Gradina

Daca esti fericitul posesor al unei gradini, afla cum poti crea o oaza verde de relaxare. Oricat ar fi de mica sau de mare, orice gradina poate fi transformata intr-un loc infloritor. Aici gasesti informatii despre ingrijirea plantelor, unelte de gradinarit, mobilier pentru gradina, iluminat si construirea teraselor.

on

Ingrijirea gladiolelor – plantarea, mediul, intretinerea si taierea

31 martie, 2015

In trecutul indepartat, gladiola era considerata planta victoriei. Razboinicii purtau la gat, ca amuleta, bulbii acestei plante, pentru a-i ocroti si a-i ajuta sa se intoarca teferi acasa. Gladiolele sunt usor de crescut si se gasesc intr-o gama variata de culori, mai putin albastru. Gladiolele pot fi intalnite in culori precum alb, roz, rosu, violet, galben, portocaliu, precum si derivatele acestor culori. Daca iti doresti sa ai in gradina aceste plante, iata ce ar trebui sa stii despre ingrijirea lor. Plantarea Momentul ideal de plantare a gladiolelor este mijlocul lunii mai, procesul putand fi continuat la fiecare doua saptamani, pana la mijlocul lunii iunie. Aceasta metoda de plantare iti va asigura gladiole pline cu flori atat in iulie, cat si in august, poate chiar si in septembrie.…

mai mult >
Rarire plante lemnoase

Rarirea plantelor lemnoase la debutul primaverii

18 februarie, 2015

Am trecut de jumatatea lunii februarie. Desi este ger, primavara va sosi in curand. Nu mai este mult timp pana cand va incepe sezonul de gradinarit, asa ca una dintre lucrarile pe care va trebui sa le faci o constituie rarirea plantelor lemnoase si a gardurilor vii. Exista 3 tipuri de rarire pe care le poti realiza, in functie de tipul plantelor: Rarire selectiva Acest tip de rarire se realizeaza la plante precum alunul, socul sau lemnul cainesc. Aceste plante trebuie sa fie rarite deoarece ele se intretin cu ajutorul mugurilor noi. Trebuie sa tai ramurile care sunt prea apropiate, astfel incat ramurile tinere sa se poata dezvolta corespunzator. Rarire pana la trunchi In cazul acestui tip de rarire, plantele trebuie taiate pana la aproximativ 20 cm de la nivelul solului; dar nu mai mult de…

mai mult >
Ceapa crescuta in gradina

Sfaturi privind pregatirea gradinii pentru primavara

11 februarie, 2015

Cum primavara este anotimpul in care toata natura renaste, gradina ta nu ar trebui privata de acest fenomen. De aceea, trebuie pregatita pentru noile culturi de legume, flori sau orice alte plante ai de gand sa adaugi. Luna februarie este ideala pentru ca tu sa incepi pregatirile ce-ti vor asigura o gradina roditoare, datorita faptului ca a doua jumatate a acestei luni aduce temperaturi mai calde. In primul rand, daca ai vita de vie in gradina, este recomandat sa tai butucii si arbustii care nu vor mai da roade. Aceasta practica permite plantei de vita de vie sa creasca noi crengi pe care, daca vei avea parte de un an prielnic, vor aparea ciorchini de struguri deliciosi. Mai mult de atat, pentru a asigura toate conditiile necesare unei evolutii sanatoase, poti prasi solul din jurul vitei de…

mai mult >
Ghiveciul-inteligent_-_Parrot-Pot-CES-2015

Cum sa-ti uzi plantele folosind telefonul mobil

26 ianuarie, 2015

Esti un iubitor al plantelor de apartament dar, din diverse motive, se mai intampla sa uiti sa le uzi? Sau se intampla sa calatoresti mult si des in interes de serviciu, astfel ca uneori lipsesti de acasa chiar si cate doua saptamani? Ei bine, compania Parrot, cunoscuta mai ales datorita dronelor pe care le produce, a prezentat la CES 2015 ghiveciul inteligent. Ghiveciul inteligent sau Parrot Pot arata ca orice ghiveci obisnuit dar, este prevazut cu un rezervor de apa, cu senzori si cu o conexiune Bluetooth. Prin intermediul acestei conexiuni, Parrot Pot “comunica” cu telefonul tau mobil sau cu tableta, cu ajutorul unei aplicatii ce poate fi descarcata din Google Play sau AppStore. Senzorii din ghiveci masoara umiditatea si continutul de substante nutritive din sol, temperatura si intensitatea…

mai mult >
Mucegai de zapada

Cum combati mucegaiul de zapada

15 ianuarie, 2015

Asa cum ii spune si numele, mucegaiul de zapada este o boala ce afecteaza gazonul in timpul sezonului rece. Mai precis, este vorba despre o ciuperca ce ataca iarba, dar si gramineele, in timpul lunilor de iarna, atunci cand exista mari fluctuatii de temperatura si umiditate. Iata cum recunosti mucegaiul de zapada, care sunt cauzele care duc la aparitia acestuia si cum il combati. Exista doua tipuri de mucegai de zapada: mucegaiul de zapada roz (Fuzarioza sau Microdochium nivale) si mucegaiul de zapada gri (Typhula incarnata). Cum recunosti mucegaiul de zapada Mucegaiul roz se prezinta initial sub forma unor cercuri de 4-6 cm cu plante gri, pline cu apa. Pe masura ce infectia avanseaza cercurile se extind si se unesc. Se formeaza un miceliu asemanator cu cel de bumbac, de culoare alb-gri, ce…

mai mult >