Gradina

Daca esti fericitul posesor al unei gradini, afla cum poti crea o oaza verde de relaxare. Oricat ar fi de mica sau de mare, orice gradina poate fi transformata intr-un loc infloritor. Aici gasesti informatii despre ingrijirea plantelor, unelte de gradinarit, mobilier pentru gradina, iluminat si construirea teraselor.

on

Compresoarele de aer: de ce sunt utile in gospodarie si ce trebuie sa stii despre folosirea lor

21 iunie, 2018

Probabil ca pentru unii dintre cititorii nostri a avea un compresor in gospodarie poate parea un moft, insa exista numeroase activitati care pot fi simplificate prin folosirea aerului comprimat. La ora actuala, compresoarele sunt fabricate in diverse variante, de la compresoare de dimensiuni mici, fara rezervor, pana la compresoare pe roti cu rezervoare de 100 de litri. In acest articol, insa, ne vom referi la compresoare care pot fi utilizate acasa, care au un pret accesibil si care pot fi deplasate usor acolo unde este nevoie. Cu puterea aerului comprimat pot fi umflate cu usurinta rotile bicicletelor sau autoturismelor, pot fi umflate baloane sau pot fi curatate de praf diverse filtre si aspiratoare. Mecanicii amatori vor fi cei mai incantati, deoarece cu ajutorul aerului comprimat pot…

mai mult >
on

Gladiola, planta invingatorilor: sfaturi de plantare si ingrijire

20 iunie, 2018

In trecutul indepartat, gladiola era socotita planta victoriei, fapt pentru care era purtata in tazboaie, in timp ce bulbii acestei plante erau tinuti la gat de catre luptatori, ca amulete. De-a lungul timpului, bulbii de gladiole au servit ca etalon in cadrul schimburilor dintre pasionatii de flori. Planta era cunoscuta si apreciata inca de pe vremea Greciei si Romei antice, dar perioada ei de glorie a inceput abia in secolul al XVII-lea, datorita utilizarii ei in medicina. Specia “Gladiolus comunis” figura in multe retete preparate de medici, in timp ce “Gladiolus imbricatus” era utilizat ca ameliorator pentru durerile dentare. Din genul Gladiolus sunt cunoscute, in prezent, 250 de specii spontane, raspandite in Africa, Asia si Europa. Lucrarile de selectie au inceput in prima jumatate…

mai mult >
on

Organizarea magaziei: cum sa iti asezi toate sculele intr-o ordine perfecta

06 iunie, 2018

Daca ai o pasiune pentru mesterit sau doar ai o curte in care, inveitabil, ajungi sa strangi scule si unelte indispensabile unui bun gospodar, la un moment dat apare problema depozitarii acestora intr-o magazie sau anexa. In functie de pasiunea fiecaruia dintre noi, numarul si calitatea sculelor difera, insa, indiferent de acest aspect, uneltele trebuie sa aiba locul lor bine determinat. Mai mult, acest spatiu de depozitare poate fi transformat de pasionatii de bricolaj si intr-un mic atelier. Organizarea unui astfel de loc necesita putina atentie pentru a putea fi utilizat la intreaga lui capacitate, de aceea investitia poate fi mai mare sau mai mica, in functie de buget. Pentru inceput, primul pas este realizarea sau identificarea spatiului potrivit pentru amenajarea magaziei. Daca poate…

mai mult >
on

Begoniile: sfaturi complete de ingrijire si inmultire

11 mai, 2018

Chiar daca, datorita unei mari varietati de specii, begonia se numara printre cele mai indragite plante din tara noastra, exista destui cultivatori care considera aceasta planta drept una foarte pretentioasa. Cei care, insa, nu se lasa descurajati de aceasta prejudecata obtin plante cu flori mari si stralucitoare, care raman inflorite mare parte din an. De fapt, principala dificultate in ingrijirea begoniilor este identificarea speciei detinute si ingrijirea acesteia conform cu specificul ei. Asta pentru ca speciile diferite ale acestei plante se manifesta in mod distinct in conditii similare de temperatura si umiditate. Originare din regiunile tropicale si subtropicale ale Americii Centrale si de Sud, din India si Indonezia, varietatile acestui gen cuprind sute de specii, in majoritate erbacee,…

mai mult >
on

Cum alegi si cum montezi o pompa submersibila

12 aprilie, 2018

Pentru posesorii de case, aprovizionarea cu apa nu este necesara doar pentru uzul casnic, ci, in majoritatea cazurilor, si pentru udarea gradinii sau, eventual, pentru umplerea unei piscine. Ei, bine, cum poate fi realizata aceasta operatiune fara implicarea unor costuri greu de suportat? Raspunsul este, de multa vreme, alimentarea cu apa de la fantana, cu ajutorul unei pompe submersibile. Cum trebuie aleasa si de ce anume trebuie sa tii cont la montarea acesteia, vom dezvalui in continuarea acestui articol. Alegerea pompei submersibile De obicei, aceasta alegere este facuta in functie de debitul putului si de necesarul de apa din locuinta sau gradina. De aceea, pompa trebuie sa faca fata nevoilor de consum ale instalatiilor alimentate (cerintele punctelor de consum) si sa nu aiba o capacitate…

mai mult >