Gardul casei

Gardul trebuie sa fie gandit in concordanta cu stilul casei, dar trebuie sa fie si suficient de stabil pentru a asigura protectia proprietatii. Afla tot ce trebuie sa stii despre garduri, cele mai bune materiale si alte elemente functionale importante.

Garduri (I)

Garduri (I)

01 septembrie, 2024

Ce este si la ce ne foloseste gardul? Gardul se defineste ca o imprejmuire din lemn, metal, zidarie sau alt material, a unei incinte cu rol de locuinta, spatiu de lucru sau teren. De obicei este construit la limita de proprietate. Ideal ar fi ca proiectul cladirii sa fie executat simultan cu cel al gardului si mai ales al portilor. Adesea gardul este realizat cu mult timp inaintea casei, dupa care sunt necesare modificari astfel incat in final sa intre in ton cu casa. Norme si restrictii Aspectul gardului nu este o chestiune indiferenta. Pentru locuintele noi, dar si pentru cele vechi, forma si caracteristicile sale se stabilesc prin norme urbanistice, relativ restrictive pentru unele zone ale localitatilor. Urbanistii au in vedere mai multe aspecte. In primul rand acesta trebuie sa fie estetic…

mai mult >
Gardul si poarta casei

Gardul si poarta casei

26 martie, 2024

Relatia casa-drum se face, fara exceptie, prin intermediul curtii, insa limita formala a proprietatii este materializata de gard, un adevarat „hotar”. Putini mai acorda aceeasi atentie unor detalii precum inaltimea portilor sau calitatea materialelor din care vor fi realizate. Aspectul formal al gardului va trada intotdeauna tipul de relatie pe care proprietarul il va stabili cu „exteriorul”, cu „strada”, deci tipul de relatii cu celelalte vecinatati existente. Portile se numara printre acele componente arhitecturale care pot deveni foarte usor subiect de exagerare sau deformare, o modificare minora putandu-le muta din sfera valorii in cea a kitsch-ului. Acum, in spatiul urban se manifesta nu doar o agresivitate formala, ci si una la nivel social, reprezentata de impunerea „valorilor“…

mai mult >
on

Transforma-ti Gradina cu Lemn Compozit: Durabilitate si Estetica Moderna

30 noiembrie, 2023

Într-o lume în continuă evoluție, tendințele în designul exterior urmăresc nu doar estetica, ci și durabilitatea și sustenabilitatea. Lemnul compozit, o alternativă inovatoare la lemnul tradițional, câștigă popularitate datorită rezistenței și aspectului său atrăgător. În acest articol, vom explora cum lemnul compozit poate transforma grădina dvs. într-un spațiu modern și rezistent, inspirându-ne din sfaturile experte oferite de BENCOMP în articolul precedent. Ce este Lemnul Compozit? Să începem prin a defini ce este lemnul compozit și cum se compară acesta cu lemnul tradițional. Combinând fibre de lemn cu polimeri plastici, lemnul compozit oferă durabilitatea plasticului cu aspectul natural al lemnului. Rezistența În Fața Condițiilor Meteorologice Unul…

mai mult >
on

10 modalitati de a integra gardurile WPC in designul exterior al casei tale

02 mai, 2023

Cu siguranță, alegerea gardului potrivit face o mare diferență în aparența exterioară a casei tale. Unul dintre cele mai populare tipuri de garduri în prezent este cel fabricat din lemn compozit (WPC - Wood Plastic Composite). Aceste garduri sunt foarte durabile și rezistente la intemperii, dar și la îmbătrânirea și decolorarea cauzate de razele solare. Am primit pe adresa Redacției câteva poze care demonstrează interesul cititorilor noștri pentru acest subiect. Sursa Foto: Arhiva BENCOMP În acest articol, vom prezenta 10 modalități de a integra gardurile WPC în designul exterior al casei tale: 1. Alegeți modelul potrivit - Există o varietate largă de modele de garduri WPC disponibile pe piață, de la modele simple și elegante până la modele cu motive decorative.…

mai mult >
on

Imprejmuirea cu panouri bordurate - Variante de construire

08 octombrie, 2022

Una dintre lucrarile cu o importanta majora pe care o realizam dupa momentul achizitionarii unui teren, indiferent daca pe acesta va fi construita o casa sau va fi utilizat in alt scop, este delimitarea proprietatii. Lucrarea este importanta deoarece individualizeaza terenul, poate costa destul de mult si necesita o autorizatie de construire. Din aceste motive, este necesara o minima planificare a timpului pentru realizarea documentatiei de autorizare, obtinerea avizelor si a autorizaţiei, plus angajarea echipei care va ajuta la executarea lucrarii. Pentru solutiile mai complexe, care impun ridicarea unui gard masiv, operatiunea va fi mai dificil de realizat fara o echipa foarte bine inchegata. Daca discutam despre solutii de imprejmuire „usoare”, lucrurile pot fi realizate mult mai rapid…

mai mult >