Gradina

Daca esti fericitul posesor al unei gradini, afla cum poti crea o oaza verde de relaxare. Oricat ar fi de mica sau de mare, orice gradina poate fi transformata intr-un loc infloritor. Aici gasesti informatii despre ingrijirea plantelor, unelte de gradinarit, mobilier pentru gradina, iluminat si construirea teraselor.

on

Prepara corect zeama bordeleza

17 august, 2020

In a doua jumatate a secolului al XIX-lea in Europa au fost introduse din continentul american, mai multe boli si daunatori ai vitei-de-vie (mana, fainarea, filoxera). Profesorul Alexis Millardet de la Universitatea Bordeaux a observat ca viticultorii din regiune obisnuiau sa stropeasca butucii din apropierea drumurilor, cu un amestec de sulfat de de cupru si var, pentru a descuraja furturile, intrucat tratamentul era vizibil, iar strugurii aveau un gust amar. A constatat ca acesti butuci erau mai putin atacati de mana - o boala foarte pagubitoare. In urma unor studii efectuate cu prietenul sau Ulisse Gayon- biochimist, in anul 1885 a recomandat folosirea zemii bordeleze ca fungicid. Aceasta isi pastreaza utilitatea si astazi, revenind in actualitate, odata cu extinderea agriculturii ecologice…

mai mult >
on

Cum ne aparam plantele din gradina de daunatori?

23 iulie, 2020

Plantele sunt organisme vulnerabile ce pot fi afectate cu usurinta de boli, daunatori sau de schimbarile bruste de temperatura, astfel ca nu este usor sa mentii o gradina sanatoasa care sa asigure o productie generoasa an de an. Despre agricultura ecologica (biologica sau organica) si despre beneficiile pe care le aduce aceasta consumatorilor, producatorilor, plantelor, animalelor si mediului inconjurator am tot povestit in ultimul timp, asa ca, astazi dorim sa iti povestim putin despre produsul ZECO – Zeolit Cu Aplicare Foliara. Ce este zeolitul natural si cum actioneaza acesta Zeolitul natural este o roca sedimentara de origine vulcanica, alcatuita din aluminosilicati hidratati de calciu, sodiu, potasiu, magneziu, mangan etc. Zeolitul mai este cunoscut si sub denumirile de „roca minune”…

mai mult >
on

Amenajarea gradinii: Sfaturi si Idei

29 iunie, 2020

Cu toate ca virusul COVID – 19 reprezinta inca o amenintare, soarele ne imbie sa petrecem cat mai mult timp in aer liber. Ei bine, daca locuiesti la casa, te poti bucura de frumusetea serilor de vara chiar din propria gradina. Dar trebuie sa stii ca amenajarea unei gradini nu presupune doar plantarea gazonului, florilor, arbustilor decorativi sau a pomilor fructiferi, ci si amplasarea mobilierului de gradina. Mobilierul de gradina are un dublu rol: util, pentru ca are functionalitate, este practic si ne folosim de el, dar si de decor, infrumuseteaza si personalizeaza gradina. Exista o multitudine de tipuri de mobilier pentru gradina, fiecare cu particularitatile lui. Va recomandam ca mobilierul de gradina sa fie confectionat din lemn, astfel el se va imbina in mod armonios cu natura. Iar…

mai mult >
on

Utilaje care iti permit o administrare usoara a unei gradini mari

19 iunie, 2020

Din ce in ce mai multi oameni isi doresc sa se mute la casa, iar aceasta dorinta este cat se poate de justificata intr-o lume in care majoritatea joburilor de birou pot fi realizate de acasa, iar oamenii isi doresc un spatiu cat mai confortabil si sanatos pentru intreaga familie. Mutarea de la apartament la casa poate sa fie un adevarat soc, insa, mai ales daca in jurul casei exista o gradina mare. Care sunt principalele schimbari ce apar atunci cand se face schimbul de la apartament la casa? In primul rand, vor fi cheltuieli mai mari. Va fi nevoie de utilaje tuns iarba, de dispozitive pentru udat gazonul, de motosape, de ingrasaminte pentru flori si legume si de informare. Administrarea unei gradini mari implica extrem de multe activitati, care trebuie sa fie facute corect. Totusi, cu ajutorul…

mai mult >
on

Sfaturi din gradina | Combaterea melcilor cu solutii ecologice

12 iunie, 2020

Orice gradinar isi doreste ca plantele pe care le cultiva sa fie sanatoase, sa creasca mari, sa rodeasca si nu fie atacate de daunatori. Asa cum nici noi nu ne putem proteja de orice pericol din aceasta lume, nici plantele nu pot fi ferite de toti daunatorii de pe planeta. Dar cum noi ne putem mentine sanatosi, mancand cat mai natural cu putinta, tot asa ne putem proteja si plante pe care le cultivam, oferindu-le solutii ecologice care sa mentina daunatorii la distanta. Pentru ca melcii si limacsii (melcii fara cochilie) se numara printre cei mai comuni daunatori din gradinile noastre, provocand pagube insemnate, in articolul de astazi iti vom povesti despre solutiile ecologice pe care le poti folosi pentru combaterea melcilor de gradina. Melcul face parte din clasa Gastropoda, cel mai numeros…

mai mult >