Gradina

Daca esti fericitul posesor al unei gradini, afla cum poti crea o oaza verde de relaxare. Oricat ar fi de mica sau de mare, orice gradina poate fi transformata intr-un loc infloritor. Aici gasesti informatii despre ingrijirea plantelor, unelte de gradinarit, mobilier pentru gradina, iluminat si construirea teraselor.

3 ghivece cu 3 arbusti de la mic la mare

Cum transplantezi florile in ghivece

15 iunie, 2016

Plantele din ghivece cresc si, la un moment dat, vor avea nevoie sa fie transplantate in ghivece mai mari. Transplantarea este o lucrare absolut necesara plantelor din ghivece. Intre marimea plantei si marimea ghiveciului trebuie sa existe o corelatie direct proportionala. Nu poti sa tii plante mari in ghivece mici. La un moment dat, spatiul insuficient va avea repercusiuni nefavorabile in cresterea si dezvoltarea plantei. In primul rand trebuie sa stii, sa identifici momentul cand planta are nevoie sa fie transplantata intr-un ghiveci mai mare. Semnele sunt urmatoarele: - Pamantul din ghiveci se usuca foarte repede; - Pamantul din ghiveci este degradat; - Radacinile plantei ies pe gaura de scurgere a ghiveciului; - Pamantul din ghiveci se ridica din cauza radacinilor; - Torni apa in ghiveci…

mai mult >
Livada cu pomi fructiferi

7 reguli de ingrijire a pomilor fructiferi

25 mai, 2016

Ingrijirea pomilor fructiferi presupune atentie si sincronizarea lucrarilor in functie de necesitatile fiecarui anotimp, dar si in functie de momentul de viata al pomilor. In materialul de astazi am pregatit un set de reguli universal valabile, pe care le poti aplica cu succes oricarui tip de pomi fructiferi. Regula 1. De plantarea corecta depinde in mare masura prinderea pomului si cresterea sa Citeste materialul nostru despre Cum plantezi corect un pom in 3 pasi simpli si ai grija sa nu faci vreuna dintre cele mai frecvente greseli de plantare, si anume sa nu plantezi prea adanc sau prea la suprafata, sa nu adaugi balegar sau ingrasamant pe baza de azot. Regula 2. Taierile de forma determina cantitatea de fructe Prin taieri, pomii fructiferi trebuie directionati astfel incat sa dezvolte…

mai mult >
Un gradinar care tunde un copac cu o foarfeca cu manere lungi

Reguli privind toaletarea copacilor

09 mai, 2016

Orice pom, fructifer sau nefructifer, are nevoie sa fie toaletat, motivele fiind evidente. In primul rand, pentru a indeparta ramurile bolnave dintre cele sanatoase, prevenind astfel infectarea intregului copac cu diversi daunatori. In al doilea rand, prin toaletare se dai coroanei forma dorita. Pentru a realiza tunderea pomilor ai nevoie de foarfeca speciala cu maner ergonomic, de manusi de gradina si ochelari de protectie, de ferastrau si scara. Iata care sunt regulile pe care trebuie sa le respecti in ceea ce priveste toaletarea pomilor: - Elimina crengile uscate, rupte sau bolnave; - Taie ramurile care se intersecteaza cu alte ramuri; - La o toaletare, nu taia mai mult de 1/4 din inaltimea coroanei si nu taia mai mult de 1/3 din inaltima totala a copacului; - Taie toate crengile care au…

mai mult >
Hortensiile

Cum schimbi culoarea hortensiilor

27 aprilie, 2016

Hortensiile merita sa ocupe un loc special in gradina sau in ghivecele fiecarui iubitor de flori. Hortensiile sunt flori spectaculoase si te poti bucura de ele in nuante de alb, roz sau albastru. In cazul in care nu stiai, iti dezvaluim noi cele doua secrete pe care le ascund hortensiile. Primul: hortensiile pot avea efecte halucinogene, de aceea sunt intalnite tot mai rar in gradinile publice si nu este recomandat sa le mananci frunzele sau bobocii. Despre al doilea secret al hortensiilor vom vorbi pe larg in acest articol. Aceste flori minunate au capacitatea de a-si adapta culoarea in functie de locul in care sunt plantate.Floriile hortensiilor isi schimba culoarea in functie de PH-ul solului. Daca vrei sa ai hortensii albastre, atunci ai nevoie de un sol cu PH acid, care contine aluminiu.…

mai mult >
Camp cu galbenele

5 plante medicinale care nu trebuie sa lipseasca din gradina ta

15 aprilie, 2016

Omul a extras primele leacuri din diferite plante cu proprietati tamaduitoare. Evident ca medicamentele in general si antibioticele in special nu pot fi inlocuite cu ceaiurile si tincturile obtinute din plante medicinale atunci cand este vorba de afectiuni serioase, dar plantele medicinale au si ele rolul lor in tratarea unor afectiuni minore sau pentru imbunatatirea starii generale de sanatate si confort fizic. Iar daca tot ai o gradina si iti plac ceaiurile din plante medicinale, iata ce plante n-ar trebui sa-ti lipseasca din gradina. Ok, daca n-ai gradina, nu-i nimic, le poti cultiva si in ghivece. Musetelul. Cum era de asteptat, musetelul nu avea cum sa lipseasca din aceasta lista, in Romania este cea mai cunoscuta planta medicinala. Se inmulteste prin seminte sau rasaduri si este apreciat…

mai mult >