Fatade

Finisajul exterior al casei este cel care determina intregul aspect al cladirii, avand atat rol estetic, cat si functional. Afla ce tip de tencuiala se potriveste casei tale, cum poti reface o fatada deteriorata si lasa-te inspirat propunerile noastre creative.

Video Mapping

Video-mapping - Cum sa ai cele mai spectaculoase decoratiuni de Craciun

05 decembrie, 2016

In aceasta toamna, pe cladirea Palatului Parlamentului din Bucuresti, a avut loc un show impresionant de video mapping, realizat de mai multe echipe din diverse tari. Evenimentul a fost un concurs international si a reunit mai multi specialisti care, cu ajutorul a 104 proiectoare au reusit sa impresioneze asistenta prin spectacole multimedia de aproximativ 4 minute, proiectate pe cei 22.000 mp ai fatadei cladirii. Fenomenul ia insa amploare si in perioada sarbatorilor de iarna, cu tot mai multi pasionati care investesc sume considerabile pentru a-si decora casa cu un astfel de sistem. Este nevoie de unul sau mai multe proiectoare, care in functie de pozitionare necesita o calibrare atenta pentru a acoperi perfect fatada cladirii si pentru a nu distorsiona imaginea proiectata. Ulterior, in…

mai mult >
Baghete si profile pentru placari

Baghetele si profilele pentru placari - Sfaturi de utilizare

02 noiembrie, 2016

Odata cu amenajarea spatiilor de baie, bucatariei sau a altor tipuri de spatii ce necesita realizarea unor placari cu materiale ceramice (faianta si gresie), dar si cu alte placari din piatra naturala, trebuie sa realizam o imbinare cat mai estetica pe zonele muchiilor sau sa prevedem anumite terminatii si spatii de dilatare. Imbinarea muchiilor oricarui tip de finisaj se poate face in trei moduri: imbinarea clasica presupune acoperirea unei grosimi a materialului de placare cu placa de pe cealalta suprafata a muchiei, prelucrarea marginilor placilor la 45° si imbinarea muchiilor sau, cea mai modernă si aspectoasa varianta, utilizarea profilelor speciale pentru muchii. Aceste profile speciale ne ajuta sa obtinem rezultatul optim si au atat rol practic, cat si estetic, imbunatatind semnificativ…

mai mult >
Fatada ventilata

Fatada ventilata – Lista avantajelor unei astfel de izolatii a casei

27 octombrie, 2016

In ansamblul cladirii sau raportat la toata anvelopa, fatada este un element important nu doar din considerente de izolare, ci mai ales pentru ca este suprafata ce defineste o constructie, elementul care da personalitate casei. Ne-am obisnuit in ultima perioada sa discutam despre termoizolarea caselor, iar subiectul cel mai dezbatut a fost cel legat de termoizolarea fatadei. Metoda devenita clasica pentru lucrarile de termoizolare ale fatadei este placarea cu polistiren, sistem prin care placa de izolatie adera la suprafata suport. In afara de aceasta varianta de termoizolare, exista posibilitatea de a opta pentru alte solutii, considerate mult mai bune din punct de vedere tehnic si recomandate de specialisti. De aceasta data, insa, vom discuta despre fatada ventilata. O fatada ventilata are…

mai mult >
on

Profile decorative pentru fatada

17 februarie, 2016

Pentru infrumusetarea fatadelor, tehnicile vechi utilizau procedee manuale pentru realizarea tuturor elementelor arhitecturale pe care le mai vedem inca pe fatadelor degradate ale caselor cu o vechime considerabila, multe dintre ele fiind obiective istorice. De la caz la caz, acestea puteau fi realizate prin tehnici speciale, din materiale preparate la fata locului sau utilizand materiale naturale cum ar fi marmura, granitul sau piatra. Evident ca aceste optiuni implica atat o manopera specializata cat si un timp mai mare de executie insa rezultatul este unul spectaculos si prin intermediul acestor elemente arhitecturale o cladire normala isi poate schimba total aspectul, cel putin. Ajungand in zilele noastre, este evident ca tehnicile vechi nu mai sunt cunoscute pe scara larga insa nici nu…

mai mult >
on

Protejarea fatadei la scurgerea apei

06 noiembrie, 2015

Existenta muchiilor drepte la nivelul diverselor zone ale cladirilor, fie ca sunt zonele de deasupra ferestrelor, marginile teraselor, balcoanelor sau altor elemente constructive, poate duce la aparitia unor efecte nedorite, din punct de vedere al aspectului, dar, mai ales, ca urmare a deteriorarii finisajelor sau substraturilor acestora. In planul aspectului, ne putem confrunta cu aparitia unor pete sau zone pe care se acumuleaza murdaria (praf sau orice alte particule din mediul inconjurator). Cauza acestui efect negativ, la nivelul fatadei, este reprezentata de expunerea permanenta a suprafetelor la apa provenita din ploi si zapada. Apa, amestecata cu praful de pe terasa, se transforma in noroi si se scurge pe fatade, astfel aparand acele dungi neplacute, de mizerie. In conditiile in care…

mai mult >