de aceea foarte multi proprietari prefera solutii care pun mai bine in valoare locuinta. In functie de aspectul fatadei, cea mai simpla optiune este utilizarea a doua sau a trei culori pentru finisare. In acest caz, se poate opta pentru o culoare de fond, una pentru evidentierea ferestrelor si, eventual, o a treia pentru crearea unor insertii. Acestea din urma pot fi realizate in diferite zone ale fatadei, zone care pot accentua anumite elemente arhitecturale sau pot schimba nivelul de perceptie al elementelor. O atentie…

mai mult >