Gradina

Daca esti fericitul posesor al unei gradini, afla cum poti crea o oaza verde de relaxare. Oricat ar fi de mica sau de mare, orice gradina poate fi transformata intr-un loc infloritor. Aici gasesti informatii despre ingrijirea plantelor, unelte de gradinarit, mobilier pentru gradina, iluminat si construirea teraselor.

on

Invazia capuselor – Cum te protejezi de ele si cum trebuie sa procedezi in caz de muscatura

29 iunie, 2017

Una dintre cele mai temute si des intalnite probleme din timpul verii este cea legata de capuse. Aceste mici insecte din clasa arahnidelor sunt cunoscute pentru faptul ca se hranesc cu sangele gazdei si ca sunt purtatoarele virusului care declanseaza boala Lyme la om, respectiv babetioza la animale. Cum evolueaza si cat traiesc Capusele prezinta mai multe stadii de evolutie, de la ou la larva si apoi nimfa si adult, si pot trai pana la doi ani. Exista cateva sute de tipuri de capuse si toate se hranesc cu sange. Unele dintre aceste specii primesc infectii de la animalele bolnave, pe care le pot transmite ulterior prin muscaturi altor animale sau omului. Odata ce au fost contaminate, capusele vor ramane astfel pe toata durata evolutiei lor, de la ou la maturitate. Ce boli pot transmite In afara…

mai mult >
on

Construirea serei – De ce policarbonatul este alegerea optima

26 iunie, 2017

Pentru cele mai multe persoane, pasul urmator dupa achizitionarea unei case este amenajarea unei curti pline de flori si a unei gradini de legume. Gradinaritul, intensiv sau nu, poate fi practicat ca metoda de relaxare, poate fi un hobby sau poate deveni o afacere. Indiferent de motivatie, construirea unui solar devine necesara in acest caz, pentru a dezvolta o gradina eficienta si pentru a pregati din timp rasadurile sau culturile dorite. Constructiv, se pot identifica mai multe solutii de realizare a solarului. Cele doua elemente importante si definitorii sunt structura de sustinere si invelitoarea. Exista solutii din lemn, din metal (teava, profile metalice laminate, diferite alte tipuri de tevi din materiale moderne ce permit curbarea) si invelitoare din sticla, folie sau poli-carbonat.…

mai mult >
on

Pavajele ecologice – Sfaturi de pregatire a terenului si de montare

12 iunie, 2017

Spatiile rezidentiale au cunoscut o dezvoltare exponentiala in Romania dupa anii 2000, dar nu intotdeauna evolutia acestor zone a fost realizata in modul cel mai corect din punct de vedere al beneficiarului final si, mai ales, urbanistic. Cererea mare de case individuale a dus la dezvoltarea proiectelor pe spatii foarte mici, pe terenuri de 200-300 mp. In acelasi timp, multe dintre solutiile de amenajare peisagistica au inclus suprafete betonate, alei sau portiuni amenajate cu pavele sau pavaje care reduc zona verde si, implicit, spatiul de teren capabil sa absoarba cantitatea de precipitatii. Cum nimeni nu isi doreste sa traiasca inconjurat doar de betoane, solutiile de pastrare a spatiilor naturale, dar circulabile, au devenit tot mai cautate. Pentru zone rezidentiale, dar si pentru proiecte…

mai mult >
on

Casuta in copac – O surpriza inspirata pentru Ziua Copilului

29 mai, 2017

Cataratul in copaci este, pentru cei mai multi dintre noi, una dintre cele mai placute amintiri ale copilariei. Chiar daca in zilele noastre acest obicei a devenit tot mai putin popular printre copii, asta nu inseamna ca nu poate fi reinviat. O metoda de repopularizare a cataratului in copaci poate fi construirea unei casute intre crengile acestora. Iar cum suntem in apropierea zilei de 1 iunie, Ziua Internationala a Copilului, ne-am gandit sa iti dam 8 sfaturi despre cum poate fi ridicat si administrat un astfel de refugiu, pe care copilul tau il va adora cu siguranta. Pasul 1 – Studiu de fezabilitate Pentru construirea unei casute in copac, este necesar ca arborele sa fie rezistent si sa aiba crengi groase, capabile sa sustina o greutate mare. Acesta poate fi un stejar, un fag, un artar…

mai mult >
on

Teiul, arborele-minune: sfaturi de ingrijire

24 mai, 2017

Cu totii stim ca finalul lunii mai si inceputul lunii iunie reprezinta acel moment din an cand atmosfera va fi imbogatita cu un miros incantator, cel al florilor de tei. In general, acest arbore este des intalnit atat pe strazile oraselor, cat si in parcuri sau paduri. Putini stiu, insa, ca exista mai multe soiuri, cum ar fi teiul mare (Tilia platyphyllos), teiul pucios (Tilia cordata – cel mai raspandit in Romania) si teiul argintiu (Tilia tomentosa). Chiar daca exista convingerea ca acest arbore este unul salbatic, doritorii pot achizitiona din pepiniere tei pentru a-I planta in propriile curti. Cel mai potrivit moment pentru operatiune este in toamna sau in primavara, iar locul ales trebuie sa fie intr-un spatiu aflat cat mai departe de orice constructie, deoarece radacinile pot afecta…

mai mult >