Gradina

Daca esti fericitul posesor al unei gradini, afla cum poti crea o oaza verde de relaxare. Oricat ar fi de mica sau de mare, orice gradina poate fi transformata intr-un loc infloritor. Aici gasesti informatii despre ingrijirea plantelor, unelte de gradinarit, mobilier pentru gradina, iluminat si construirea teraselor.

on

Gazonul – Probleme si Solutii

27 septembrie, 2018

Daca locuiesti la curte si ai un gazon impecabil, care starneste invidia prietenilor si a musafirilor, deja stii ca el necesita o ingrijire periodica. Si cu toate ca tu ti-ai dori ca el sa fie mereu verde si impecabil, uneori mai apar si probleme. Cu ce situatii se confrunta forumistii nostri si ce solutii primesc? Te invitam sa citesti in continuare. Intrebare: Mircea 76:`Buna ziua, am pus si eu gazon pe cca 100m2, insa am foarte multe buruieni ca cele din imagine. Am pana acum 2 tunderi. Oare exista sansa sa scap de ele fara ierbicid?` Raspuns: Specialistul MC:`O sa scapati de acele buruieni numai daca utilizati un erbicid selectiv pentru gazon ori daca pliviti manual.` I: Ionut Visan: Salut, de vreo 3-4 saptamani mi-am pus si eu gazon in curte. De fapt, am apelat la o firma de specialitate…

mai mult >
on

Amenajarea curtii cu piatra naturala

23 august, 2018

Gradina noastra merita toata atentia, iar cu putin efort o putem transforma intr-o adevarata oaza de relaxare. Piatra naturala te poate ajuta mai mult decat ti-ai fi imaginat, prin textura si culoare poate transforma curtea casei tale intr-un punct de interes. Pietrele naturale se gasesc intr-o varietate mare de culori si forme, iar spre deosebire de alte produse fabricate de om, ele pot rezista sute de ani. In functie de preferintele noastre, piatra natura poate fi folosita in foarte multe modalitati. Putem folosi piatra naturala pentru a da curtii noastre un aspect rustic sau putem folosi pietre naturale mai fine pentru un aspect mai modern. Posibilitatile sunt multiple si tin doar de preferintele noastre. Cum sa amenajezi o alee din piatra naturala Amenajarea unei alei din piatra nu este…

mai mult >
on

Amenajarea gradinii: totul despre amenajarea cu pavele

17 iulie, 2018

In urma cu mai multi ani, daca s-ar fi facut un sondaj, probabil ca pavelele nu s-ar fi numarat printre optiunile la moda pentru amenajarea spatiilor circulabile dintr-o curte. Insa, iata cum rezistenta si aspectul deosebit al acestora le-au propulsat in topul preferintelor proprietarilor de curti. Desigur, un argument decisiv in acest sens il reprezinta si montarea usoara, despre care vom discuta in continuare. Civilizatiile trecute s-au remarcat prin diverse inovatii, care au trecut testul timpului datorita caracteristicilor lor functionale, dar si estetice. Conceptul de unitati pentru pavare fixate pe un strat de nisip este folosit de mult timp. Cele mai vechi marturii ale acestor “inventii” au fost localizate in zona de origine a civilizatiei minoice, care se pare ca a descoperit pavelele…

mai mult >
on

Sfaturi de amenajare a unei gradini alpine

27 iunie, 2018

Primul pas in alegerea designului este realizarea unui concept care sa defineasca in linii mari felul in care doresti sa arate gradina. De exemplu, o poteca de munte care trece printre roci proeminente sau ingropate, flancata de flori miniaturale, discrete, este una dintre posibilitati. Este recomandat ca alegerea stilului amenajarii sa apartina proprietarului, fara alte influente, pentru ca bucuria rezultatului final sa fie mult mai mare. Bineinteles, nici in cazul unui esec, destul de posibil, nimeni altcineva nu va fi vinovat. Efortul necesar, fara de care nu se poate vorbi despre o creatie autentica, incepe negresit cu o viziune, dar materializarea ei depinde de multi factori. Cateodata, acesti factori influenteaza in buna masura rezultatul, astfel incat rezultatul poate fi diferit de…

mai mult >
on

Geoseinteticele: materiale utile pentru lucrari de pamant

26 iunie, 2018

Progresele facute in ultimele decenii in cercetare au condus la optimizarea multor tehnologii de constructii cu specific geotehnic. Astfel, lucrarile efectuate pe terenuri de fundare dificile sau pe cele cu umiditati peste limitele admisibile , greu de executat prin metodele clasice de constructie, pot fi acum realizate in deplina siguranta, cu operativitate si randament ridicat. Unul dintre elementele fundamentale care au participat la aceasta “revolutie” este aparitia geosinteticelor. Acestea sunt materiale sintetice care, prin proprietatile lor, reusesc sa confere caracteristici fizico-mecanice si hidraulice deosebite lucrarilor referitoare la constructii de pamant. Geosinteticele, desi sunt extrem de variate din punct de vedere functional si al modului de realizare, sunt in totalitatea…

mai mult >