Gradina

Daca esti fericitul posesor al unei gradini, afla cum poti crea o oaza verde de relaxare. Oricat ar fi de mica sau de mare, orice gradina poate fi transformata intr-un loc infloritor. Aici gasesti informatii despre ingrijirea plantelor, unelte de gradinarit, mobilier pentru gradina, iluminat si construirea teraselor.

on

Ambrozia, bomba cu alergii de pe terenurile neamenajate

08 august, 2017

Sunt destule cazurile in care detinatorii unor terenuri intravilane sau extravilane nu reusesc sa si construiasca imediat pe respectivele parcele. Motivele sunt diverse, de la lipsa fondurilor pana la litigii sau lipsa unor aprobari. In aceste situatii, terenul risca sa devina o adevarata jungla daca nu este toaletat regulat si, mai mult decat atat, poate reprezenta un adevarat pericol pentru sanatate. Spre exemplu, ambrozia, o planta care se dezvolta excelent in astfel de locuri, este recunoscuta pentru faptul ca poate produce astm, eczeme si dermatite. De aceea, autoritatile din Romania au lansat un anunt catre toti cetatenii care depisteaza aceste plante, in sensul dezradacinarii si distrugerii acesteia. Ce este ambrozia? Ambrozia este o planta originara din America de Nord, care prefera…

mai mult >
on

Proiecte DIY: Construieste-ti singur banca de gradina

31 iulie, 2017

Mobilierul de gradina si amenajarea unor locuri de relaxare in propria curte reprezinta o provocare si, de multe ori, cheltuieli insemnate. Varianta cea mai la indemana este cumpararea unei banci de la unul dintre magazinele de bricolaj, insa sansele ca aceasta sa nu se incadreze intr-un design cald, familial, sunt destul de ridicate. De aceea, exista multe posibilitati pentru realizarea unei banci in regim „Do-it-yourself”, care depinde de inspiratia si disponibilitatea fiecaruia in parte. In acest articol iti vom prezenta un astfel de exemplu, o banca care poate fi construita simplu si rapid, in numai cateva ore. Materialele principale utilizate pentru realizarea bancutei din gradina constau in 14 boltari si 6 profile din lemn. La acestea se adauga un tub de adeziv si vopseaua pentru…

mai mult >
on

Plaja de acasa - Trei pasi pentru a-ti crea propria umbrela de plaja

25 iulie, 2017

Sezonul canicular este perioada in care avem umbra si locurile racoroase realizate in propria curte sau in locurile de relaxare sunt cautate si utilizate cel mai des. Daca exista putin spatiu in propria curte, putem amenaja atat un loc de balaceala, cat si unul de relaxare la umbra. Un loc care poate aduce relaxarea de la marea chiar in spatele casei poate fi realizat prin amenajarea unei piscine (mai mare sau mai mica, demontabila sau nu), un loc de 3-4 m cu nisip si cateva sezlonguri. Cum sezlongul necesita si o umbrela, exista posibilitatea de utiliza una cumparata sau una creatie proprie. O umbrela de plaja si nu numai, poate fi incadrata in arhitectura curţii si poate ramane o prezenta permanenta. Aceasta trebuie sa fie realizata din materiale naturale, cu aspect rustic, asemanatoare…

mai mult >
on

Alegerea hamacului: modele si avantajele fiecaruia dintre ele

11 iulie, 2017

Stim cu totii ca vara, petrecerea timpului in aer liber este activitatea preferata. Fie ca vorbim despre statul pe o terasa umbroasa, fie ca discutam despre racorirea intr-una dintre multele tipuri de piscine disponibile pe piata, scopul general este acelasi: relaxarea. Desigur, acest deziderat poate avea si o alta forma, cum ar fi, cea a unui hamac. Oamenii folosesc hamacele atat pentru leneveala, cat si pentru somn, mai ales daca vorbim despre cele create special pentru campare. Insa, in ceea ce priveste tipurile de hamace disponibile pe piata mondiala, in prezent, exista destul de multe variante, pe care ti le vom prezenta in continuare. Hamacul Mayas Hamacele mayase sunt cunoscute pentru confortul pe care il ofera. Acestea nu vin insotite de suport din metal si sunt lucrate de mana de…

mai mult >
on

Pepenele rosu: De ce este indicat sa mancam semintele si cum recunosti fructele tratate chimic

06 iulie, 2017

Chiar daca au umplut tarabele din piete si de pe marginea soselelor cu ceva timp inaintea sezonului cu care eram obisnuiti, pepenii rosii sunt copti si pregatiti sa faca parte din meniul nostru. Insa, ca in fiecare an, inainte de achizitionarea unui pepene, apare mereu intrebarea: “Oare o fi bun?” In mod traditional, de-a lungul timpului s-au impamantenit cateva procedee prin care un cumparator isi poate da seama destul de usor de calitatea fructului. In cazul in care nu stii sau ai uitat care sunt acestea, ti le reamintim in continuare. 1. Greutatea Un pepene rosu trebuie sa fie neaparat greu. Astfel, daca dintre doi pepeni vei simti ca unul cantareste mai mult, recomandarea este sa optezi pentru acela. 2. Punctul de coacere Daca pepenele prezinta o culoare galbena in partea inferioara,…

mai mult >