Gradina

Daca esti fericitul posesor al unei gradini, afla cum poti crea o oaza verde de relaxare. Oricat ar fi de mica sau de mare, orice gradina poate fi transformata intr-un loc infloritor. Aici gasesti informatii despre ingrijirea plantelor, unelte de gradinarit, mobilier pentru gradina, iluminat si construirea teraselor.

Plantare trandafir

Trandafirii se planteaza in octombrie si noiembrie

08 octombrie, 2016

Poate ca nu sunt cele mai frumoase flori, in aceasta afirmatie fiind vorba si de subiectivismul fiecaruia, dar cu siguranta trandafirii sunt florile cu cel mai puternic si placut miros. Trandafirii inobileaza orice gradina, tocmai de aceea cultivatorii au investit timp pentru a face tot felul de incrucisari si a obtine soiuri spectaculoase. Contrar a ce spus unii si altii, trandafirii nu se planteaza in lunile august sau septembrie. Momentul propice pentru a planta trandafiri este luna octombrie, chiar si noiembrie. Din cauza caldurii, este posibil ca trandafirii sa nu se prinda. In plus, trandafirii vin stropiti cu substante care fac frunzele sa se scuture mai repede, pentru a scoate din vegetatie planta. Fiind scosi din vegetatie devreme, anul urmator, trandafirii vor intra in vegetatie…

mai mult >
Cos cu struguri

Cum pastrezi strugurii pe timpul iernii

07 octombrie, 2016

Fructele proaspete au valoare nutritiva ridicata, in compozitia lor regasind cantitati importante de minerale, vitamine si zaharuri. Vitaminele sunt substante indispensabile mentinerii starii de sanatate a organismului uman. Tocmai de aceea doctorii ne recomanda sa consumat fructe proaspete. Dar cum iarna se apropie iar in acest anotimp cantitatea si oferta de fructe se reduce considerabil, in timp ce preturile cresc pe masura. Din fericire, exista tehnici cu ajutorul carora putem pastra unele fructe mai mult timp, astfel incat sa ne putem bucura de ele chiar si atunci cand afara este viscol si ger. Astazi iti dezvaluim cateva tehnici de pastrare a strugurilor. Metoda 1 Alege strugurii care nu au boabe stricate. Recolteaza-i cu grija, impreuna cu o coarda de 10-15 centimetri. Atarna strugurii…

mai mult >
on

Merele si gutuile - cand le culegi si cum le pastrezi

06 octombrie, 2016

Toamna se numara bobocii si roadele anului ce urmeaza sa se incheie. In ceea ce priveste fructele, ultimele care se recolteaza in aceasta perioada sunt strugurii, merele si gutuile. Pastrarea strugurilor va fi un subiect separat, in acest material iti spunem cum trebuie sa procedezi pentru a putea consuma mere si gutui toata iarna Merele Cand le culegi Culesul merelor se realizeaza intre 15 septembrie si 15 octombrie, ceea ce inseamna ca acum suntem in plin proces de recoltare. Soiurile dulci trebuie culese mai devreme, pentru ca au deja dulceata, iar soiurile mai acrisoare trebuie culese cat mai tarziu posibil, pentru a le da timp sa se mai coaca. Cum le culegi Un mar care este copt se desprinde de pe ramura printr-o simpla rasucire, fara sa tragi de el. Daca trebuie sa-l smulgi, inseamna…

mai mult >
Crizanteme

Care sunt florile de gradina care infloresc toamna

27 septembrie, 2016

Prima luna de toamna va trage cortina peste cateva zile, dar mai avem inca doua luni de toamna. Chiar daca vremea se raceste accentuat, norii intunecati si ploile iau locul soarelui, toamna are si ea partile ei frumoase, printre care se numara florile. Crizantema este, fara indoiala, vedeta toamnei. La Targoviste chiar are loc, anual, un festival de muzica usoara care se numeste “Crizantema de aur”, un nume ales in cinstea acestei splendide flori. Crizantema este intalnita intr-o mare varietate de forme: tufe pitice si tufe inalte de 1 metru, cu flori intr-o gama larga de culori si forme dintre cele mai variate, de la simple la duble, batute, stelate, globuloase si multe altele. Daca ghiocelul este considerat vestitorul primaverii, crizantema este floarea care vesteste toamna. Este o floare…

mai mult >
Gazon tuns

Masina de tuns gazonul – cum o manevrezi in siguranta, scurt ghid de tuns gazonul

26 august, 2016

Ti-am spus, aici si aici, ce trebuie sa ai in vedere atunci cand iti alegi masina de tuns iarba/gazonul. Dar asta nu inseamna ca sfaturile noastre pe acest subiect se opresc aici. Ok, ai achizitionat masina de tuns gazonul, dar stii cum sa o manevrezi in siguranta? Hai sa-ti prezentam un scurt ghid de tuns gazonul si de manevrare a masinii de tuns. Sfaturi pentru manevrarea in siguranta a masinii de tuns gazonul #1 Citeste manualul de utilizare a masinii si urmeaza instructiunile; #2 Tunde gazonul doar dupa ce ai indepartat toate pietrele si crengile de pe iarba; #3 Cand masina este in stare de functionare, tine copiii si animalele departe de ea, ca sa previi eventualele accidente; #4 Daca ai o masina electrica de tuns gazonul, NU o folosi niciodata atunci cand ploua sau umiditatea este ridicata;…

mai mult >