Gradina

Daca esti fericitul posesor al unei gradini, afla cum poti crea o oaza verde de relaxare. Oricat ar fi de mica sau de mare, orice gradina poate fi transformata intr-un loc infloritor. Aici gasesti informatii despre ingrijirea plantelor, unelte de gradinarit, mobilier pentru gradina, iluminat si construirea teraselor.

on

Plante care nu trebuie sa lipseasca din iazul tau

03 iunie, 2015

Daca ti-ai amenajat un iaz in gradina sau daca intentionezi sa faci asta in viitorul nu prea indepartat, atunci trebuie sa stii ca iazul tau are nevoie si de plante acvatice care sa-l infrumuseteze si sa asigure oxigenul pestilor. Probabil ca vei avea si cativa pesti in iaz, corect? Ei bine, iata 5 propuneri de plante acvatice pe care le poti aclimatiza in iazul tau. 1 Papirusul oxigeneaza apa si produce substante nutritive care vor ajuta alte plante din iaz sa se dezvolte. Papirusul se dovedeste o alegere potrivita deoarece se impaca bine cu pestii decorative din iaz si cu apa usor salina. Aceasta planta acvatica seamana cu un palmier in miniatura. 2 Nuferii reprezinta principalul ornament al oricarui iaz. Ei ofera pestilor umbra si previn inmultirea algelor. Exista multe varietati de nuferi,…

mai mult >
on

Plante cataratoare pentru o gradina de vis

15 mai, 2015

Cu ajutorul plantelor cataratoare poti decora o bolta la intrarea in scara blocului, la intrarea in curte sau in gradina,o pergola sau un gard din fier forjat, dar poti decora si un perete al casei sau chiar tot exteriorul casei. Plantele cataratoare, indiferent daca sunt plante cu sau fara flori spectaculoase, creeaza o lume de basm in jurul locurilor pe care le decoreaza si le imbraca. Iata cateva recomandari de plante cataratoare, tu decizi care s-ar potrivi stilului tau, dar si casei si gradinii tale. Iedera (Hedera Helix). Este o planta decorativa si cataratoare, care are o viata indelungata. Este ideala pentru a acoperi pergolele, gardurile si zidurile caselor. Aceasta planta are si un mare avantaj: este mereu verde. Mai exista si iedera bicolora, care are frunze verzi, cu marginea galben-crem.…

mai mult >
on

3 metode de a tine tantarii la distanta

14 mai, 2015

Din cauza faptului ca iarna si primavara au trecut, vremurile reci nu ne mai pot proteja de insectele ce reapar in sezonul cald, cum ar fi tantarii. Metodele de a te feri de ei sunt numeroase, insa cele mai multe se bazeaza pe insecticide pline de substante ale caror provenienta nu o stii si fata de care poti fi alergic. Cel mai indicat este sa iti prepari singur un repelent natural, din ingrediente pe care le poti gasi in casa. O planta cu numeroase utilizari, busuiocul este eficient si impotriva tantarilor. Un spray pe baza de busuioc aplicat direct pe piele va tine la distanta acesti mini vampiri. Ingredientele de care ai nevoie sunt: o cana de frunze de busuioc, 10ml ulei de busuioc, jumatate de cana de apa clocotita si 120 ml de alcool rafinat sau vodka. Introduceti frunzele intr-un recipient,…

mai mult >
on

3 idei DIY pentru amenajarea practica a gradinii vara

20 aprilie, 2015

Primavara si-a intrat total in drepturi, iar temperaturile ce se afla in crestere continua ne fac sa ne gandim deja, inevitabil, la sosirea verii. Pentru ca e un anotimp atat de frumos si colorat, focusul tau ar trebui sa se mute de la grija pe care o acorzi esteticii interioare, la cum arata gradina ta. Vara este un anotimp ce sarbatoreste viata pentru ca intreaga natura atinge apogeul existentei sale ciclice. De aceea este indicat sa sarbatoresti si tu odata cu ea prin a-ti decora gradina ca si cum ar merge la o petrecere cu apropiatii. Iti vom prezenta 3 idei DIY despre cum iti poti infrumuseta intr-un mod gradina in timpul verii. 1. Cinema in aer liber Sa urmaresti un film cu prietenii este frumos, fara indoiala, dar sa-l urmaresti afara, intr-o seara racoroasa de vara, este o adevarata…

mai mult >
on

Ingrijirea gladiolelor – boli si daunatori

06 aprilie, 2015

Saptamana trecuta am deschis subiectul ingrijirii gladiolelor, subiect pe care il continuam astazi cu daunatorii si bolile acestei frumoase flori. Gladiolele au 5 mari daunatori: Viermele sarma -Atat larvele, cat si viermii adultii ataca gladiolele, in special dimineata si seara, ducand la ingalbenirea sau chiar distrugerea plantelor. Pentru a tine la distanta acesti viermi, aplica ingrasaminte chimice pentru a stimula cresterea viguroasa a plantelor si pentru a crea un mediu nefavorabil dezvoltarii larvelor. Insectele Thysanoptera -Cand acestea ataca gladiolele, frunzele si florile acestora cresc in forme ciudate. In acest caz trebuie sa tratezi florile cu solutii speciale impotriva acestor insecte. Coropisnita traieste sub pamant si consuma tuberobulbii gladiolelor, taindu-le radacinile…

mai mult >