Fatade

Finisajul exterior al casei este cel care determina intregul aspect al cladirii, avand atat rol estetic, cat si functional. Afla ce tip de tencuiala se potriveste casei tale, cum poti reface o fatada deteriorata si lasa-te inspirat propunerile noastre creative.

on

Arderea scandurilor: sfaturi de realizare a acestei operatiuni de protejare a lemnului

22 septembrie, 2017

In amenajarile interioare sau exterioare ale caselor, lemnul este utilizat sub diferite forme, fie ca este vorba despre placi masive, lambriuri, scandura pentru podea, scandura pentru pazie etc. Finisarea acestor suprafete necesita o serie de operatiuni si aplicarea unor straturi decorative cu diverse calitati, potrivite destinatiei fiecaruia. La exterior, protejarea lemnului masiv sau a unor elemente din lambriu de lemn, este realizata cu un sistem compus dintr-un grund si o lazura de o anumita culoare. Aceste straturi, de regula in numar de 4-5, au rolul de a apara lemnul in fata factorilor din exterior si de a da un aspect placut, care sa se incadreze in designul constructiei respective. Durata de viata a acestui tip de acoperire este una medie, care depinde de tipul si de calitatea produselor…

mai mult >
on

Renovarea peretilor: panourile decorative care imita piatra

08 septembrie, 2017

Tocmai ai terminat de renovat peretii, insa tot simti ca in living ar mai trebui adaugat un element care sa aduca un plus din punct de vedere vizual, atat la interior, cat si la exterior? Daca te intrebi care este acel element, te poti opri din cautari. Panourile decorative realizate din materiale care imita piatra naturala si caramida sunt o solutie atat pentru amenajarea interiorului locuintei, cat si pentru exteriorul acesteia. Fabricate dintr-un amestec de minerale, combinate cu aditivi si armaturi pe baza de zirconiu, panourile prezinta o serie de avantaje imbatabile in comparatie cu materialele pe care le substituie, atat din punct de vedere al montajului, cat si din punct de vedere al costurilor. In ceea ce priveste montajul, panourile decorative au marele avantaj ca nu trebuie montate…

mai mult >
on

“Vreau sa varuiesc casa la exterior. Cu trafalet sau cu aparat de vopsit?”

28 august, 2017

"Buna ziua! Am o casa tencuita pe exterior, de peste 10 ani, cu tencuiala decorativa - bob de orez, ceva de genul acesta. Culoarea s-a murdarit in timp, chiar daca am spalat-o. Cum pot varui casa? Eu ma gandeam ca trafaletul se va agata si va fi greu. De aceea, as achizitiona un aparat de vopsit, insa nu stiu care? Ati putea sa ma indrumati? Multumesc." Asa suna unul dintre mesajele primite recent de specialistii nostri din partea unuia dintre cititorii site-ului si Forumului Misiunea Casa. In astfel de situatii, este greu pentru orice meserias sa faca o recomandare in ceea ce priveste un aparat de vopsit pentru fatada. In general, vopseaua de exterior pentru fatade este mai greu de aplicat cu aparate de vopsit de tip hobby sau destinate neprofesionistilor. Acestea nu au duzele necesare pentru…

mai mult >
on

Cateva sfaturi practice despre cum sa alegi tencuiala decorativa

21 august, 2017

Tencuielile decorative sunt de mai multe tipuri. Acestea pot fi clasificate in functie de cateva criterii principale, cum ar fi proprietatile chimice, pretul de achizitie, granulatia si modelul de aplicare. Calitatea se reflecta in pretul tencuielilor decorative Calitatea tencuielilor decorative are legatura directa atat cu pretul lor de achizitie, cat si cu proprietatile chimice ale produselor. Cele mai ieftine tencuieli decorative sunt cele acrilice si siliconice, iar cele mai scumpe sunt cele silicatice si cele armate cu fibre de carbon. Tencuielile decorative acrilice sunt cel mai des intalnite si contin rasini acrilice si alte ingrediente minerale. Tencuielile decorative acrilice sunt caracterizate de o permeabilitate ridicata la vapori (permit trecerea vaporilor de la interior spre exterior)…

mai mult >
on

Fatada casei: cum trebuie executata finisarea masei de spaclu

14 august, 2017

Dupa termoizolarea fatadei, este nevoie de executia lucrarilor finale pentru acoperirea decorativa a acesteia, iar pentru a realiza aceasta etapa exista multe posibilitati. Pentru inceput, sa vedem ce se poate face plecand de la stratul de masa de spaclu armata. Acest strat este realizat prin aplicarea adezivului de polistiren in strat subtire, circa 3 mm, cu ajutorul gletierei cu dinti de 10 mm sau 12 mm. In masa de spaclu este inglobata o plasa de armare cu densitatea de minimum 145 g sau 160 g in cazul variantelor premium. Adezivul de polistiren nu permite driscuirea suprafetei si, avand in vedere granulatia de maximum 1 mm, va rezulta o suprafata cu o anume rugozitate, o suprafata nu foarte fina asa cum este cazul supa aplicare de tinci sau glet. In aceasta situatie, peste stratul final…

mai mult >