Gradina

Daca esti fericitul posesor al unei gradini, afla cum poti crea o oaza verde de relaxare. Oricat ar fi de mica sau de mare, orice gradina poate fi transformata intr-un loc infloritor. Aici gasesti informatii despre ingrijirea plantelor, unelte de gradinarit, mobilier pentru gradina, iluminat si construirea teraselor.

on

Ingrijirea gazonului primavara

18 martie, 2019

Primavara acestui an pare-se ca a inceput cu temperaturi placute, dar nu putem trece cu vederea fenomenele climatice care ne-au uluit la inceputul acestui an, vorbim de `ploaia inghetata` - un fenomen care a facut ravagii in Bucuresti. Cu toate ca suntem abia la inceputul sezonului cald, nu ar trebui sa neglijam ingrijirea si fertilizarea gazonului. Ingrijirea gazonului, desi pare o operatiune destul de simpla la prima vedere, necesita cunoasterea unei anumite metodologii. Gazonul necesita o intretinere regulata, dar daca vrei sa te bucuri de o curte verde si frumoasa se merita acest efort suplimentar. Pentru a obtine un gazon des si viu colorat vei avea nevoie de seminte de cea mai buna calitate. Acest aspect nu trebuie neglijat, caci rezultatele se vor observa in timp, iar durata de viata…

mai mult >
on

Cum sa mentii florile proaspete in vaza mai mult timp

08 martie, 2019

Inceputul lunii martie nu marcheaza doar venirea primaverii, ci si celebrarea femeii de pretutindeni. Sarbatorile de 1 si 8 martie, dar mai ales cea de 8 martie, le sunt dedicate lor, indiferent de rolul pe care il joaca in viata cuiva: mama, fiica, iubita, sotie sau prietena. Primavara este anotimpul florilor, iar daca iti place sa ai mereu flori in vaza, iata cateva trucuri care sa te ajute sa le pastrezi proaspete o perioada cat mai lunga de repede. Indeparteaza frunzele care ajung in apa si taie tijele florilor cu 2 cm la 2-3 zile. Frunzele favorizeaza aparitia bacteriilor si a mucegaiului si este indicat sa le indepartezi. De asemenea, tijele nu se taie cu foarfeca, incearca sa le tai cu ajutorul unui cutit, tinand florile sub jetul de apa. Astfel, vei impiedica aerul sa intre in tise…

mai mult >
on

Taierea vitei de vie - Lucrari de sezon in viticultura – Partea II

28 februarie, 2019

Potentialul de rodire cel mai ridicat il au lastarii care pornesc din ochii de iarna aflati pe coardele de un an (roditoare), crescute la randul lor pe lemn de doi ani (cepi si coarde de 2 ani). Ochiul de iarna reprezinta un complex de muguri si cuprinde viitorul lastar prin care ciclul biologic anual al vitei-de-vie este reluat an de an. Ochiul de iarna se gaseste pe coarda de 1 an, in zona nodurilor, de o parte si alta a coardei. El cuprinde un grup de muguri (figura 7), din care se deosebeste unul mai bine format si dezvoltat, numit mugure principal. La acesta, urmarit la microscop sau la lupa, se deosebesc: axul viitorului lastar cu cateva noduri si internoduri, conul de crestere, iar in dreptul nodurilor, rudimente de frunze, inflorescente si carcei la mugurii ferili, sau numai rudimente…

mai mult >
on

Proiecte DIY pentru gradina

20 februarie, 2019

In curand vom renunta la gecile groase si ne vom bucura de vremea calda de afara. Primavara nu e departe, dam startul lucrarilor din gradina? Simpla pregatire a terenului pentru plantele deja existente nu mai este demult singura preocupare a celor pasionati de gradinarit. Astfel, tot mai multi aleg sa implementeze proiecte DIY care mai de care mai spectaculoase in jurul caselor. Vrei sa iti pregatesti gradina pentru venirea primaverii? Iata cateva proiecte care te vor sprijini in acest demers. Paletii din lemn Paletii au inceput sa fie din ce in ce mai utilizati in amenajarile interioare, dar si exterioare. Cu ajutorul lor poti realiza decoratiuni interioare inedite, dar si decoratiuni exterioare care sunt reprezentate in mare parte din elemente de mobilier. Aceasta varianta este una ieftina,…

mai mult >
on

Cum ne pregatim gradina pentru sezonul rece

07 noiembrie, 2018

Timpul trece repede si frigul a inceput sa isi faca simtita prezenta. Si dupa cum bine stim, iarna este cel mai aspru sezon pentru plante. Temperaturile scazute pot afecta florile noastre preferate si in acest sezon trebuie sa le acordam o atentie speciala. Indiferent ca vorbim de plantele de exterior sau cele de interior, trebuie sa identificam speciile si sa ne informam asupra cerintelor si exigentelor lor. Astfel vom sti care este durata lor de viata, toleranta lor la frig, modul de ingrijire, etc.. Unele specii de plante de exterior necesita o atentie deosebita in timpul iernii, temperaturile mici si mai ales zapada pot avea un efect devastator asupra lor. Majoritatea plantelor din gradina, in timpul lunilor friguroase intra intr-o perioada de repaos si devin mai greu de ingrijit, dar…

mai mult >