Gradina

Daca esti fericitul posesor al unei gradini, afla cum poti crea o oaza verde de relaxare. Oricat ar fi de mica sau de mare, orice gradina poate fi transformata intr-un loc infloritor. Aici gasesti informatii despre ingrijirea plantelor, unelte de gradinarit, mobilier pentru gradina, iluminat si construirea teraselor.

on

Trandafirii – Cum ii protejam pe timp de iarna

31 octombrie, 2019

Iarna se apropie cu pasi repezi si cu toate ca trandafirii se numara printre cele mai rezistente flori din gradina, ei nu pot rezista inghetului specific anotimpului rece fara putin ajutor. Odată cu venirea iernii, este momentul ideal să planifici o amenajare curte care să protejeze atât trandafirii, cât și alte plante decorative. Amenajarea curții implică pași esențiali pentru a pregăti spațiul exterior de sezonul rece – fie că vorbim despre tăierea și protejarea tufișurilor de trandafiri, ridicarea unor straturi de protecție pentru plantele mai sensibile sau aplicarea tratamentelor fitosanitare preventive. Printr-o amenajare curte realizată corect, te asiguri că grădina va înflori din nou primăvara, plină de culoare și sănătate, dând o notă de prospețime curții…

mai mult >
on

Unde depozitam mobilierul si ustensilele de gradina

22 octombrie, 2019

Putem spune ca toamna si-a intrat complet in drepturi. Cu toate ca temperaturile sunt inca placute si peisaje incantatoare, ar trebui sa ne indreptam atentia catre pregatirea gradinii pentru sezonul rece. Cand te bucuri de privilegiul de a avea o gradina, ai si cate ceva de facut in fiecare anotimp. Indiferent ca vorbim de plantarea rasadului sau ca te limitezi la tunsul si udatul gazonului, in fiecare zi este ceva de pus la punct. Dar cu toate acestea, locuitul la curte are foarte multe beneficii. Ce trebuie sa faci atunci cand iarna se apropie cu pasi repezi? 1. Vrei sa te bucuri de gustul fructelor proaspat rupte din copac? Atunci nu uita sa cureti bine pomii fructiferi. 2. Pentru a beneficia de un gazon mereu verde si sanatos nu uita sa ii acorzi atentie si in sezonul rece. 3. Unele plante…

mai mult >
on

Plantari de toamna, pentru o recolta bogata la primavara

09 octombrie, 2019

Este toamna si ne bucuram din plin de roadele pomilor si a legumelor plantate in primavara. Dar toamna nu este numai anotimpul recoltei, tot in acest sezon trebuie sa pregatim gradina pentru sezonul rece si, mai mult decat atat, putem planta legume, pentru a fi culese inainte de venirea iernii sau pentru a le savura proaspete in primavara. Operatiunea este inlesnita de faptul ca legumele care trebuie semanate toamna nu au nevoie de vreo atentie speciala nici macar dupa sosirea iernii. Iata cateva legumele pe care le poti planta toamna. Ceapa verde Pentru a te putea bucura primavara urmatoare de gustul pe care ceapa verde il are, arpagicul trebuie plantat inca din toamna. Cele mai potrivite momente pentru insamantarea acestei culturi sunt reprezentate de sfarsitul lunii octombrie si chiar inceputul…

mai mult >
on

Culesul Strugurilor

13 septembrie, 2019

In trecut, culesul strugurilor se declansa de Ziua Crucii (14 septembrie), cunoscuta in popor si sub numele de Carstovul sau Ostrovul viilor. Astazi, ca urmare a incalzirii globale, maturarea strugurilor este anticipata cu cateva saptamani, de aceea, momentul culesului strugurilor trebuie atent ales, pentru a obtine maximum de calitati organoleptice. Exista o mare varietate a soiurilor de vita-de-vie cu epoci diferite de maturare a strugurilor, de la mijlocul lunii iulie (soiurile de masa timpurii) pana in luna octombrie (soiurile destinate obtinerii vinurilor licoroase). Pentru buna desfasurare a recoltarii este necesar sa se cunoasca destinatia productiei (struguri de masa pentru consum in stare proaspata, pastrare prin frig, pentru diferite categorii de vinuri etc.), precum si prognoza…

mai mult >
on

Cele mai frecvente probleme ale gazonului

29 august, 2019

Vara este aproape pe sfarsite, cu toate acestea inca te mai poti bucura de senzatia unica pe care ti-o ofera mersul descult pe iarba. Dar un gazon impecabil necesita si o ingrijire periodica. Si cu toate ca tu ti-ai dori ca el sa fie mereu verde si impecabil, uneori mai apar si probleme. Cele mai frecvente probleme ale gazonului sunt: petele, decolorarea, buruienile si ciupercile. Cu ce situatii se confrunta forumistii nostri si ce solutii primesc? Te invitam sa citesti in continuare. Mboncalo: Am avut si eu ocazia/placerea sa insamantez un teren cu gazon si cum este obisnuit, nu a iesit chiar cum imi planuiam eu, desi am folosit seminte de calitate (Turfline soare, sport, umbra). In spate a iesit cum imi doream, doar in zona mai umbrita din partea terasei si in rest sunt portiuni aproape…

mai mult >