Ferestre si usi

Ce tip de material e bine sa alegi pentru usile si ferestrele casei tale? Lemn, PVC sau aluminiu? Care dintre cele trei este cel mai ieftin si care termoizoleaza cel mai bine? Care este diferenta dintre ferestrele din PVC de clasa A si cele de clasa B sau care este suprafata maxima a deschiderilor ferestrelor ce pot fi obtinute dintr-un profil din PVC sau din aluminiu? Raspunsuri la toate aceste intrebari gasiti in rubrica “ferestre si usi” de pe site-ul Misiunea Casa.

on

Montajul usilor de interior: realizarea operatiunii pas cu pas

13 noiembrie, 2017

Sezonul lucrarilor exterioare este pe terminate, traiasca lucrarile de interior. Asadar, meseriasii care nu suporta sa se plictiseasca pot realiza in aceasta perioada o serie de operatiuni, printre care cea de renovare a peretilor, a podelelor sau a usilor. In acest articol am ales sa vorbim despre ultima dintre acestea. Montarea usii Daca intentionezi sa iei pe cont propriu operatiunea de schimbare a uneia sau a mai multor usi din locuinta, probabil ca vei dori sa afli mai intai care sunt pasii necesari pe care trebuie sa-i urmezi pentru realizarea acestei operatiuni. De aceea, am structurat simplu procedura: Demonteaza usa veche si inlatura de pe suprafata golului toate materialele cu o aderenta insuficienta. Se ia tocul fara foaia de usa si se fixeaza partea cu balamalele in zid. Dupa fixarea…

mai mult >
on

Inlocuirea sau repararea geamurilor din tamplarie PVC: ce servicii ofera firmele de profil

26 septembrie, 2017

Cu timpul, mare parte din tamplaria din lemn, in special cea a ferestrelor, a fost inlocuită de solutii moderne, mai bune sau mai putin bune, realizate din PVC cu geam termoizolant. De la intrarea pe piata a acestui tip de tamplarie, materialele utilizate au cunoscut o permanenta evolutie, imbunatatiri continue si, de aici, s-a pornit spre dezvoltarea unor solutii cu caracteristici superioare. Rezistenta tamplariei din PVC este, in general, una destul de mare, cu garantii tehnice mai mari de 3-5 ani si cu o durata de viata mai mare de 15-20 ani. Evident ca, odata cu dezvoltarea noilor solutii si dupa modernizarea spatiilor de locuit, exista situatii in care se impune schimbarea tamplariei, dar si cazuri in care aceasta trebuie reparata/ reconditionata. Este cunoscut faptul ca o tamplarie…

mai mult >
on

Cum cureti petele de vopsea lavabila de pe tamplaria PVC

07 iunie, 2017

Chiar daca temperatura este in continua crestere, acest amanunt nu inseamna nimic pentru meseriasii care isi doresc sa duca la bun sfarsit planurile din acest an. Recent, am primit un mesaj de la un cititor care tocmai terminase de zugravit. Ovidiu M. ne-a solicitat ajutorul in legatura cu metodele de curatare a vopselei lavabile de pe tocurile geamurilor termopan ale locuintei in care era efectuata renovarea. “Am geamuri termopan, cu tocarie de culoarea stejarului, care a fost patata foarte tare cu lavabila. Am incercat sa o curat cu spaclul, dar se zgarie tocaria. Stiti cumva cu ce as putea sa curat fara sa afectez tocaria?”, a fost solicitarea formulata de cititorul nostru. In primul rand, in astfel de situatii, nu este recomandata folosirea metodelor mecanice pentru curatarea vopselei…

mai mult >
on

Folie cu protectie solara sau jaluzele exterioare - Care este cea mai eficienta metoda de umbrire?

19 mai, 2017

Pe timpul verii, cea mai des intalnita preocupare in case si birouri este asigurarea unei temperaturi suportabile, fie ca vorbim despre case private sau despre cladiri de birouri. In afara de instalarea unor instalatii de climatizare adaptate incaperilor deservite, o alta solutie este montarea pe geamuri a foliilor de protectie solara, usor de instalat si, conform marturiilor, eficiente. In schimb, o alta propunere venita dinspre forumisti a fost montarea unor jaluzele exterioare, care ar bloca mult mai bine caldura exterioara. In cadrul discutiei, s-a ajuns la concluzia ca in cazul jaluzelelor este foarte important ca acestea sa fie exterioare. Cele interioare blocheaza doar lumina, iar radiatia termica poate patrunde in continuare inauntrul cladirii. De aceea, o solutie recomandata este…

mai mult >
on

Influenta suprafetelor vitrate in proiectarea si constructia caselor

25 aprilie, 2017

In proiectarea si constructia caselor individuale exista o tendinta de utilizare a unor suprafete vitrate majorate semnificativ fata de variantele clasice, cunoscute de la blocuri sau casele vechi. Influenta suprafetei vitrate are multiple implicatii asupra modului de iluminare a camerei, pierderilor de energie dar si izolatiei fonice a spatiului respectiv. O recomandare legată de proiectarea acestui aspect are in vedere accesul luminii naturale, capitol la care este de dorit ca suprafata vitrata sa aiba alocata o marime de minimum 10% din suprafata camerei. Odata cu aparitia tehnologiei de realizare a ferestrelor si a fatadelor din sticla cu profile din PVC si aluminiu, cu pachete de sticla termo si fonoizolante, a fost nevoie doar de un design modern si de indrazneala clientilor pentru…

mai mult >