Gradina

Daca esti fericitul posesor al unei gradini, afla cum poti crea o oaza verde de relaxare. Oricat ar fi de mica sau de mare, orice gradina poate fi transformata intr-un loc infloritor. Aici gasesti informatii despre ingrijirea plantelor, unelte de gradinarit, mobilier pentru gradina, iluminat si construirea teraselor.

on

Amenajarea gradinii: sfaturi de plantare si intretinere a buxusului

04 aprilie, 2018

Una dintre cele mai cautate plante pentru amenajarea gradinii este buxusul, recunoscut si pentru calitatea sa de a forma adevarate gardulete verzi. Inmultirea plantei numita stiintific Buxus sempervirens se face prin seminte, marcotaj, despartirea tufei si butasire. Insa cel mai folosit procedeu este butasirea. Inmultirea prin seminte se face toamna sau primavara, cu seminte stratificate in timpul iernii, semanate toamna in straturi cu sol foarte afanat din rumegus, frunze descompuse, nisip umezit periodic, in sere reci sau rasadnite. La plantele cu multi lastari la baza, marcotajul se face primavara, prin musuroire. Butasirea are loc in luna august, in rasadnite reci, sau afara, la umbra, intr-un strat de nisip. Pentru aceasta operatiune trebuie confectionati butasi cu “calcai” (varfuri…

mai mult >
on

Taierile de primavara ale pomilor: cum se realizeaza si in ce conditii

02 aprilie, 2018

Cu siguranta, pentru multi dintre proprietarii de locuinte la curte, venirea primaverii reprezinta si momentul in care primul gand zboara catre operatiunile de intretinere a pomilor fructiferi. Una dintre acestea este taierea, care, de regula, se face primavara, spre sfarsitul repausului vegetativ, cand temperatura inclusiv pe timpul noptii depaseste 5 grade Celsius. Taierile au ca scop echilibrarea vegetatiei intre baza si varf, pentru a lasa lumina sa patrunda in adancimea coroanei. Astfel, energia pomului va fi dirijata spre ramurile tinere, iar pomul va fi ajutat sa isi dezvolte ramificatii puternice si sa isi pastreze capacitatile vegetative. Cum se realizeaza taierea pomilor fructiferi Taierea la pomii fructiferi presupune scurtarea sau chiar indepartarea ramurilor nesanatoase ori crescute…

mai mult >
on

Intretinerea gradinii: operatiunile care te ajuta sa obtii un gazon perfect

23 martie, 2018

Pentru multi dintre proprietarii de curti, prelungirea iernii pana spre finalul lunii martie a fost, cel mai probabil, un adevarat chin. Insa, spre fericire acestora si nu numai, perioada ninsorilor pare sa se apropie de final. O prima consecinta a acestui fapt, asa cum era de asteptat, va fi relansarea discutiilor despre amenajarea gradinii si a spatiilor in aer liber. De aceea, vom aborda subiectul ingrijirii gazonului, o operatiune care pare destul de simpla la prima vedere, dar care necesita cunoasterea unei anumite metodologii. Despre aceasta vom discuta in continuare. Ingrijirea gazonului Doua dintre detaliile carora trebuie sa le acorzi o atentie sporita la terminarea sezonului rece este calitatea gazonului, dar si compozitia acestuia. In cazul in care este incarcat de muschi si buruieni,…

mai mult >
on

Amenajarea curtii: ghid de montare a pavelelor

20 martie, 2018

De obicei, proprietarii de case cu o curte suficient de mare urmaresc sa realizeze in interiorul acesteia si o alee care sa faciliteze nu doar accesul pietonal, ci si pe cel al unui automobil. Tocmai de aceea, topicul de pe forumul nostru dedicat montarii pavelelor este unul dintre cele mai citite. Si tot din acest motiv vom relua in continuare sfaturile generale destinate efectuarii corecte a unei astfel de lucrari. Asadar, in functie de tipul pavelelor, fiecare producator recomanda o anumita tehnologie de montaj. Iata pasii care trebuie urmati: 1. Realizarea fundatiei stabilizatoare Fundatia stabilizatoare poate fi realizata cu materiale diferite (balast, piatra sparta, etc), astfel incat sa asigure un drenaj corespunzator si sa contribuie la rezistenta fundatiei, in functie si de natura…

mai mult >
on

Avantajele instalarii unui sistem de colectare a apei pluviale

21 februarie, 2018

Locuirea la casa poate conduce la un moment dat catre identificarea unor solutii interesante si nu foarte uzitate pe scara larga, dar cu siguranta foarte eficiente si benefice. Spunem benefice deoarece in continuare iti vom expunem cateva situatii si solutiile aferente pe care orice proprietar le poate avea in vedere in ceea ce priveste colectarea apei pluviale. In momentul conceperii unei locuinte, constructorul trebuie sa aiba in vedere realizarea unui sistem de colectare a apei pluviale de pe acoperisul casei, respectiv un sistem de jgheanuri si burlane adaptat suprafetei acoperisului. Evacuarea acestei ape pluviale se impune a fi realizata astfel incat sa nu afecteze direct sau sa contribuie la cresterea gradului de umiditate pe peretii casei, pe soclu si chiar pe fundaţie. Apa colectata…

mai mult >