Ferestre si usi

Ce tip de material e bine sa alegi pentru usile si ferestrele casei tale? Lemn, PVC sau aluminiu? Care dintre cele trei este cel mai ieftin si care termoizoleaza cel mai bine? Care este diferenta dintre ferestrele din PVC de clasa A si cele de clasa B sau care este suprafata maxima a deschiderilor ferestrelor ce pot fi obtinute dintr-un profil din PVC sau din aluminiu? Raspunsuri la toate aceste intrebari gasiti in rubrica “ferestre si usi” de pe site-ul Misiunea Casa.

Fereastra buna trece primejdia rea

Fereastra buna trece primejdia rea

21 septembrie, 2012

Principalul rol al ferestrelor si usilor este acela de a pastra confortul termic si fonic in interiorul locuintei. Totusi, protectia termica si fonica nu este singura pe care o fereastra eficienta din PVC ti-o ofera. Sau ar trebui sa ti-o ofere. Iata ce zic specialistii de la www.fereastraveka.ro despre protectia pe care ti-o asigura ferestrele si usile realizate din profile PVC de clasa A. Ferestrele si usile sunt punctele vulnerabile ale casei noastre caci ele trebuie sa faca fata cu succes atat actiunii factorilor externi cat si elementelor infractionale. Termopanele obisnuite ofera doar o protectie de forma impotriva intemperiilor. O ploaie torentiala cu grindina poate deforma termopanul sau te poti trezi ca apa intra in casa ta. Astfel de neplaceri nu se vor intampla cu ferestrele si…

mai mult >
Investeste in relatiile de lunga durata. Ferestre si usi clasa A

Investeste in relatiile de lunga durata. Ferestre si usi clasa A

07 septembrie, 2012

Inlocuirea vechii tamplarii cu una noua, termoizolanta, din PVC, este o decizie importanta, pe care nu o iei de azi pe mine. In primul rand, achizitionarea unor ferestre si usi noi pentru casa ta implica o anumita investitie, bani pe care i-ai strans timp de cateva luni sau ani, poate chiar te-ai imprumutat la rude si prieteni. In plus, pe langa efortul financiar, presupune si deranj in casa: dupa montarea noilor ferestre si usi trebuie sa finisezi peretii deteriorati in momentul in care ai scos vechea tamplarie. Spre deosebire de telefonul mobil, pe care il schimbi o data la doi ani, sau de laptop, pe care-l inlocuiesti la fiecare 3-4 ani, achizitionarea unor ferestre noi este o investitie de durata, poate chiar o investitie pentru o viata. Dar stii cu adevarat ce sa alegi? Åžtii care profile…

mai mult >
Design si protectie cu doar o folie de geam

Design si protectie cu doar o folie de geam

04 februarie, 2011

Rolul unui geam este de a asigura protectie impotriva intemperiilor si a temperaturilor din exterior, dar putini stiu ca el poate cauza si neplaceri datorate radiatiilor UV, pierderilor de caldura din interior spre exterior, stralucirea si incalzirea sticlei pe timp de vara si chiar decolorarea obiectelor din interior. Pe langa faptul ca prin geamuri se pierde mai mult de 50% din caldura, o treime din costurile necesare climatizarii cladirilor sunt cauzate si de caldura care patrunde din exterior pe timp de vara, tot prin geamuri. Incepand cu anii ’60 au fost inventate foliile speciale cu ajutorul carora sa poate fi controlate dezechilibrele de temperatura, rezultate din incarcarea solara. In prezent exista pe piata mai multe tipuri de folii pentru o gama larga de utilizari, de la reducerea…

mai mult >
Tripanul - o noua generatie de termopane

Tripanul - o noua generatie de termopane

08 octombrie, 2010

Desi este considerat de unii doar un moft, tripanul este de fapt un produs care creste sensibil gradul de izolare termica si fonica a locuintei. Noua generatie de tamplarie termoizolanta va poate oferi o reducere cu pana la 15% a valorii facturii pentru incalzire si o protectia fonica de aproximativ 50% fata de clasicul termopan. Diferenta de pret poate fi cu 10-20 de euro mai mare in cazul tripanului, dar produsul isi merita banii, dupa cum spun specialistii din domeniu. Pentru fabricarea unui geam Tripan tripan se folosesc 3 foi de sticla, fata de 2 utilizate la termopan , la care se adauga argon sau kripton, pentru a obtine protectia termica superioara. Cele doua gaze introduse între foile de geam ofera o valoare a indicelui de transfer termic de 1,1 wati pe metru patrat kelvin. In plus…

mai mult >
Necesitatea unei zile insorite: usile culisante VEKA

Necesitatea unei zile insorite: usile culisante VEKA

28 septembrie, 2010

Toamna este anotimpul contrastelor. Aduce cu ea zile pline de ploaie, nori sau vant, dar si zile calde, senine. Cu gandul la frigul ce se va instala curand, astfel de zile ne indeamna sa profitam din plin, de ele. Si atunci, ce poate fi mai placut decat sa te poti bucura de o terasa deschisa larg spre soare, lasand lumina si caldura sa patrunda bland in interior? Solutia ingenioasa, si cu efect garantat in acelasi timp, va este la indemana - usile culisante VEKA care, prin intermediul deschiderilor mari, dau living-ului dvs profunzime, facandu-l una cu terasa, ca o prelungire naturala. Astfel, printr-o unica optiune, puteti dispune de mai mult spatiu, mai multa lumina si, desigur, de o perspectiva mai larga asupra peisajului. Totusi, tinand cont si de anotimpul rece, tot mai multi proprietari…

mai mult >