Gradina

Daca esti fericitul posesor al unei gradini, afla cum poti crea o oaza verde de relaxare. Oricat ar fi de mica sau de mare, orice gradina poate fi transformata intr-un loc infloritor. Aici gasesti informatii despre ingrijirea plantelor, unelte de gradinarit, mobilier pentru gradina, iluminat si construirea teraselor.

on

Bradul de Craciun: ce trebuie sa stii despre intretinerea si replantarea brazilor in ghiveci

21 decembrie, 2017

Fara indoiala ca si de acest Craciun, cei mai multi dintre noi vor achizitiona un brad, sub care vor sta cadourile luate pentru cei dragi. Insa, la fel ca in fiecare an, in mintea multora reapare dilema: “Sa iau, totusi, un brad taiat?”. Pentru iubitorii de natura, care nu imbratiseaza deloc ideea de a cumpara un brad natural taiat, exista de ani buni varianta bradului artificial. Insa, cum acesta nu compenseaza mirosul si aspectul unuia natural, in ultimul deceniu s-a dezvoltat puternic trendul achizitionarii de brazi in ghiveci, al caror principal avantaj este acela ca pot fi replantati la inceputul primaverii. Cu toate ca la prima vedere aceasta alegere prezinta doar avantaje, exista si cateva aspecte legate de intretinere pe care un cumparator trebuie sa le cunoasca inainte de a face…

mai mult >
on

Pavelele din beton: sfaturi complete pentru o lucrare rezistenta

24 noiembrie, 2017

Poate ca luna noiembrie nu mai este la fel de permisiva in ceea ce priveste lucrarile exterioare, insa cu siguranta mai sunt mici operatiuni care pot fi efectuate, inclusiv in aceasta perioada. Una dintre acestea este pavarea curtii cu pavele din beton, despre care am ales sa discutam in acest articol. Asa ca, daca te intereseaza cum poti amenaja aleile sau accesul masinii cu pavele din beton, iti recomandam sa citesti in continuare. In functie de tipul pavelelor, fiecare producator recomanda o anumita tehnologie de montaj. Astfel, trebuie respectati urmatorii pasi: 1. Fundatia stabilizatoare Aceasta poate fi realizata din materiale diferite (balast, piatra sparta etc), astfel incat sa asigure un drenaj corespunzator si sa contribuie la rezistenta fundatiei, in functie de natura terenului.…

mai mult >
on

Leandrul: sfaturi de ingrijire si de inmultire

02 noiembrie, 2017

In a doua jumatate a toamnei, din momentul in care temperatura scade tot mai mult, in special noaptea, detinatorii de plante incep sa aiba ca prioritate asigurarea unui loc ceva mai putin ostil pentru acestea, astfel incat sa se poata bucura de ele si in anul urmator. Desigur, primul gand poate fi acela ca numai plantele din ghivece trebuie tratate astfel, insa exista si plante care in perioadele din an cu temperaturi pozitive stau in pamant, insa in sezonul rece trebuie transplantate in ghivece si tinute in locuri ferite. O astfel de planta este leandrul, ale carei origini mediteraneene o fac sensibila la vremea rece. Aceasta poate fi plantata cu succes si in Romania, insa cu o singura conditie, aceea ca la prima bruma sa fie mutata intr-un loc calduros. In rest, intretinerea acestui arbust…

mai mult >
on

Zeama bordeleza: de ce este importanta pentru plante si cum se prepara

24 octombrie, 2017

Iarna se apropie, iar pregatirea plantelor pentru intrarea in sezonul rece se apropie de ultima suta de metri. In mod traditional, exista plante care necesita o atentie sporita in aceasta perioada, cum ar fi trandafirii sau pomii fructiferi, care au nevoie de un tratament complex pentru a face fata temperaturilor negative. Din fericire, exista diverse solutiile pentru a asigura rezistenta acestora pe durata iernii, iar cea mai eficienta dintre acestea este tratarea cu zeama bordeleza. Ce este zeama bordeleza? Cunoscatorii stiu ca zeama bordeleza reprezinta un amestec obtinut din combinarea sulfatului de cupru (piatra vanata) cu hidroxid de calciu (var stins). Desigur, substanta poate fi cumparata deja pregatita din farmaciile specializate. Zeama bordeleza ajuta la prevenirea unor boli ca monilioza,…

mai mult >
on

Delimitatoarele de gradina: sfaturi de montare a acestor elemente decorative

20 octombrie, 2017

Lucrarile de amenajare din curte, peisagistice sau nu, implica utilizarea diferitelor combinatii de materiale care pun in valoare elemente naturale sau diverse amenajari florale sau cu arbori decorativi. In general, spatiul verde dorit de cei mai multi proprietari este realizat cu gazon, in timp ce in alte zone ale curtii pot fi realizate insertii sau insule decorative cu flori, arbori, arbusti, decoratiuni cu piatra naturala sau alte elemente. O parte dintre amenajarile de tip insula pot utiliza diverse pietre decorative naturale ca piatra rotunjita sau piatra concasata pentru gradina, mulci cu diferite culori etc. Pentru aceste proiecte este necesara alegerea unor soluţii de delimitare a zonei si de protejare a materialului de decorare. Delimitarea este elementul cel mai important in aceasta…

mai mult >