Fundatia casei

on

Cum alegi buldoexcavatorul potrivit pentru proiectul tau?

04 aprilie, 2025

Atunci când ai un proiect în construcții, fie că este unul mic, la scară rezidențială, sau unul amplu, industrial, alegerea echipamentului potrivit poate influența semnificativ succesul acestuia. Printre cele mai versatile și eficiente utilaje se numără buldoexcavatorul, un echipament extrem de util care combină funcțiile unui excavator și ale unui buldozer într-un singur utilaj compact și puternic. Buldoexcavatorul a devenit rapid indispensabil în domeniul construcțiilor, fiind apreciat atât pentru versatilitate cât și pentru costurile reduse de operare. Dacă vrei să afli mai multe detalii despre ce înseamnă un buldoexcavator performant, poți consulta gama variată disponibilă pe site-ul Titan Machinery. Înainte să te decizi asupra unui model anume, trebuie să…

mai mult >
Hidroizolarea fundatiei

Hidroizolarea fundatiei

15 septembrie, 2023

Hidroizolarea fundatiei - o necesitate! Indiferent daca vorbim de o cladire rezidentiala sau de una comerciala, hidroizolarea fundatieio protejeaza de fisurile provocate de infiltratiile de apa, diferentele termice, contractii si multe altele. Ganditi-va la hidroizolarea fundatiei ca la o solutie pe termen lung care va protejeaza locuinta. Stiati ca peste 50% din casele nou construite au infiltratii la nivelul demisolului la nici 3 ani de la constructie? Si partea proasta este ca nu prea sunt acordate garantii pentru astfel de “neplaceri”, iar daca sunt acordate nu depasesc un an, cel mult doi... Imaginati-va ce s-ar putea intampla cu casa dumneavoastra daca nu i-ati acorda suficienta atentie izolatiei fundatiei! Nu numai ca pot aparea nenumarate probleme de tipul celor enumerate mai sus,…

mai mult >
on

Fundatia casei (III) – Turnarea placii la nivelul zero

01 mai, 2023

In primul episod al serialului dedicat fundatiei casei am vorbit despre lucrarile pregatitoare, al doilea episod a fost dedicat construirii fundatiei, iar astazi am ajuns la ultimul episod al acestui serial format din 3 articole, si anume: Turnarea placii la nivel zero, cota 0.00 sau planseul peste sol (subsol). Aceasta este ultima etapa din construirea fundatiei casei. Golurile care au ramas dupa decofrare trebuie umplute cu straturi succesive de pamant (curat), care nu trebuie sa fie mai groase de 30 cm. In acest fel se poate tasa si compacta mai usor pamantul pentru a evita aparitia de goluri sub placa. In cazul pamantului uscat se asigura umezirea pentru a usura si eficientiza procesul de compactare. Dupa asezarea pamantului se va adauga un strat de pietris cu o grosime de minim 10 cm,…

mai mult >
on

Fundatia casei (II) - Saparea, turnarea si aramarea fundatiei

30 octombrie, 2018

In primul episod al serialului dedicat fundatiei casei am vorbit despre lucrarile pregatitoare. Acum a venit momentul sa continuam discutia, urmatorul pas este construirea fundatiei. Asadar, episodul 2 al acestui serial de 3 articole. Saparea fundatiei Exista doua moduri in care poate fi sapata fundatia: a) Sapatura generala - aceasta este folosita de obicei pentru constructii mari sau pentru casele cu demisol si subsol. Acest gen de sapatura se executa cu un buldoexacavator. b) Sapatura cu santuri - este cel mai des folosita pentru constructia caselor. Santurile trebuie sapate in functie de directia axelor deja trasate, la adancimea stabilita in proiect. In cazul in care adancimea santurilor depaseste doi metri, va trebui sa fie sprijinite malurile cu suporturi din metal sau lemn pentru a…

mai mult >
on

Fundatia casei (I) – Lucrari pregatitoare

29 octombrie, 2018

Fundatia casei este un element esential al oricarei constructii, deoarece de executia corecta a acesteia depinde rezistenta si durata de viata a intregii structuri. Pentru ca aceste doua elemente sunt esentiale pentru a avea o casa solida, trebuie sa respectam anumite reguli. In caz contrar, o fundatie executata gresit se va dovedi costisitoare si dificil de reparat ulterior. Inainte de a vedea cateva reguli esentiale in construirea fundatiei unei case, sa definim aceasta structura. Asadar, fundatia casei reprezinta elementul de constructie care preia incarcarile Suprastructurii si le transmite terenului de fundare. Tipul, alcatuirea si comportarea fundatiei sunt inseparabile de natura suportului – terenului de fundare, uneori termenul de fundatie este utilizat pentru a defini ansamblul…

mai mult >